27 januari…

persoonlijk, zwanger, moederschap, verhuizen, zwanger en verhuizen, verhuien en zwanger, moeder zijn, bevallen, bevalling,Precies een jaar geleden, op 27 januari, zou ons leven voor altijd gaan veranderen. Ik deed namelijk een zwangerschapstest. Vanaf dat moment wisten  we dat we een kindje mochten verwachten. En, wauw, wat is er veel veranderd in dat jaar! Ik neem je mee in een jaar dat ons leven compleet  veranderde.
Het begon met de test op 27 januari. Het was de tweede die ik deed, want die van de dag ervoor was wat licht en we wilden het echt zeker weten. En ja hoor, er verschenen twee duidelijke roze strepen. Ik was zwanger! We waren dolblij, maar het voelde ook wel gek. En nu!? We hadden geen idee wat er allemaal zou komen. Om het te vieren gingen we naar de stad en dronk ik een heerlijke warme chocomel en kochten we de eerste babypakjes. Deze dag is toch wel erg speciaal geweest. We waren blij, maar tegelijkertijd voelde het nog niet echt.

persoonlijk, zwanger, moederschap, verhuizen, zwanger en verhuizen, verhuien en zwanger, moeder zijn, bevallen, bevalling,De zwangerschap – de negen maanden zwangerschap gingen echt met ups en downs. Hoe het eerste trimester was, heb ik in dit artikel al beschreven. Het tweede en derde trimester vond ik mooi, maar ook pittig. Ik voelde de baby vaker schoppen, kon erg genieten van mijn groeiende buik en was aan het fantaseren over de baby. Ook was ik moe, kreeg mijn schoenen lastiger aan en de zwangerschapsstriemen kwamen om de hoek kijken. Zwanger zijn vind ik echt iets moois, maar niet per se leuk.

persoonlijk, zwanger, moederschap, verhuizen, zwanger en verhuizen, verhuien en zwanger, moeder zijn, bevallen, bevalling,Verhuizen – met de komst van een baby wilden we een groter huis. We woonden op een kleine bovenwoning en ik wilde toch graag een echte babykamer! Gelukkig kwam er een prachtig huis op ons pad en vier weken voor de uitgerekende datum kregen we de sleutel. Dit was voor ons echt een lot uit de loterij! We hebben twee weken flink geklust en toen konden we verhuizen. Het klussen en verhuizen vond ik wel pittig, hoogzwanger, maar ik ben blij dat ik wel het een en ander heb kunnen meehelpen. Iemand moet toch de stopcontacten weer op zijn plek hangen, of niet?

persoonlijk, zwanger, moederschap, verhuizen, zwanger en verhuizen, verhuien en zwanger, moeder zijn, bevallen, bevalling,De bevalling – stiekem keek ik wel uit naar de bevalling. Ik was zo benieuwd hoe dat zou zijn en om te ontdekken wat mijn lichaam allemaal kon. Het was iets wat ik echt een keer wilde doen in mijn leven. Andere mensen willen  misschien uit een vliegtuig springen met een parachute, ik wilde ooit wel eens bevallen. Ik kan je vertellen: ik vond het prachtig. Pijnlijk en slopend, maar prachtig!

persoonlijk, zwanger, moederschap, verhuizen, zwanger en verhuizen, verhuien en zwanger, moeder zijn, bevallen, bevalling,Moeder zijn – ik ben inmiddels bijna vier maanden moeder en wat vind ik dat een rollercoaster. Het is geweldig, uitdagend, vermoeiend en het is het mooiste wat ik ooit heb meegemaakt. Ik kan niet omschrijven hoeveel liefde ik voel voor Emma en hoe blij ik ben als ze lacht wanneer ik in haar gezichtsveld kom. Ik moet opeens keuzes maken waar ik voorheen nooit over na had gedacht, wel of geen speen, bijvoorbeeld.

Daniel zei van de week: “Volgens mij heb ik je nog nooit zo moe en gelukkig gezien.” En dat klopt.

Wat een jaar was dit. Ik ga dit jaar nooit vergeten en ik koester alle mooie herinneringen die ik, tot nu toe, heb verzameld.

Weet jij nog een speciale datum met een mooie herinnering?

Liefs, Elize

Geplaats in categorie Kinderen, Personal met tags , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *