Recept: gender reveal piñata taart

gender reveal pinata taart, gender reveal pinata cake. recept gender reveal pinata taart, recept gender reveal taart, gender reveal, pinata taart,Zoals beloofd zou ik een artikel delen over mijn gender reveal piñata taart (een hele mond vol, letterlijk en figuurlijk;)). Ik maakte namelijk een taart met snoepjes erin om het geslacht van onze baby bekend te maken aan onze familie. Het leek me leuk om hier het recept te delen. Ik kon namelijk geen simpel gender reveal recept vinden op het wereldwijde web. Want als ik kook, bak, of recepten deel moet het niet te ingewikkeld zijn! Dus voor alle luie mama’s to be: here it comes!

Wat heb je nodig:
– drie pakken cake mix + benodigdheden. Ik koos voor een citroensmaak, maar je kan ook gaan voor een mix waar je alleen water hoeft toe te voegen. Extra makkelijk!
– citroen
– jam (smaak naar keuze. Ik koos voor rood fruit)
– 500 gram boter
– 500 gram poedersuiker
– blauwe en roze topping.
– blauwe of roze snoepjes voor de inhoud.

gender reveal pinata taart, gender reveal pinata cake. recept gender reveal pinata taart, recept gender reveal taart, gender reveal, pinata taart,Wat moet je doen:
Bak als eerste drie cakes in een kleine springvorm. Dit bakken neemt wat tijd in beslag (cakebeslag;)). Zorg dus dat je of meerdere vormen hebt, op tijd begint of, zoals Hanneke, de cake in de vriezer doet. Ik koos geen van deze drie opties. Dat resulteerde in wat stress. Niet aan te raden.

Als de cake klaar en afgekoeld is snijd je de bolling van de cake af. Zo kan je ze beter stapelen. Ook maak je in twee van de drie cakes een gat. Ik deed dit met een mok en een mes.

Daarna is het tijd om de taart op te bouwen. Daarvoor gaan we aan de slag met botercrème. Dit maak je heel simpel. Mix de boter (op kamertemperatuur) even met een mixer en voeg beetje voor beetje de poedersuiker toe. Je kan er ook een klein beetje citroensap doorheen doen, vind ik erg lekker!

gender reveal pinata taart, gender reveal pinata cake. recept gender reveal pinata taart, recept gender reveal taart, gender reveal, pinata taart,Begin het opbouwen van de taart met een beetje botercrème op een bord op het plateau. Dan blijft de taart stevig staan. Op de botercrème plaats je de eerste cake-ring. Over elk stuk cake druk ik wat citroensap, dat houdt de cake zacht en het is ook lekker fris. Smeer vervolgens wat botercrème en jam over de ring. Herhaal dit met de tweede ring.

Daarna is het tijd om te taart te vullen! Het leukste deel van dit alles. Wij hadden niks vooraf gekocht of besteld. Maar het bleek dat roze snoepjes nog lastig te vinden zijn, haha! We hebben een aantal verschillende soorten snoep gekocht en de roze (jaja…) snoepjes eruit gehaald. Dit was prima, maar ik denk dat het het lekkerste én leukste is om roze of blauwe M&M’s te kopen of bestellen.

gender reveal pinata taart, gender reveal pinata cake. recept gender reveal pinata taart, recept gender reveal taart, gender reveal, pinata taart,Als je piñatataart goed gevuld is kan het deksel van de taart erop. Met de rest van de botercrème smeer ik de buitenkant van de taart in. Dit doe ik met een speciale taartspatel, maar dit moet ook met een andere tool makkelijk kunnen!

Als finishing touch mix ik wat blauwe en roze spikkels en die drapeert ik bovenop de taart! Het ziet er al met al erg leuk uit, al zeg ik het zelf!

Ik vond de taart heel erg lekker én machtig! Wij hebben met 14 (!) mensen van de taart gegeten.

gender reveal pinata taart, gender reveal pinata cake. recept gender reveal pinata taart, recept gender reveal taart, gender reveal, pinata taart,Ook is het onthullen gewoon heel leuk! Hoe leuk is het om aan iedereen met een lekker stuk zelfgebakken taart bekend te maken of je een jongen of meisje krijgt! Wij krijgen dus een meisje. Heel erg leuk!

Ik wens je succes met bakken, als je dit recept na gaat maken en ik ga nu even roze babykleertjes kopen! Doeg!

Liefs, Elize

Geplaats in categorie Food, Kinderen met tags , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *