Hoe we op de naam “Emma Henja” kwamen

Emma, Henja, naam, naam kindje, betekenis Emma, betekenis Henja, babynaam, baby naam, babynaam kiezen, baby naam kiezen,Hallo, ik ben er weer! Na mijn blog-zwangerschapsverlof ben ik weer aan het schrijven voor Tussen3zussen! Het leek me passend om mijn eerste artikel na de geboorte van mijn kindje een artikel aan haar te wijden. Haar aan jullie voor te stellen en te delen hoe we op haar namen kwamen. Hopelijk vinden jullie het leuk om te lezen!

Hier is ze dan: Emma Henja. Ze is geboren op 5 oktober 2019 en het gaat supergoed met haar en ons!

Hoe we op haar namen kwamen is misschien wel leuk om te vertellen. Als eerste Emma. Deze naam hadden we echt al heel snel. Voor de 20 wekenecho al. Toen we naar buiten liepen van de 20 wekenecho zei ik tegen mijn man: Fijn, dan hebben we al een meisjesnaam.

Maar hoe kwamen we nu op de maan “Emma”? We zaten op een avond gezellig Friends te kijken. En, als je Friends een beetje kent, weet je vast over welke scene ik het nu ga hebben. Rachel beviel van een meisje, maar ze had nog geen naam. Tot Monica met “Emma” op de proppen kwam. En ja hoor, de baby heette Emma.
Terwijl we keken, zei Daniël: “Is Emma niet leuk?” Ja, zei ik en vanaf toen is die naam blijven hangen en uiteindelijk ook echt de naam van ons wondertje geworden.

mma, Henja, naam, naam kindje, betekenis Emma, betekenis Henja, babynaam, baby naam, babynaam kiezen, baby naam kiezen,De naam Emma voldeed ook aan de twee eisen die ik had. Ik wilde graag een korte naam, die je wel kon afkorten en met een Bijbelse betekenis. Nou, een korte naam is het zeker en afkorten kan je ook. Nu ik dit schrijf vraag ik me af of we haar vaker bij haar hele naam hebben benoemd of bij de korte. Ik kan je zeggen dat we de hele dag door Em, Emmie en MC zeggen tegen haar.

Ook de Bijbelse betekenis had deze naam. Het is geen Bijbelse naam waar het echt bovenop ligt, dat hoefde van mij ook niet. Maar Emma is afgeleid van “Immanuel”;  Emma betekent dan “groot” of “geweldig”. Een mooie combinatie, als je het mij vraagt. Dus ook die eis zat in deze naam. Hij voldeed dus aan de twee eisen die ik had.

Er kwamen nog verschillende namen langs, maar Emma bleef toch het allerleukst en het best passend. Er zijn wel twee momenten geweest dat de naam een beetje een twijfelgevalletje werd. Ik vind het wel leuk om die even met jullie te delen.

De eerste keer dat we (vooral ik) twijfelden was toen we op huizenjacht waren. We vonden een huis op de Emmalaan. We hebben het huis bekeken en hebben toen ook een serieus bod gedaan. Maar zou dat wel kunnen, een kind krijgen op de Emmalaan en de baby Emma noemen? Daniel vond het vooral erg leuk en wilde ons kind zelfs naar ons oude adres vernoemen als we niet op tijd zouden verhuizen, haha! Uiteindelijk is dat huis het niet geworden en was die zorg weg.

Het tweede twijfelmoment was op de verjaardag van Julia (het dochtertje van Hanneke). Ik kwam binnen en Julia kwam dolblij op mij af met haar nieuwe pop. Ze had een pop voor haar verjaardag gehad en die heette, je raadt het al, EMMA! Meteen riep ik naar Daniel: “Juul heeft een nieuwe pop en ze heet Emma”. We keken elkaar aan en gniffelden wat. Later heb ik me afgevraagd of we het wel konden maken om de poppennaam van een klein meisje te stelen, maar we vonden uiteindelijk van wel en hoopten dan ze het juist extra leuk zou vinden!

Dan de tweede naam: Henja. Het leek mij mooi om de oma’s van Emma te vernoemen. Wij hebben een hele goede band met onze moeders en dat zijn ook wel belangrijke personen in ons leven. Hoe mooi is het dan om ze te vernoemen. Mij leek het leuk om dat te doen, mits het op een mooie manier kon. Ik heb wat zitten nadenken en ik kwam al snel op Henja. Dit is een combinatie van beide namen. Ik vond het een leuke naam en kende toevallig ook twee Henja’s. Het was dus geen zelfverzonnen, bij elkaar geraapte, naam. Ik was meteen enthousiast. Daniël was wat minder enthousiast. Hem deed het denken aan het liedje “circle of life” uit de Lion King. We hebben nog veel nagedacht over een perfecte doopnaam, maar Henja bleef (vooral bij mij) erg hangen. Uiteindelijk hebben we toch gekozen voor Henja. Hoe mooi is het om vernoemd te zijn naar je twee lieve oma’s?

En dat was het verhaal achter Emma Henja. Ik ben benieuwd of er een leuk verhaal achter de naam van jouw kind of jezelf zit. Laat het vooral achter in de reactie!

Liefs, Elize

Geplaats in categorie Kinderen, Personal met tags , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *