DIY-commode opknappen

DIY commode, vintage commode, commode pimpen, how to commode pimpen, hazen knopjes, vintage commode,Zoals jullie al in het artikel over de babykamer konden lezen hebben Daniël en ik besloten om wat meubels in de babykamer op te knappen. Het leek me leuk om daar een artikel aan te wijden. Wat hebben we gedaan en waar moet je op letten. Ook wil ik kijken naar het prijskaartje. We hebben dit ook gedeeltelijk gedaan om de kosten wat te drukken, een baby en een huis kopen is al duur genoeg! Dus lees gezellig verder om alles over onze commode te lezen!
Het meubel:
Alles begint natuurlijk met de commode. Misschien heb je wel een erfstuk dat je gaat pimpen of misschien ga je opzoek naar een tweedehandse. Daniël en ik zijn opzoek gegaan naar een tweedehandse via het internet. Wij hebben meerdere pareltjes gevonden op de Facebook-Marktplaats. Dus ik zou je aanraden daar te kijken. Daar komen hele mooie dingen op voor een kleinere prijs dan op Marktplaats. Tipje dus! Bij het kopen van een commode moet je goed rekening houden met de maten. Zeker de hoogte vonden we belangrijk. Gemiddeld zijn commodes tussen 90 en 105 cm hoog. Ook de diepte en breedte is natuurlijk belangrijk. Let er goed op of het gaat passen allemaal! Na wat rondneuzen en vragen vonden we een prachtige commode. Deze had zo in een babykamer gekund, maar wij wilden net wat anders. Daniel haalde de kast op voor € 35,-. Een koopje! Zeker als je weet dat ik de knopjes die erop zaten aan iemand kon verkopen voor €8,-.

De knopjes:
Nu de kast binnen is kunnen we gaan kijken naar knopjes. Dit hoeft natuurlijk niet, maar ik wilde dat wel heel graag. Ik had een heel specifiek beeld voor me met leuke hazenknopjes. Na lang zoeken vond ik ze via Etsy. Je kan echt allemaal verschillende knopjes vinden op internet, maar je kan ook gaan voor leren handgreepjes of de knopjes van de desbetreffende kast meeverven.

DIY commode, vintage commode, commode pimpen, how to commode pimpen, hazen knopjes, vintage commode,Het verven:
Dit was, voor ons, het lastigste punt: het kiezen van de kleur verf. We zijn echt wel drie keer naar de bouwmarkt geweest om verschillende kleuren te kijken en om vervolgens dagen met staaltjes naast het behang, de knopjes en het speelgoed te leggen. Wat een bevalling was dat! Uiteindelijk stonden we bij de Karwei (daar hadden ze verf in de aanbieding) en moesten we wel een keuze maken. Na lang wikken en wegen (de verkoper moest wel denken…) kozen we op het laatste moment toch voor een donkere groene kleur. We vroegen ons af of het niet té donker zou gaan worden voor een babykamer, maar de lichtere kleuren spraken ons toch minder aan. We gokten het erop!

DIY commode, vintage commode, commode pimpen, how to commode pimpen, hazen knopjes, vintage commode,Het klussen:
Dan het klussen. Schuren, verven, schuren, verven, enz. We hebben de commode uiteindelijk drie lagen groene verf gegeven tot het perfect dekte. De ondergrond was natuurlijk wit, ik denk dat we daarom drie lagen moesten doen. De commode was best goed te doen, vond ikzelf. We zijn er drie avonden mee bezig geweest. We hadden ook een kast om te pimpen en die was wel wat meer werk. Houd er rekening mee dat het best een klusje is zo’n meubel opnieuw verven.

DIY commode, vintage commode, commode pimpen, how to commode pimpen, hazen knopjes, vintage commode,Het eindresultaat:
Nadat de kast helemaal is geverfd, gedroogd en de knopjes erop zitten is het eindresultaat daar! Ik ben echt onwijs blij met het resultaat van onze kast. Ik twijfelde eerst een beetje over de kleur (leek het niet teveel op een pooltafel?) maar samen met de knopjes vind ik het echt prachtig en het heeft echt dat vintage gevoel dat ik wilde. Al met al zijn we blij met onze commode!

Ik kan, nu ik dit artikel schrijf, ook niet wachten om hem af te stijlen. Het verschoonmandje erop, plankjes en andere decoratie op de muur en natuurlijk alle babyspulletjes erin leggen. Ik moet daar nu nog even op wachten, maar ik deel zeker het eindresultaat nog een keer met jullie!

De kosten:
Ik bereken even de kosten van de kledingkast en de commode samen. We hebben dezelfde verf en knopjes gebruikt voor de kast en die kosten neem ik dus samen.
Commode € 35,-
Kast € 0,-
Verf & benodigdheden € 57,-
Knopjes € 75,-
Totaalprijs: € 167,-
De prijs is zo opgeteld toch best een bedragje. Ik vind het wel grappig dat de deurknopjes het duurste van alles zijn! Ik moet daar wel meteen bij zeggen dat je heel veel goedkopere opties hebt, maar ik ben gewoon verliefd op deze knopjes. Ook hebben we de verf in de aanbieding gekocht.

Dan nu de vraag: hebben we met dit hele gebeuren geld kunnen besparen? Dat denk ik zeker wel. Zeker als je van deze vintage stijl houdt. Ik keek bijvoorbeeld op droomkamertje.nl, een hele leuke site waar ze meubels pimpen en verkopen, en daar zijn kasten gemiddeld €400,-. Dan scheelt dat natuurlijk wel! Maar mocht er een babykamer in perfecte staat op Marktplaats staan kan je daar misschien goedkoper mee uit zijn.

Ik ben in elk geval heel blij met onze meubels. Het geeft een persoonlijk tintje aan de babykamer en het is helemaal zoals ik in gedachten had. Natuurlijk moet je wel rekening houden met hoe lang je er mee bezig bent. Die tijd moet je maar net hebben en willen besteden aan het schuren en schilderen. Soms was ik het echt even beu, zeker met de kledingkast. Gelukkig vond ik het ook fijn om iets te kunnen doen voor de babykamer, aangezien de verhuizing en het inrichten van de kamer nog even op zich lieten wachten.

Ik ben, al met al, blij met de keuze om de meubels te pimpen. Ik ben benieuwd welke afwegingen jij jou maken. Zou jij zo’n projectje willen?

Liefs, Elize

Geplaats in categorie DIY, Huis met tags , , , ,

Eén reactie op “DIY-commode opknappen”

  1. Anneke de jong schreef:

    Wat een klus he ,Maar hij is echt prachtig geworden .Verder nog heel veel succes .
    Groet van mijn Anneke de jong .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *