How to: de grote wasmachine schoonmaak!

wasmachine , wasmachine  schoonmaken, wasmachine reinigen, wasmachine schoonmaak, schoonmaken wasmachine,Noem het nesteldrang of de drang om een smerige wasmachine schoon te maken, maar ik heb een grote schoonmaak gehouden in de wasmachine. Ik heb dit, in de drie jaar dat we hem hebben, nog nooit gedaan. Hoog tijd dacht ik zo. Zeker als ik straks alle babykleertjes ga wassen (nu al zin in). Ik heb onze wasmachine eens goed te pakken genomen en in dit artikel neem ik jullie mee in alles wat ik deed.

Wasmachines kunnen op den duur wat gaan stinken en vieze aanslag krijgen. Dat noemen ze vetluis. Tijd om die aan te pakken!

Ik ben begonnen met een sopje. Ik heb als eerste de buitenkant van onze wasmachine schoongemaakt. Onze wasmachine staat in de keuken, dus het komt nog wel eens voor dat er wat eten op de wasmachine valt, haha! Tijd voor een doekje!

wasmachine , wasmachine schoonmaken, wasmachine reinigen, wasmachine schoonmaak, schoonmaken wasmachine,Ook het glazen raampje aan de binnenkant heb ik flink geschrobt. Daar zat veel aanslag, dus een leuk klusje met veel resultaat!

Ook de rubberen banden van de wasmachine heb ik goed schoon gemaakt. Eerst met het “gewone” sopje en op de plekken waar ik de viezigheid niet weg kreeg heb ik wat azijn gebruikt.

wasmachine , wasmachine schoonmaken, wasmachine reinigen, wasmachine schoonmaak, schoonmaken wasmachine,Dan het ik iets schoongemaakt, waarvan ik niet wist dat het kon, namelijk het wasmiddelbakje. Je kan dit vakje er heel gemakkelijk uithalen! Even schrobben en schoon is hij, toch frisser dan op de foto hierboven!

Als laatste heb ik de wasmachine aangezet net wat azijn en baking soda op 90 graden. Daarna was onze wasmachine weer zo goed als nieuw! Wat een fijn gevoel!

wasmachine , wasmachine schoonmaken, wasmachine reinigen, wasmachine schoonmaak, schoonmaken wasmachine,Verder heb ik nog wat tips die je kan volgen om je wasmachine langer schoon te houden. Ik doe ze zelf niet allemaal, maar delen kan natuurlijk geen kwaad:
– zet na elke wasbeurt de deur en het wasbakje open. Zo kan al het vocht goed drogen en gaat het niet stinken.
– was je was af en toe op 90 graden.
– maak het rubber af en toe schoon en droog. Zo voorkom je viezigheid tussen de rubbers.
– doe wat azijn in het wasverzachterbakje. Dat is goed tegen kalk, maar het schijnt ook goed te zijn voor je zwarte was en kleding met zweetlucht! Win-win dus!

Zo. Ik zeg: hup hup schoonmaken die wasmachine! Het is echt zo gepiept en het geeft een heerlijk en schoon gevoel als je het eenmaal hebt gedaan. Of zal dat gevoel komen door mijn baby-hormonen?

Als je nog toevoegingen hebt: laat het vooral weten in de reactie! Dan ga ik daarmee aan de slag, ik het de smaak te pakken!

Hoe vaak maak jij je wasmachine schoon?

Liefs, Elize

Geplaats in categorie Huis met tags , , ,

2 reacties op “How to: de grote wasmachine schoonmaak!”

  1. Remco schreef:

    Vetluis kan je voorkomen door met poeder te wassen en veel minder wasmiddel gebruiken.
    minder dan de verpakking aan geeft die geven meer aan omdat ze natuurlijk veel willen verkopen.

    Je hebt van die blokken om de wasmachine van binnen te reinigen (wpro)

    Inmiddels ook 3 jaar onze wasmachine en geen vetluis of smerige bakjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *