6x hotspots in Leeuwarden

leeuwarden, leeuwarden hotspots, hotspots leeuwarden, Stek leeuwarden, kattencafe leeuwarden, poespas, fries museum, friese lekkernijen, Proefverlof, proefverlof leeuwarden, hotspots, tussen3zussen,Daniel (mijn man) en ik zijn afgelopen maandag en dinsdag naar Leeuwarden geweest. De culturele hoofdstad van Europa, de stad met de scheve toren en de hoofdstad van Friesland. De moeite waard om te bezoeken, vonden wij. Maar wat zijn nou echt de hoogtepunten van deze stad? In dit artikel neem ik je mee naar de zes hotspots van Leeuwarden.
leeuwarden, leeuwarden hotspots, hotspots leeuwarden, Stek leeuwarden, kattencafe leeuwarden, poespas, fries museum, friese lekkernijen, Proefverlof, proefverlof leeuwarden, hotspots, tussen3zussen,Vier seizoenen – Leeuwarden heeft een boel leuke, kleine boetiekjes. Zo ook Vier seizoenen. Het is een winkel met allemaal kinderkleding, speelgoed en andere leuke kinderspullen. Ik heb er niks gekocht, ik heb nog geen kind, maar als ik die had, was ik losgegaan. Wat een leuke items hebben ze daar zeg! Allemaal net wat leuker en specialer dan in de gewone winkels. Aanrader.

leeuwarden, leeuwarden hotspots, hotspots leeuwarden, Stek leeuwarden, kattencafe leeuwarden, poespas, fries museum, friese lekkernijen, Proefverlof, proefverlof leeuwarden, hotspots, tussen3zussen,Banketbakkerij Nijstad – Niet per se deze bakker is de hotspot, maar je moet sowieso naar een bakker als je het mij vraagt. Daniël en ik kozen deze bakker, omdat hij het best was beoordeeld op Google Maps! We hebben daar suikerbrood en oranjekoeken gekocht. Maar de Fryske dúmkes zijn ook van die typische Friese lekkernijen uit Friesland die je geprobeerd met hebben.

leeuwarden, leeuwarden hotspots, hotspots leeuwarden, Stek leeuwarden, kattencafe leeuwarden, poespas, fries museum, friese lekkernijen, Proefverlof, proefverlof leeuwarden, hotspots, tussen3zussen,Fries museum – Daniel en ik gaan graag naar musea als we in een stad zijn. Friensland heeft natuurlijk het Fries museum. Daar kan je veel dingen zien over de geschiedenis, inclusief de oorlogstijd van Friesland. Erg interessant en indrukwekkend. Als je meer van moderne kunst houdt kan je ook in dit museum terecht. Ikzelf hou er niet zo van, maar de bovenste etage was vol moderne kunst.

leeuwarden, leeuwarden hotspots, hotspots leeuwarden, Stek leeuwarden, kattencafe leeuwarden, poespas, fries museum, friese lekkernijen, Proefverlof, proefverlof leeuwarden, hotspots, tussen3zussen,Poespas – Poespas is het kattencafé van Leeuwarden. Je kan meerdere kattencafe’s in Nederland vinden, maar in Leeuwarden is er dus ook een. Bij Poespas werken mensen met een verstandelijke beperking en alles wordt in eigen keuken gemaakt met lokale en biologische producten. Een leuk café dat ook iets goed wil doen voor Leeuwarden: top!

leeuwarden, leeuwarden hotspots, hotspots leeuwarden, Stek leeuwarden, kattencafe leeuwarden, poespas, fries museum, friese lekkernijen, Proefverlof, proefverlof leeuwarden, hotspots, tussen3zussen,Stek – Dit is toch wel, samen met de volgende hotspot, mijn favoriet. Stek is een superleuk plekje net buiten de binnenstad van Leeuwarden. Een klein vrijstaand huisje aan het water, van binnen is het onwijs leuk en licht ingericht en ook het eten is erg lekker. Er is veel keuze. Je kan gaan voor koffie en gebak, maar je kan er ook heerlijk ontbijten of lunchen. Echt een aanrader. Niet alleen lekker, maar ook heerlijk vertoeven!

leeuwarden, leeuwarden hotspots, hotspots leeuwarden, Stek leeuwarden, kattencafe leeuwarden, poespas, fries museum, friese lekkernijen, Proefverlof, proefverlof leeuwarden, hotspots, tussen3zussen,Proefverlof – Leeuwarden heeft een gevangenis: Blokhuispoort. Deze gevangenis wordt nu niet meer gebruikt als gevangenis, maar als plek voor andere doeleinden. Er is een bibliotheek, café en ook Proefverlof. Bij die laatste kan je heerlijk dineren. De kaart zag er al erg goed uit, maar Daniël vond het wel leuk om het verassingsdiner van de chef te nemen. Ik aarzelde eerst even, maar we hebben het toch gedaan. En wat hebben we heerlijk gegeten! We kregen vier heerlijke gerechten die ik normaal niet zou kiezen, maar die erg lekker en verrassend waren! Echt een aanrader en dan met name het menu van de chef!

Ik ben benieuwd of jij wel eens in Leeuwarden bent geweest en of je je in dit lijstje kan vinden. Let me know!

Liefs, Elize

Geplaats in categorie Geen categorie, Vrijetijd met tags , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *