Dingen om te doen tijdens mijn zwangerschapsverlof

Ja! Eindelijk is het zover, ik heb zwangerschapsverlof! Ik ben nu bijna 36 weken zwanger en merk ook dat ik er nu ook wel echt aan toe was om met verlof te gaan. Mijn hoofd wilde nog wel van alles, maar fysiek wordt het toch allemaal wel een stukje zwaarder zo tegen het einde. Tijd om lekker te genieten. Hopelijk blijft de baby nog eventjes zitten en kan ik de komende weken nog wat doen en tot rust komen voor de bevalling eraan komt. Mijn hoofd zit al helemaal vol met dingen die ik wil gaan doen (en waarvan de helft wellicht niet gaat gebeuren, maar toch…) en ik dacht, laat ik jullie eens meenemen in mijn plannen voor de komende weken. Misschien doe je nog wel inspiratie op of heb jij nog leuke ideeën voor mij?

Lezen en films kijken

Als er een ding is waarvan ik denk dat er werkelijk ook gaat gebeuren in mijn verlof is het dit wel. Lekker boeken en tijdschriften lezen en series en films kijken. Ik heb nog van alles waarover ik mij wil inlezen voor de baby komt, maar ook een romannetje op zijn tijd spreekt mij wel aan. Daarnaast heb ik al een lijstje met films in mijn hoofd die ik nog een keer wil zien, dus wie weet kan ik daar de komende tijd wel wat van afstrepen, heerlijk!

Afspreken met vrienden en familie

Hier heb ik ook al zin in. De eerste dates staan al in de agenda om met mijn zussen/moeder/vriendinnen op pad te gaan en lekker bij te kletsen. Ik hou ervan! Leuk ook dat Elize nu ook verlof heeft en we elkaar misschien wat meer kunnen opzoeken. En Hanneke woont ook super dicht bij mij in de buurt, dus dat geeft ook mogelijkheden om wat vaker langs te wippen. Gezellig!

Babykamer afmaken

De babykamer is al een heel eind af maar moet zeker nog zijn laatste finishing touch krijgen. De afgelopen weken en maanden zijn we (lees: vooral Johan) heel druk geweest met klussen in huis en bedenken hoe alles moest, dat nog niet alles helemaal af is. De babykamer dus ook nog niet. Dit is dus wel echt een must om in de eerste week al gelijk zoveel mogelijk nog te doen. Want: A. het is gewoon leuk (echt al die babyspulletjes die er te koop zijn, i love it) en B. ik denk dat ik pas echt helemaal tot rust kan komen als alle spulletjes gewassen en gestreken klaarliggen voor de kleine spruit (iets met nesteldrang?)

Klusjes in huis

Had iemand het over nesteldrang? In mijn hoofd zitten 1000 plannen om aan te pakken in huis. Er staan nog verhuisdozen onuitgepakt op zolder die ik het liefste gisteren nog opgeruimd zag. Ik heb allemaal ideeën hoe ik de keukenkastjes eigenlijk toch anders ingedeeld wil hebben dan het nu is. Ik heb plannen om de voorraadkast te organiseren (iets zoals dit), wil mijn kledingkast helemaal opruimen en uitzoeken, en en en en… Wie weet lukt dat allemaal voor de baby er is, maar wellicht moet ik mijn ambities gaandeweg wat bijstellen. Vooral ook omdat het ook kriebelt om alles in huis schoon te krijgen en houden en dat denk ik al een uitdaging op zichzelf wordt.

Me-time

De komende tijd wil ik in ieder geval nog een keer naar de kapper, zodat mijn haar er weer fris en fruitig bijhangt voor de komende tijd. Een gezichtsbehandeling of mijn nagels laten doen lijkt mij ook wel wat. Of ergens een keer lekker in bad. Een maskertje nemen, kaarsje aan en een muziekje. Ja, dat spreekt me wel aan 😉 Wie weet lukt het me wel om een aantal dingen van dit lijstje af te spreken, zou heerlijk zijn toch?

Dutjes doen

Dit is wel een must de komende tijd vrees ik zo. Blijkbaar is ’s nachts lekker doorslapen een luxe die bij het verleden hoorde, want man o man, wat zijn die nachten brak. Als er een wereldrecordpoging plafond-staren zou zijn, zou ik een goede kandidaat zijn om mee te doen. Tel daarbij een bolle toeter op wat de nodige energie vraagt en je begrijpt dat een goed dutje op zijn tijd wel lekker is. Geheel tegen mijn andere 1000 plannen in ga ik hier ook maar regelmatig aan toegeven, want een beetje uitgerust zijn voor de baby er is, is ook wel fijn.

Nou, ik ben benieuwd hoe mijn komende weken eruit gaan zien (zou ook wel hilarisch zijn als de baby veel te vroeg komt en deze hele lijst zo in de prullenbak gaat 😉) en of al mijn plannen werkelijkheid gaan worden. Misschien heb jij ook nog wel leuke of goede ideeën voor mij? Tips voor boeken om te lezen, tips om mij voor te bereiden op de bevalling en de komst van de baby, of anderen leuke ideeën? Laat het vooral weten in de comments!

Geplaats in categorie Vrijetijd met tags , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *