Babykamer tour!

Ik heb jullie natuurlijk meegenomen in het proces van de inrichten van de babykamer en zoals beloofd laat ik ook het eindresultaat zien. Want wij zijn er natuurlijk enorm trots op! Dus ga er lekker voor zitten en kijk mee naar de kamer van baby Emma!


Ik schrijf dit artikel (en maak de foto’s) twee maanden na de geboorte van Emma. We gebruiken de kamer nog niet heel veel. We kleden haar daar aan na het douchen en sinds kort proberen we haar overdag in haar ledikantje te laten slapen. De kamer is nu dus nog perfect gestyled en misschien blijken bepaalde dingen wel helemaal niet handig te zijn op den duur. Maar voor nu is dit hoe Emma’s kamer eruitziet.


Ik begin met haar bedje. De plek waar ze nu af en toe slaapt. Een heerlijk plekje om te slapen als je het mij vraagt. Het behang was de basis voor haar kamertje. Het was een wat duurder behang, maar het maakt de kamer echt bijzonder. Het houten bedje vind ik ook geweldig! Ik was tijden op zoek naar zoiets en ik kon maar niks vinden. Uiteindelijk bleek mijn droombedje gewoon bij Ikea te koop te zijn! Het dekentje is helaas niet te koop, dat heeft mijn moeder gemaakt. Ik wilde ook graag een klamboe boven haar bedje en die vond ik per toeval bij de Aldi. Supermooi en ook nog eens budget-proof! Op het moment hangt er geen mobiel en muziekdoosje bij haar bed, die hangen nog bij haar wiegje op onze slaapkamer.

Deze prachtige mand van Ikea kreeg ik bij mijn babyshower en hij zit bomvol met knuffels. Zo leuk! Ik kan niet wachten tot ze heerlijk gaat spelen met de knuffels, maar tot die tijd staat de mand hier heel mooi en gezellig!

Dan de muur tegenover het raam. Daar staat toch wel het pronkstuk van de kamer: de groene kast. Deze haalde ik ergens gratis op en hebben we donkergroen geverfd en lieve konijnenknopjes gegeven. Hier kan je lezen hoe we dat hebben gedaan.

Op de kast staan wat persoonlijke lijstjes, een plantje, boeken en een paddenstoelen lichtsnoer, dat ik kocht bij Sostrene Grene. Een gezellig tafereeltje vind ik.

Dan de drukste kant van haar kamertje. De muur waar ook de commode staat. Ook die knapten we op met groene verf en leuke knopjes. Op de commode staat een verschoonmandje. Dit vind ik net wat leuker staan dan een “gewoon” aankleedkussen.

Verder hebben we van alles boven haar commode opgehangen. De spiegel en het huisje met de konijnenlampjes had ik al en paste perfect in haar kamertje. Het hertenkopje kocht ik via Aliexpress en het geborduurde regenboogje kreeg ik van mijn moeder.

Aan de andere kant hebben we drie kruidenrekjes van Ikea opgehangen. Daar heb ik wat leuke boekjes, speeltjes en natuurlijk de wolken slinger gehangen. Ik ben heel blij met hoe het er nu uitziet. Een gezellig plekje om haar elke ochtend af te drogen en aan te kleden!

Naast haar commode staat haar badje nog, dat gebruiken we niet meer zo vaak, maar dat hebben we wel gedaan. Als ze op den duur ook ’s nachts hier gaat slapen vervangen we het door de schommelstoel. Die staat nu nog op onze slaapkamer.

En dan hebben we haar hele kamertje gehad. Het mooiste kamertje in ons huis, vind ik zelf! Hij zal vast in de loop der tijd wat anders gaan worden, maar voor nu is hij perfect!

Ik heb de inhoud van de commode en kast nu niet laten zien. Ik ben nog aan het kijken wat een handige indeling is (tips zijn welkom). Als ik daaruit ben, lijkt het me leuk om ook een commode-tour te geven. Want die inhoud is ook megaleuk . De kleertjes, strikjes en kleine luiers.


Wat vind jij het mooiste item van de babykamer?


Liefs, Elize

Geplaats in categorie Huis, Kinderen met tags , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *