DIY: macramé regenboogje maken

Tijdens mijn verlof ben ik op zoek gegaan naar een hobby’s die makkelijk even tussendoor te doen zijn, samen met de zorg voor een kleine baby. Ik zit toch meer thuis dan normaal en hoewel de zorg voor een baby soms intensief kan zijn, merk ik ook dat ik veel momenten overheb, waarbij het fijn is iets om handen te hebben. De afgelopen tijd ben ik wat bezig geweest met DIY’s. Het lijkt me leuk om dat hier te delen! Wellicht doe je nog wel wat inspiratie op voor als jij nu misschien ook wel meer aan huis gekluisterd zit vanwege het Corona-virus. De DIY van vandaag is leuk als cadeautje of voor op een (kinder-)kamer: namelijk een regenboogje maken!

Op social media (Instagram, Pinterest) zie ik soms de leukste creatieve dingen voorbij komen en ik vind het dan wel een uitdaging om uit te testen hoe moeilijk iets is om zelf te maken en of het dan ook zo mooi wordt als op de plaatjes. Soms lijkt iets me ingewikkeld of juist heel makkelijk en dan ben ik benieuwd of dat nou werkelijk zo is. Zo zag ik de mooiste punch needle-creaties voorbij komen (daarover een volgende keer meer) en dan vraag ik mij dus af: kan ik dat ook?

Vandaag deel ik mijn eerste test met jullie. Die leuke regenboogjes die je veel ziet. Kan ik die ook maken en zo ja, hoe moeilijk is dat nou?

DIY Regenboog

Met deze DIY had ik gelijk geluk, want mijn moeder wist hoe ik die het beste kon maken. Vandaag laat ik jou zien hoe jij ook zo’n regenboogje kan maken!

Benodigdheden:

  • (Macramé-)Touw (ik gebruik deze)
  • Verschillende kleuren wol of katoendraad
  • Naald en draad
  • Schaartje

Stappenplan

  1. Pak het macramétouw en vouw het een aantal keer dubbel dat je een mooie dikte krijgt. Ik doe dit met drie dubbel draad. Knip het touw op de gewenste lengte af.

2. Pak de gewenste kleur katoendraad en leg die over jouw touwtjes heen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is DSC_0398-1024x681.jpg

3. Draai het katoendraad over het touw heen, zodat er een katoendraadje tussen het touw blijft zitten.

4. Ben je aan het einde gekomen met draaien? Knip dan je katoen af op een centimeter of 10 en rijg dit aan een naald. Met de naald steek je onder je draaiwerk door en laat de naald een paar centimeter verderop naar boven komen. Zo heb je het draad afgehecht. Daarna knip je het overige draad af.

5. Herhaal deze stappen voor de verschillende kleuren boogjes die je wilt hebben. Let op: maak elk boogje een beetje korter, zodat het een mooie rechte regenboog wordt als je ‘m zo in elkaar gaat zetten.

6. Als je alle boogjes af hebt, komt het priegeligste klusje. Met wat draad (gebruik bij voorkeur borduurgaren omdat dit lekker stevig is) zet je met kleine steekjes de regenboog in elkaar.

6. Tada, je regenboog is bijna af! Het enige wat je nog moet doen is de uiteinden netjes knippen en eventueel uit elkaar rafelen. Je zou ook nog een lusje aan je regenboog kunnen maken als je ‘m ergens wilt ophangen.

Conclusie

Ik vond het super leuk om deze DIY te maken en relatief eenvoudig. Vooral de boogjes zelf maken is een makkelijk klusje. Het vastzetten zag ik iets meer tegenop, maar ging uiteindelijk ook goed. Ik heb deze DIY in etappes gemaakt, maar ik denk dat als je ervoor gaat zitten, je ‘m binnen een uurtje af zou kunnen hebben. Mijn conclusie is: deze DIY is super leuk en redelijk eenvoudig om te maken, met een leuk resultaat. Leuk bijvoorbeeld voor in huis om als (kraam-)cadeau te geven.

Mocht jij deze DIY ook namaken, laat je dan weten of het jou ook gelukt is? Als je ons (@tussen3zussen) tagt op social media, kunnen we jouw resultaat ook zien!

Geplaats in categorie DIY met tags , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *