Review Kärcher Window Vac 2 Premium 10 Years Edition

Via een aantal collega’s hoorde ik enthousiaste verhalen over de ruitenschoonmaker van Karcher. Het zou super gemakkelijk zijn, zonder gedoe met sopjes, nattigheid en strepen. Dat klonk mij uiteraard als muziek in de oren. Maar zo’n reiniger kost ongeveer 50 euro, is dat nou echt de moeite waard? Ik test het voor je uit!

In mijn vorige appartement had ik niet heel veel grote ramen die ik regelmatig moest lappen. Sowieso was het een bovenwoning, waardoor de ramen aan de buitenkant altijd door de glazenwasser gedaan werden. Nu ik in een eensgezinswoning zit, is er natuurlijk wel wat meer werk aan de winkel als het om de ramen gaat. En laat het nou niet gelijk mijn meest favoriete klusje zijn. Een beetje gemak en hulp sprak mij dus wel aan.

Deze combinatie van gegevens: enthousiaste collega’s en een groter huis met meer ramen – gecombineerd met een portie nesteldrang, hebben ertoe geleid om op een mooie dinsdag de Kärcher WV 2 Premium 10 Years Edition in mijn winkelmandje te stoppen. Kosten? Zo om en nabij de 50 euro. En de vraag is dan: is dat wel het geld waard?

Wat zit er in de verpakking?

  • Flesje met schoonmaakvloeistof
  • Een soort plantenspuit waarop je een microvezel doek/spons bevestigt
  • De Window Vac WV2 Premium (de wisser die als een soort stofzuiger al het water opzuigt)
  • Een adapter om het apparaat mee op te laden (dit duurt ongeveer 3 uur en dan kan je daarna ruim 30 minuten het apparaat gebruiken)
De spuit met de spons

Hoe het werkt:

Je begint met het sprayen van de vloeistof over het raam. Dit mag best een beetje ruim, want anders is het lastiger om de wisser goed te gebruiken. Met het stuk met het doekje/de spons maak je de ruit goed schoon. Wanneer je dit gedaan hebt, wissel je met het andere onderdeel: de wisser. Je zet de knop aan een zuigt met de wisser al het vocht op. Eventueel kan je dan aan het eind met een los doekje nog wat randjes nadrogen, mochten die nog een beetje nat zijn (vind ik wel meevallen). Kind kan de was doen!

De wisser met zuig-functie

Mijn eerste ervaring:

Mijn eerste ervaring was gelijk een beetje beïnvloed door mijn wederhelft. Johan houdt nogal van nieuwe snufjes, dus is al eerder met de Karcher aan de slag geweest dan ik. Hij was enthousiast merkte ik, maar vond het ook nog wennen om het apparaat goed te gebruiken. Bijvoorbeeld: als je te weinig vocht gebruikt of te hard drukt met de wisser, kunnen er wat strepen ontstaan, en dat wil je uiteraard niet. Ook gaf hij aan dat hij de Karcher in de badkamer had gebruikt en het daar niet helemaal schoon werd. De ‘gewone’ ramen werden wel goed schoon, aldus mijn man.

Johan in actie!

Mijn eigen ervaring is tot nu toe heel positief. Ik vind het snel en makkelijk gaan. Je pakt tien keer sneller even dit apparaat erbij dan dat je helemaal een sopje gaat maken voor je ramen. Daarnaast ben je ook veel sneller klaar dan met een gewoon sopje. Last van strepen of moeilijke hoekjes had ik niet echt, ik vind het vooral snel, makkelijk en efficiënt. Zeker de investering waard.

Lijkt jou dit apparaat wat?

Geplaats in categorie Huis met tags , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *