Babykamerinspiratie – onze plannen!

babykamer, babykamer inspiratie, meisjes babykamer, babykamer inrichten, boskamer, roomblush, little dutch, hazen knojes, deurknopjes,Daniël en ik wonen nu in een heel leuk bovenwoningkje, maar gezien de kleine ruimte wilden we heel graag verhuizen. In het begin van de zwangerschap had ik ook heel sterk het gevoel dat ik een aparte babykamer wilde. Ik voelde me zelfs een slechte moeder als ik mijn kleine baby niet alles kon geven wat ik wilde en wat “hoort”. (Belachelijk natuurlijk! Gelukkig ging dat wel weg.) Daniel en Ik waren al op huizenjacht, maar dat wilde niet echt lukken. Tot we opeens letterlijk van de ene op de andere dag een huis hadden gekocht. Een pareltje, een prachtig huis waarvan we niet gedacht hadden dat het binnen onze mogelijkheden lag. Echt een geschenk uit de hemel. Het enige (maar dan ook een van de weinige) nadelen was dat we de sleutel pas 4 weken voor mijn uitgerekende datum zouden krijgen. Spannend. We besloten dus nu al alle plannen te smeden, verf te kopen en meubels te verven, zodat we tegen die tijd zo min mogelijk hoeven te doen. Dat geldt natuurlijk ook voor de babykamer. Ik dook Pinterest op en surfte verschillende sites af om een plan te maken voor de babykamer. En nu hebben we een redelijk af plan. Het leek me leuk om de plannen met jullie te delen. Ik kan altijd smullen van leuke babykamers en genoeg inspiratie opdoen uit zulke artikelen! Dus hopelijk jij ook!

babykamer, babykamer inspiratie, meisjes babykamer, babykamer inrichten, boskamer, roomblush, little dutch, hazen knojes, deurknopjes,Ik wilde geen zoetsappige babykamer voor ons meisje. Geen zachtroze, wit en pasteltinten. Ik vind dat wel onwijs leuk, maar niet voor deze kleine spruit.

Al snel kwamen we uit op een soort bos-kamertje. Hout, diertjes en groen. Op Pinterest zag ik de mooiste behangen, maar wow, wat zijn die duur zeg! Soms betaalde je € 400,- euro voor één muurtje. Dat ging (vooral bij Daniël) echt een paar stappen te ver. Na lang zoeken kwam ik op de site van Roomblush. Een site met prachtige behangen. Ik werd verliefd op één behang, maar vroeg toch drie samples aan. Van die drie printjes vonden Daniël en ik er duidelijk één het allerleukste. Ook heel goed passend in het bos-thema. Het behang was gekozen en vast besteld!

babykamer, babykamer inspiratie, meisjes babykamer, babykamer inrichten, boskamer, roomblush, little dutch, hazen knojes, deurknopjes,Voor meubels wilde ik graag kastjes pimpen. We zochten ons gek op Marktplaats en Facebook en vonden een (gratis) kledingkastje en een hele mooie commode voor €35,-. Goede deals, al zeg ik het zelf! Ik had ook heel sterk het idee dat ik bijzondere knopjes op die kasten wilde. Het liefst een haasje. Na veel zoeken kwam ik superleuke knopjes tegen. Daniël vond ze ook leuk en ik bestelde ze meteen. Grappig feitje, de knopjes zijn duurder geweest dan de hele kasten zelf! Toen was het tijd om de kleur verf van de kasten te kiezen. Dat was even lastig zeg! Zeker omdat je alles moet bedenken, zonder het kamertje al te hebben en het in het echt te zien. Na lang wikken, wegen en bezoekjes aan de bouwmarkt zijn we voor donkergroen gegaan. Een spannende keuze, maar we denken dat het heel gaaf gaat worden. Ik ben van plan een artikel te schrijven over dit proces van het pimpen van de commode. Dus daar ga ik nog een keer uitgebreider op in.

babykamer, babykamer inspiratie, meisjes babykamer, babykamer inrichten, boskamer, roomblush, little dutch, hazen knojes, deurknopjes,Dan het ledikantje. Ik wilde graag een houten ledikantje. Ik heb op verschillende sites en in winkels gekeken, maar het was het net niet. Veel waren me te “bijzonder” of vreselijk duur. Ik wilde gewoon een simpel ding. Wat bleek. Ikea verkoopt dus het bedje dat ik voor ogen had voor een prikkie! Daniel en ik gaan dus snel een keer naar Ikea! Voor beddengoed heb ik ontzettend geluk met mijn lieve moeder. Samen zijn we naar de markt gegaan en hebben we flink wat stof ingekocht voor dekentjes. Ook die zijn dus helemaal in de kleuren die bij het behang passen. Zo leuk!

babykamer, babykamer inspiratie, meisjes babykamer, babykamer inrichten, boskamer, roomblush, little dutch, hazen knojes, deurknopjes,Accessoires vind ik toch het leukste, maar ook het lastigste. Je kan een kamer echt afmaken met leuke spulletjes, maar het blijft toch een grote gok tot we daadwerkelijk het kamertje echt kunnen inrichten. Dit zijn in elk geval een aantal leuke items die we hebben gekocht of van plan zijn te kopen.

Verschoonmandje
Hertenkopje
Little Dutch speelgoed
Hazenknopjes

Al met al zijn we, tot nu toe, erg tevreden met onze plannen. Ik kan ook niet wachten tot we de kamer daadwerkelijk kunnen gaan inrichten en zien hoe alle puzzelstukjes op z’n plek vallen. Als de kamer af is, en ik tegen die tijd de mogelijkheid heb, zal ik zeker een babykamer tour delen met jullie.

Wat vind jij van onze plannen?

Liefs, Elize

-Bron foto’s-

Geplaats in categorie Huis, Kinderen met tags , , , , , , , ,

Eén reactie op “Babykamerinspiratie – onze plannen!”

  1. Heidi schreef:

    Lijk me echt een mooie en leuke babykamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *