Boaz is geboren!

Daar ben ik weer! Na maanden van afwezigheid ben ik weer teug op tussen3zussen! Ik vind het leuk om weer wat te schrijven, want er is een hoop gebeurd de afgelopen maanden. Ik ben gewoon moeder geworden! Op 17 december is onze zoon Boaz Levi geboren, na een lange zwangerschap (42+1) en heftige bevalling.

Hoe gaat het nu met mij?

Met mij gaat het heel goed. De afgelopen tijd heb ik soms momenten gehad dat ik er echt even doorheen zat, maar nog veel vaker momenten gehad dat ik mij zo gelukkig voelde. Het moederschap vind ik soms wennen en vaak ook nog zoeken. Hoe doe je dat allemaal? Doe ik het wel goed? Wat zal hij nu met dit huiltje bedoelen?

Maar naast het zoeken en de onzekerheid die het soms met zich meebrengt vind ik het vooral heel erg leuk en bijzonder. Ik voel zoveel liefde voor dit kleine hummeltje dat gewoon deels uit mijn DNA bestaat. Ik smelt helemaal als hij tegen mij aanligt of mij trakteert op zo’n lieve lach. Heerlijk!

De zwangerschap vond ik aan het einde wel pittig (Boaz is 15 dagen na de uitgerekende datum ter wereld gekomen) omdat ik mij topzwaar voelde en echt belabberd weinig sliep. De bevalling vond ik best wel heftig en kijk ik nog niet positief op terug (wie weet komt dat nog), net als het herstel. Ik keek er in de kraamweek zo naar uit steeds weer meer te kunnen en de oude te worden. En dat is nu gelukkig steeds meer en meer. Mijn lichaam is nog lang niet de oude (en zal dat wellicht ook niet helemaal meer worden), maar ik ben wel trots als ik naar mijn niet perfecte lichaam kijk, want ik vind het zo bijzonder wat dat allemaal kan presteren.

Hoe gaat het met Boaz?

Boaz is echt een schatje. Hij doet het super goed! Boaz is met de vacuümpomp ter wereld gekomen en had daarmee wellicht niet de meest fijne start voor een baby. Maar we hebben daar weinig van gemerkt. Het is een heerlijk tevreden mannetje die al snel goed dronk en groeide als kool. Ik ben zo blij dat dat zo goed ging en gaat, dat scheelt een hoop zorgen, die ons bespaard zijn gebleven. Ook slaapt Boaz ’s nachts super goed, wat heel fijn is. Vooral de eerste weken na de bevalling gaf mij dat echt ruimte om rustig te kunnen herstellen. Ik prijs mij gelukkig met zo’n goede slaper, want ik weet dat dit niet vanzelfsprekend is en het maar afwachten is hoe je baby dat gaat doen. Zoveel respect voor alle ouders die een baby hebben die veel huilt of slecht slaapt, dat lijkt mij zo pittig!

Boaz is een lekker tevreden mannetje dat niet veel huilt en wel graag lacht. Hij vindt het al snel allemaal goed en houdt ervan om lekker contact te maken en te brabbelen. Echt genieten met hem!

Terug op Tussen3Zussen

Ik kijk er naar uit om de komende tijd weer te schrijven, hier met mijn zussen op de blog. Zo lijkt het mij leuk om nog meer te delen over wat het moederschap met mij doet, de babykamer van Boaz te laten zien en nog veel meer. Mocht je onderwerpen hebben die je leuk vindt als ik daarover schrijf (alleen of samen met mijn zussen), laat het dan weten in de comments of op social media!

Liefs, Marielle

Geplaats in categorie Kinderen, Personal met tags

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *