5 vragen aan de 3 zussen

Vandaag weer een artikel van ons samen! Lezen jullie gezellig mee? Een aantal dagen geleden vroegen we jullie via Instagram of jullie nog vragen aan ons hebben. Deze vragen hebben we meegenomen in dit artikel. Alle drie zullen we deze vijf vragen beantwoorden. 

1. Waarin lijken jullie als zussen op elkaar en waarin zijn jullie verschillend?

Marielle: Ik denk dat we alle drie wel gevoelige dames zijn en zorgzaam kunnen zijn voor de mensen om ons heen. Ook denk ik dat we wel hetzelfde gevoel voor humor hebben en veel dezelfde interesses. Alle drie hebben we een zwak voor kinderen en werken we ook in die richting. We hebben dezelfde interesses, zoals shoppen, creatief bezig zijn en het geloof.

Verschillen vind ik lastig om te bedenken. Meer kleine dingetjes. Elize en Hanneke zijn meer van de make-up dan ik bijvoorbeeld. En Hanneke staat voor de klas, waar ik waarschijnlijk niet zoveel van zou bakken (orde houden enzo). Elize is weer heel ondernemend met haar YouTube en sieradenlijn en dat hebben Hanneke en ik weer wat minder.

Elize: We hebben alle drie dezelfde opvoeding gehad. Ik kan wel zeggen dat onze normen en waarden erg overeen komen. We zijn alle drie met christelijke principes opgevoed en dat merk ik vaak in dingen waar we tegenaan lopen of lastig vinden.
Waar we in verschillen vind ik lastig om te zeggen. We zijn alle drie wel echt een eigen persoon met onze eigen karakter trekjes.

Hanneke:Ik vind dat wij als zussen best wel op elkaar lijken. We hebben het eigenlijk ook altijd goed met elkaar kunnen vinden. We vinden dezelfde dingen leuk, waardoor we dingen ook heel makkelijk samen kunnen doen. Zoals: shoppen, high-teaen, ergens koffie gaan drinken, dagjes naar een pretpark enz. We zijn gevoelige, bescheiden, zorgzame vrouwen, die alle drie niet heel graag in de spotlights staan en best verlegen kunnen zijn (vooral in grote groepen).

Verschillen zie je meer terug in de kleine dingen. Marielle die gaat gewoon in super enge achtbanen tegenwoordig. Dat is iets wat ik heel eng vind. Elize vindt dit ook eng, maar is echt haar grenzen aan het verleggen. Marielle houdt niet van koffie en Elize en ik wel. Wel houden we alle drie erg van thee, maar dat is dan weer een overeenkomst. Elize en ik staan best wel in de spotlights: Elize op YouTube en ik voor de klas, Marielle werkt meer één op één. In dat soort kleine dingen zit het hem meer. De grote lijnen zijn wel een beetje hetzelfde.

2. Over welke eigenschap van je zussen zou je zelf (meer) willen beschikken?

Marielle: Van Elize haar nuchterheid. Het is echt een uitdaging om ruzie te krijgen met Elize of haar boos te maken. Ze irriteert zich niet snel en laat zich niet snel gek maken. Dat vind ik echt een kracht van haar die ik soms wat meer zou willen hebben.

Van Hanneke het spontaan zijn, een praatje maken met Jan en Alleman. Ik ben met nieuwe mensen en in groepen best verlegen en ik vind dat Hanneke juist makkelijk op mensen afstapt, vooral een-op-een. Even een kletspraatje maken, een leuk verhaal vertellen. Dat soort dingen. Dat zou ik nog wel meer van haar willen leren.

Elize:Hanneke is echt een oer-moeder. Ze heeft het goed voor elkaar en het lijkt alsof ze de opvoeding met twee vingers in haar neus doet. Ik weet natuurlijk dat het ook zwaar is voor haar, maar het komt wel heel natuurlijk over. Ik hoop dat ook te kunnen straks.

Marielle is heel goed in gespreken voeren met anderen. Ze is altijd geïnteresseerd en weet de juiste vragen te stellen. Dat zou ik ook wel willen kunnen!

Hanneke:Elize is altijd in control. Ze bewaakt haar tijd heel zorgvuldig en kan best goed ‘nee’ zeggen vind ik. Daarentegen is ze wel een harde werker die niet alleen voor haar eigen centjes werkt, maar ook dingen doet om anderen te helpen. Dat vind ik mooi! Elize doet ook dingen die niet leuk zijn en soms best moeilijk en is daarin echt een doorzetter. Daar kan ik echt wel wat van leren.

Marielle is heel zacht en lief. Ze kan dingen vaak heel mooi onder woorden brengen en kiest haar woorden zorgvuldig. Er komt nooit onzin uit haar mond. Ze is bedachtzaam, wijs en integer. Ik vind dat een groot goed en een hele mooie eigenschap van Marielle waar ik zelf ook best wat meer van zou willen hebben.

3. Hoe blijven jullie enthousiast bij wat jullie doen?

Marielle: Ik denk door dingen met je hart te blijven doen. Kijken waarom je iets graag doet en hier de nadruk op leggen voor jezelf. En telkens nieuwe dingen bedenken, creatief durven nadenken. Dat geeft mij in ieder geval altijd energie. En misschien ook wel eerlijk zijn als je even niet zo enthousiast bent en dit delen. Wie weet vind je dan je enthousiasme weer terug. Of weet je dat je je koers moet wijzigen: ook dat is oké!

Elize: Als wij vroeger zeiden “ik heb geen zin” zei onze moeder “dan maak je maar zin”. Iets wat ik niet altijd leuk vond als kind, maar wel een les die ik altijd meeneem. Zin kan je best maken. Soms zijn er dingen waar ik echt tegenop zie, maar vaak kan je best zin maken en de leuke kant van iets inzien. Ook vind ik het belangrijk rust te nemen. Als ik aan een stuk door werk (wat ik nogal vaak kan doen) word ik moe en dat gaat ten koste van mijn enthousiasme. Een goede balans is daarom bij mij erg belangrijk.

Hanneke:Ik denk dat ik niet altijd enthousiast ben en dat niemand dat is. Ik heb een leuke baan en een fijne blog waar ik voor kan schrijven, maar er zijn ook altijd dingen die even minder fijn zijn. Wel probeer ik altijd de moed erin te houden en mijn enthousiasme te peilen. Als het er even niet is probeer ik te bedenken waardoor dit komt en of ik het op kan lossen. Daarnaast is voor mij een balans tussen rust en werk/gezin erg belangrijk. In drukke tijden merk ik dat ik niet meer bewust bezig ben met wat ik doe en minder geniet. Soms is het goed om even op de rem te trappen. Bij mij helpt het ook om – als ik niet zo enthousiast ben of lekker in mijn vel zit – de dag erop weer opnieuw te beginnen. Vallen en weer opstaan, dat hoort er voor mij echt een beetje bij.

4. Wat zijn jullie plannen voor de komende 5 jaar? Waar hoop je over 5 jaar te staan?

Marielle:Lekker blijven bloggen denk ik. Bezig zijn met onze gezinnen en hierover delen. Veel blijven afspreken samen als zussen en leuke dingen doen. Dat soort dingen denk ik aan 🙂

Elize: Dat vind ik een lastige vraag. Mijn doel in het leven was toch altijd trouwen en kinderen krijgen. Die wensen zijn (bijna) uitgekomen. In de komende vijf jaar hoop ik een stabiel gezin te vormen, met misschien een tweede kindje. Daarnaast hoop ik dat mijn onderneming (Ik heb een YouTubekanaal en een webshop) een groot succes is waar ik ook wat meer geld mee verdien.

Hanneke:Over 5 jaar gaat Samuel al een tijdje naar school. Tegen die tijd heb ik wat meer tijd voor mezelf dus. Ik hoop dat we tegen die tijd ons huis weer wat hebben kunnen opknappen qua meubels, vloer en muren. Misschien werk ik tegen die tijd wel een dagje meer dan ik nu doe of volg ik een opleiding. Verder wil ik dan nog steeds genieten van mijn kids en de kids van Marielle en Elize en als zussen nog steeds bloggen en leuke dingen doen.

5. Waar kan je jou ‘s nachts wakker voor maken?

Marielle: Als het gaat om eten ben ik echt een Hollands meisje. Ik hou van aardappelen in alle soorten en maten – daar maak je mij echt altijd blij mee. Kaas ben ik ook een liefhebber van, liefst lekker belegen. Of een kopje thee of chocola – ook altijd goed. Maar of je me daar echt wakker voor moet maken… Slapen ben ik namelijk ook heel erg fan van 😉

Waar ik binnenkort graag wakker voor wordt gemaakt is voor een telefoontje/berichtje dat ik weer tante ben geworden van de dochter van Elize 🙂

Elize:Oeh… op het moment niet veel. Slapen is echt een ding de laatste weken. Zwanger zijn en slapen schijnt niet zo’n goede combinatie te zijn. Maar je mag me altijd wakker maken als er iets aan de hand is!

Hanneke:Slapen is een grote hobby van me, maar voor bepaalde dingen mag je me echt wel wakker maken. Één van die dingen is Ben en Jerry’s ijs. Dat vind ik zo ontzettend lekker! En inderdaad: de telefoontjes van Marielle en Elize dat hun zoon en dochter zijn geboren kijk ik al erg naar uit! En als dat ‘s nachts is, vind ik het helemaal niet erg om daarvoor wakker gemaakt te worden.

Dank jullie wel voor het lezen. En nu zijn wij natuurlijk benieuwd wat jouw antwoord is op deze vragen. Laat het maar achter in de reacties.

Liefs, Marielle, Elize en HannekeGeplaats in categorie Geen categorie, Personal met tags , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *