Twee weken uit ons leven: Corona thuisblijfweken (2)

Afgelopen maandag kwam mijn eerste ‘thuisblijfweek’ online. Als je dit artikel niet gelezen hebt kan je op deze link klikken. In de eerste week hebben we echt moeten zoeken naar een nieuw ritme. Hoe gaan we dit doen, was de vraag! In de tweede week hebben we een aardig ritme gevonden wat werkbaar is voor iedereen. Wel merken Remco en ik dat de scheiding tussen werk en privé er niet meer echt is, doordat we tussen de bedrijven door werken. Ook hier zullen we aan moeten wennen. Waarschijnlijk blijft de situatie nog wel even zo. Ook deze week zijn we wel gewoon naar buiten gegaan om te wandelen en te fietsen. Drukke plekken zoeken we niet op en we houden afstand van andere mensen. Lees hieronder wat we deze week precies hebben gedaan.

Zondag 22-3

Na het ontbijt keek Remco naar creatiefkinderwerk.nl met de kinderen. Dit omdat we nu niet naar de kerk kunnen gaan. Ik belde ondertussen met Elize. Ze stuurde een appje dat ze zich had verbrand, doordat er thee over haar heen was gevallen. Zo zielig! Ze kon ook niet naar een arts, omdat ze verkouden is. Hopelijk genezen de brandwonden goed. De kinderen maakte nog een grote knutsel van het land van Lot (zie foto). Daarna keken we nog een kerkdienst van Beam TV (te vinden op YouTube). Na het kijken van de kerkdienst was het alweer tijd om te lunchen en vervolgens rustmomentje te houden. Ik heb weer even liggen dutten. In de middag gingen we lekker aan de slag in de tuin. Gras maaien, Johannes (het konijn) hok schoonmaken, onkruid tussen de tegels vandaan halen en de tegels schoonmaken. Met Julia deed ik nog een workout via YouTube. Toen was het tijd om lekker in bad te gaan en te eten. Na het eten gingen we nog even videobellen met opa en oma. Dat was heel gezellig!

Maandag 23-3

Vandaag was Remco thuis met de kinderen. Tussen de bedrijven door heeft hij nog wel wat gewerkt. Ik ging naar school om te werken. Ik had daar een drukke dag. Eerst een lange uitleg over teams. Een app waarin we onze lessen klaar kunnen zetten inclusief instructiefilmpjes. Ook kunnen we van daaruit met de kinderen uit de klas (video)bellen en chatten. Best handig! Daarna heb ik een weekplanning gemaakt voor mijn groep samen met een paar andere collega’s. Daarna even snel lunchen en door naar het volgende teamoverleg. Dit keer niet face to face, maar via teams. Om even te oefenen. Daarna heb ik snel het werk voor mijn groep klaargezet voor de rest van de week en toen ben ik naar huis gegaan. Om 18:30 was er weer een persconferentie waarin verteld werd dat er tot 1 juni geen bijeenkomsten gehouden mogen worden en dat je zo min mogelijk naar buiten mag gaan en zoveel mogelijk alleen moet doen. Dit betekent dus dat zowel het verjaardagsfeest van Samuel als van Julia niet door kunnen gaan. Samuel krijgt het nog niet zo mee, maar dat Julia haar verjaardag niet groots kan vieren, daar heb ik het wel even moeilijk mee.

Ezra moet voor school 10 voorwerpen zoeken die beginnen met de letter L. Hij speurt het hele huis af.

Dinsdag 24-3

Mijn week als moeder begint weer. En daartussenin probeer ik zoveel mogelijk te werken. De kinderen kleden zich aan en we werken aan het schoolwerk. Daarna spelen ze lekker samen en spelen we ook nog even in de tuin. We lunchen en houden rustmomentje. Ik beantwoord in die tijd de mails van ouders en ga verder met het werk klaarzetten voor mijn leerlingen. Daarna wandelen we in een natuurgebiedje vlak bij ons huis. Heel Nederland lijkt ondergedoken te zitten, de kinderen althans. Die zijn nergens te bekennen. Het blijft heerlijk buiten! Als we thuis zijn gekomen gaan de kinderen in bad. Na het eten sporten we nog even via YouTube (Nathan Rutjes). Ik sport nog even verder zodra de kinderen op bed liggen (hiphop dans) en daarna duik ik achter de laptop. Remco heeft nog een telefonische vergadering.

Woensdag 25-3

We ontbijten weer samen en werken aan schoolwerk. Marielle komt langs en neemt de kinderen even mee op sleeptouw, zodat ik wat tijd voor mezelf heb. Ze maken een speurtocht met stoepkrijt en een mooie tekening op de stoep voor Elizes deur. Ik werk hard in huis om alles weer schoon te krijgen. Daarna klets ik in de voortuin nog even met Marielle op 1,5 meter afstand. Na de lunch heb ik weer hard gewerkt aan achterstallig werk. Groepsplannen maken. Daarna aten we zelfgebakken koekjes en speelden we in de tuin. Na het avondeten ben ik alleen boodschappen gaan doen. De richtlijnen zijn nu dat je 1.5 meter afstand moet houden, je mag niet samen winkelen, je moet een winkelwagentje meenemen en er mag maar één klant per 10 m2 lopen. Gevolg was dat ik in de rij stond buiten de winkel op 1,5 meter afstand van elkaar. De rij lijkt dan meteen heel lang 🙂 In de winkel waren sommige mensen relaxt, maar sommigen liepen met mondkapjes of hun sjaal helemaal over hun mond en neus. Wat een verschil in één week tijd. Vorige week liep iedereen nog rustig rond. Eenmaal thuis keken we het nieuws en aten we citroenkwark met fruit. Net als de meeste avonden zijn we ook deze avond helemaal uitgeblust.

Donderdag 26-3

Het lijkt wel alsof het gelinkt is aan de donderdag: weer een offday. Het schoolwerk van de kinderen liep niet lekker, ik voelde me moe en gespannen, de kinderen waren druk en vervelend. Bleg! De ochtend duurde erg lang. Julia en Ezra mochten als een beloning voor het harde werken van de afgelopen dagen een tent maken in de woonkamer. Daar hadden ze ruzie om en Samuel sloopte te tent elke keer wat voor frustratie zorgde. Het was één groot tranendal. Zo duurt de ochtend wel erg lang. Na de lunch ben ik weer hard aan het werk gegaan aan de groepsplannen. Daarna aten we warme wafels, met warme kersen en slagroom. Super lekker! We werken nog even aan het schoolwerk, Ezra kon opeens lezen, Julia videobelt nog even met een vriendinnetje en daarna zoeken we even de buitenlucht op. Remco gaat ook mee. We lopen langs wat speeltuintjes waar de kinderen kunnen spelen. Bij het laatste speeltuintje haalt Remco ijsjes bij de snackbar en deze eten we in de speeltuin op. Daarna is het alweer tijd om te badderen en te eten. Na het eten gaat Julia nog even videobellen met een vriendinnetje. Daarna bracht ik Ezra naar bed, sportte ik met YouTube en vervolgens bracht ik Julia naar bed en douchte ik nog even. In die tijd bestelde Remco een trampoline. Iets meer vermaak voor in de tuin. Erg fijn!We keken het journaal en speelden een potje 30 seconds op de telefoon. Toen gingen we naar bed. 

Vrijdag 27-3

We starten rustig op met een ontbijtje rond 8:00. Daarna beginnen we met het schoolwerk. Dat ging goed gelukkig! Daarna aten we fruit en speelden de kids met kapla, terwijl ik de benedenverdieping zoog. Daarna speelden we nog met de wegdelen van Waytoplay. Het was alweer tijd voor lunch en rustmomentje. Samuel had erg veel moeite met in slaap komen. Toch heb ik aardig wat werk kunnen doen, waaronder videobellen met twee collega’s om even wat af te stemmen. Na het rustmomentje was het tijd voor een heerlijke appelplaatkoek uit de oven. Deze kregen we gisteren van Johan en Marielle. Hij was zo lekker! Ik nam de kinderen mee met de fiets en we gingen een stuk over de dijk. Julia en Ezra hielden het heel goed vol en luisterden heel goed. Zo fijn dat we nog naar buiten mogen en dat het zulk geweldig weer is! Mijn vader kwam nog even langs om een chocoladereep (voor Remco en mij) en chocoladehazen (voor de kinderen te brengen) en een telraam voor Julia. Na het eten sporten de kinderen weer met Natan Ruthes en dan gaan ze naar bed. ‘s Avond bracht een vriendin nog een bosje tulpen langs. Zo lief vind ik iedereen! Remco en ik gingen in de avond knutselen. We maakten kaarten om naar mensen te sturen die het nodig hebben en naar mensen die ook weer kaarten voor anderen kunnen gaan maken. We zijn nog niet klaar, maar maken ze later af.

Zaterdag 28-3

Yes! Weekend! Na het ontbijt ging Remco in de voortuin aan de slag en hij haalde een loopscooter op die ik had gescoord via Marktplaats. We hingen paastakken aan het plafond en versierden deze samen met de kinderen. Tijd om te lunchen en rustmomentje te houden. Ik ging even slapen. Na het rustmomentje eten en drinken we lekker wat en gingen we even fietsen. We spotten beren achter de ramen (#berenjacht). Echt een superleuk initiatief. We belandden in het parkje en liepen daar een rondje en de kinderen speelden nog even in het speeltuintje. Toen we thuiskwamen heeft Remco de tegels van de voortuin nog even geschrobd samen met Ezra. We hadden geen zin om te koken, dus bestelden patatjes bij de snackbar. Daar hebben we van gesmuld. Na het eten gingen de kinderen en Remco badderen en ik ging weer sporten via YouTube. We brachten de kinderen naar bed en ploften op de bank. Ik werkte aan dit artikel voor de blog. Morgen weer verder. Nu eerst lekker slapen.

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen wat ik zoal doe nu op een dag. Ik moet zeggen dat ik me tot op heden nog niet heb verveeld. Mijn gezin houdt me wel bezig. Hoe zien jouw dagen eruit? Lijken ze op die van mij? Heb je nog leuke ideeën om jezelf bezig te houden thuis? Kom maar op! Ik denk dat dit nog wel even gaat duren, dus ideeën zijn meer dan welkom.

Liefs, Hanneke

Geplaats in categorie Geen categorie, Huis, Kinderen, Personal met tags , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *