Personal: Huisje, boompje, BABY!

De afgelopen maanden is er zoveel gebeurd! Mijn leven heeft op bepaalde gebieden een grote verandering ondergaan. Graag praat ik jullie in een foto-overzicht even bij over wat er allemaal in mijn leven speelt. Lees snel verder!

Maart 2019

Het grote avontuur begin eind maart, wanneer ik het vermoeden heb dat ik zwanger ben. Ik ben telkens een beetje misselijk, voel mij anders en ben al een paar dagen over tijd. Zal het dan echt zo zijn?

En ja hoor, na een plasje over de zwangerschapstest (en mijn hand, hoe doen andere vrouwen dat?) komen de alleszeggende streepjes in beeld, wij krijgen een baby! Wauw, wat een overweldigend en verwarrend gevoel. Is het echt zo? Ben ik zwanger?

Leuk detail ook dat Elize een paar weken daarvoor met Daniel verteld heeft dat zij ook in verwachting is. We zijn gewoon samen zwanger. Ik had gelijk al zin om het haar te vertellen, maar daar wilde we nog even mee wachten tot we wat verder onderweg waren.

De eerste weken van mijn zwangerschap vond ik soms best heftig. Sowieso voelde ik mij belabbert, maar dat was nog wel te overzien (het was ten slotte voor een goed doel). Maar tijdens de eerste weken heb ik een aantal weken achter elkaar kleine bloedingen gehad. De eerste keer schrok ik er zo erg van. We mochten gelukkig gelijk bij de verloskundigepraktijk langskomen, maar die kon ons helaas ook niet geruststellen. Het zag er allemaal wel heel klein uit voor het aantal weken dat ik zwanger was. Afwachten dus… en hopen dat het toch nog goed kwam.

April 2019

Wat ook afwachten was, was onze zoektocht naar een koopwoning. We waren ondertussen al meer dan een jaar huizen aan het kijken en hadden helaas nog niet ons droomhuis weten te bemachtigen. En met het nieuws dat ik in verwachting was, kwam er natuurlijk wel iets extra noodzaak bij kijken.

Halverwege april hadden we een bezichtinging van een huis, waar we in eerste instantie eigenlijk niet eens heen wilde gaan. Maar we gingen toch en waren verkocht. Met name de grote tuin sprak ons enorm aan. De tijd van bieden, bidden en afwachten kon weer beginnen. En ja hoor, daar kwam het verlossende belletje, het huis was van ons!

Een paar dagen daarna hadden we weer een echo bij de verloskundige en hoorde we dat toch alles goed was met de baby. Hij was weer prima van formaat en het hartje klopte stevig. Wat een opluchting. Wat waren wij blij!

We hebben gelijk die week een borrel gepland met onze familie’s om zogenaamd te proosten op de koop van onze woning, maar eigenlijk stiekem vooral om te kunnen vertellen dat wij papa en mama worden!

Mei 2019

Mei stond vooral in het teken van misselijk zijn, me beroerd voelen en heel veel uitzoekwerk voor het regelen van de hypotheek. We konden na ons bod al naar 6 weken in de woning, wat super relaxed is. Nadeel is dan alleen wel dat je heel veel moet regelen in korte tijd. Met name voor Johan was dit een heel hectische maand, omdat ik niet echt vooruit te branden was. Hij heeft ontzettend veel uitgezocht en geregeld en kookte dan ‘s avonds ook nog een heerlijk maaltje voor me (die ik meestal niet op kreeg). Echt een held.

Juni 2019

Begin juni hebben we aan steeds meer mensen vertelt dat we een baby kregen. Zo leuk om alle reacties te zien van vrienden om ons heen. Iedereen was (en is) zo enthousiast! Zelf merk ik ook steeds meer aan mijn buik dat ik echt zwanger ben. Het begint al wat te groeien en mijn broeken zitten niet zo lekker meer. Zo bijzonder dat er echt leven in mij aan het ontwikkelen is.

Halverwege juni gaan we naar de makelaar om voor ons huis te tekenen. Spannend en zo leuk! Het huis is nu echt van ons! Hoewel ik echt weemoed heb dat we ons fijne kleine appartementje nu echt gaan verlaten, ben ik ook echt trots op ons nieuwe huis. Wow, een koophuis en een baby op komst. Wat volwassen allemaal 🙂

Juli 2019

Deze maand zijn we over verhuisd naar ons nieuwe huis. Met super veel hulp van lieve vrienden en familie ging dat eigenlijk heel vlot.

Er moet nog wat heel veel gebeuren aan klussen, meubels uitzoeken (nu staan de meubels uit ons oude huis erin) en verhuisdozen uitpakken, maar we zijn over! Gek hoe snel het went in een nieuw huis. De eerste twee nachten voelde het nog alsof we ergens op bezoek waren, maar al heel snel voelde het al echt als thuis.

Een hoogtepunt van juli was duidelijk ook de 20-weken-echo. Alles lijkt goed en gezond te zijn aan onze baby. Zo leuk om de baby weer even te zien op de echo. Al die kleine teentje en vingertjes die er al aan zitten, een hartje, nieren, ogen. Alles is er al, zo’n bijzonder wonder!

Halverwege juli hebben we onze vrienden en familie bij elkaar getrommeld om aan hen te delen wat het geslacht van onze baby is. We krijgen een jongen! Wow!

Geplaats in categorie Personal met tags , , , ,

Eén reactie op “Personal: Huisje, boompje, BABY!”

  1. Anneke de jong schreef:

    Wat een leuk voor jullie een nieuw huis ,En ook nog nieuw leven in je buik ,en nog wel een jongen ,Wat een zegen voor jullie .
    Maar schieten jullie al een beetje op in jullie Huisje ? Liefs van ons Addie Anneke .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *