Koken met kinderen: egeltjesbrood

Ik ben dol op simpele recepten en ik vind het ook altijd leuk om met kinderen te koken. Als gastouder maakte ik vaak lekkere en simpele hapjes met de kinderen. Appelflappen, koekjes en soep bijvoorbeeld. Enorm leuk om te doen en het leek me leuk om af en toe zo’n receptje te delen met jullie. Vandaag deel ik een kook-feestje van afgelopen Pasen. Met Julia en Ezra (de kindjes van Hanneke) maakte ik egeltjes brood. Dit recept heb ik ook op mijn werk gedaan met de kinderen en dit was zo simpel en lekker dat ik het ook met Pasen wilde maken. Lees snel verder hoe de deze schattige broodjes maakt.

egel broodj, koken kinderen, recept brood, recept kinderen, egeltjes brood, brood bakken,Wat heb je nodig:
– Broodmix (Ik ben gegaan voor degene waar je alleen water bij toe hoeft te voegen, lekker simpel.)
– Rozijnen
– Geraspte kaas

Wat je moet doen:
Als eerste maak je het deeg. Ik heb dit zelf gemaakt, want Juul en Ez ware zo lekker aan het spelen, maar ook hier kunnen de kinderen goed helpen. Ik heb een deeg gekozen waar alleen water bij hoeft. Dus even water erbij, mixen en ik was klaar.

Dan komt er een heel interessant stuk. Het reizen van het deeg. Leuk om met de kinderen te ontdekken wat er gebeurt, het deeg wordt groter. Leuk en leerzaam zou ik zeggen.

egel broodj, koken kinderen, recept brood, recept kinderen, egeltjes brood, brood bakken,Nadat het deeg 10 minutjes heeft gerezen gaan we aan de slag. We maken kleine bolletjes van het deeg in de vorm van een eitje. Het puntje wordt de snuit van de egel. Die maken we met rozijnen. Zorg ervoor dat de rozijnen een uurtje of langer in water hebben gestaan, anders verbranden ze in de oven.  Met drie rozijnen maken we ogen en een neusje.

egel broodj, koken kinderen, recept brood, recept kinderen, egeltjes brood, brood bakken,Voor de stekels van de egel gebruiken we geraspte kaas. Het beste is om het deegbolletje eerst even in de smeren met een eitje, dan blijft de kaas goed plakken. Dat heb ik niet gedaan, maar is toch wel handig. Nadat je de laatste stap hebt gedaan kunnen de egeltjes de oven in. Ik deed dit op 200 graden voor 10 minuten. Check vooral de verpakking van jouw brooddeeg.

egel broodj, koken kinderen, recept brood, recept kinderen, egeltjes brood, brood bakken,Dan is het natuurlijk tijd on te smullen. Deze broodjes zijn erg lekker (al zeg ik het zelf) en het maken ervan is ook nog eens heel erg leuk. Je zelfgemaakte broodjes eten en uitdelen is natuurlijk onwijs gaaf.

Ik ben benieuwd of jij wel eens kookt met (je) kinderen. Laat je het weten in de reacties hieronder?

Liefs, Elize

Geplaats in categorie Food, Kinderen met tags , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *