Beter goed gejat dan slecht bedacht: pasta recepten

Ik vind het heerlijk als anderen hun succesrecepten met mij delen. Vooral als het ook nog iets is wat makkelijk is om klaar te maken en in de smaak zou kunnen vallen bij de kinderen. Een aantal van deze recepten deel ik vandaag met jullie. 

Pasta met salami en paprika:

Ingrediënten (4 personen):

 • 3 paprika (kan in verschillende kleuren (in stukjes gesneden))
 • Salami (geen plakken, maar in worstvorm (in stukjes gesneden))
 • 300 gr. kipfilet (in stukjes gesneden)
 • 400 gr. penne pasta
 • Bakje kruidenkaas (bijv. boursin)
 • 1 eetlepel pesto
 • Handje pijnboompitjes

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak in een koekenpan de kipfilet mooi goudbruin en de pan en voeg wat peper en zout toe. Vervolgens bak je de salami even mee. Voeg de paprikablokjes toe aan het geheel en bak even mee. Dan gaat de kruidenkaas erbij en de pesto. Warm dit geheel even op en voeg als de pasta gaar is de pasta toe aan het mengsel. Bak de pijnboompitjes in een koekenpan mooi bruin en voeg ook deze toe aan het mengsel. Eet smakelijk!

Dit recept heb ik van mijn schoonzus geleerd en noemen wij thuis: het recept van tante Kayleigh. We eten dit recept al jaren en ik heb het met veel mensen gedeeld. De kinderen zijn er dol op! We eten dit recept dan ook regelmatig!

Pasta met gehakt en sperzieboontjes:

Laatst vertelde mijn bovengenoemde schoonzus dat ze nog een pastarecept had ontdekt. Ook dit recept heb ik al een aantal keren gemaakt en is een succes!

Ingrediënten (4 personen):

 • 300 gr. gehakt
 • Salami (weer als worst (in stukjes gesneden))
 • 400 gr. sperziebonen (in twee stukken snijden)
 • Kruidenkaas
 • 400 gr. spaghetti
 • 1 ui fijn gesneden

Ik kreeg dit recept mondeling door, dus het kan best zijn dat ik er een beetje mijn eigen versie van heb gemaakt. Sowieso is dit recept ultiem geschikt voor variatie. Heb je een bepaalde groente over, dan kan je deze waarschijnlijk prima gebruiken bij dit recept. Maar nu mijn intepretatie van het recept: Je begint met het koken van de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. De sperziebonen kunnen bij de pasta in de pan en moeten ongeveer 10 minuten koken. In een andere pan bak je het gehakt rul en daarna mogen de stukjes ui erbij (en eventueel wat knoflook). Giet de pasta en sperziebonen af en meng dit met het gehaktmengsel. Vervolgens roer je de kruidenkaas erdoorheen en voeg je naar smaak zout en peper toe.

Pastasalade met gerookte kip en mango:

Dit recept gaf een vriendin van mij (Else) door. Hier hebben we al een aantal keer van zitten smullen. De kinderen zijn er iets minder fan van (die miepen over koude gerechten), maar Remco en ik des te meer!

Ingrediënten (voor 4 personen):

 • 1 mango (in stukjes)
 • 200 gram gerookte kipfiletreepjes
 • Bakje selleriesalade
 • 400 gram penne pasta
 • Bosui

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng in een grote schaal de stukjes mango, de kipfiletreepjes, het bakje selleriesalade en bosui (naar smaak). Giet de pasta af en voeg wat olijfolie toe. Laat de pasta afkoelen en voeg toe aan de grote schaal. Klaar is je salade! Erg lekker voor op een zomerse dag!

Heb jij ook favoriete makkelijke gerechten? Deel ze gerust bij de reacties. Welke van deze recepten zou je weleens willen proberen?

Ik wens jullie een hele fijne vakantie toe!

Liefs, HannekeI

Geplaats in categorie Food met tags , , ,

3 reacties op “Beter goed gejat dan slecht bedacht: pasta recepten”

 1. Desiré schreef:

  – couscoussalade met feta of geitenkaas, watermeloen, rucola of veldsla en munt. Olijfjes en noten erbij voor wie wil.
  – gebakken aardappeltjes/ krieltjes met bietjes in blokjes, nectarine of perzik, pecannoten en feta.
  – kaasplankje met brood, olijven, augurken, zilveruitjes, gedroogde vruchten, gegrilde paprika, zongedroogde tomaatjes en andere lekkernijen.

 2. Heidi schreef:

  Het laatste ziet der wel lekker uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *