9 kleine activiteiten met de kinderen

Lieve volgers en lieve zussen,

Nu de kinderen weer naar school gaan heerst er weer wat meer rust in huis. Ik ga erg goed op rust, reinheid en regelmaat, dus voor mij was het echt even opgelucht ademhalen toen de week van 8 juni begon. Ook kwam ik op het idee om regelmatig een activiteit te bedenken en klaar te zetten voor en met de kids als ze uit school komen. Gewoon iets kleins waar ze een half uurtje mee bezig zijn, maar waar we dan wel samen mee bezig zijn. Lekker even ontspannen na een schooldag. Ik heb geprobeerd activiteiten te kiezen waar alle drie de kinderen aan mee kunnen doen (dat is nog best een kunst). Mijn kinderen zijn 8, bijna 6 en 2 jaar. Ik deel vandaag met jullie wat ik de afgelopen weken heb gedaan met ze en ook twee activiteiten die ik nog graag wil gaan doen. Deze activiteiten zijn geheel Corona-proof natuurlijk!

1. Kaarten maken en posten:

Dit was een redelijk vrije activiteit. Opa en oma uit Alkmaar hadden een kaart gestuurd naar alle drie de kinderen. Wat is er nou leuker dan dat opa en oma een mooie zelfgemaakte kaart terugkrijgen van de kinderen? Toen de kinderen thuiskwamen uit school lagen er witte kaarten en enveloppen klaar (van de Hema). Ook lagen er viltstiften, scharen, lijmstiften, gekleurde papiertjes (action) en een werkboek handlettering klaar met leuke voorbeelden. Ezra is niet zo van het knutselen, dus hij maakte niet veel bijzonders, maar was wel even lekker bezig. Samuel ging uit zijn dak met de kleurpotloden en maakte een artistiek kunstwerk. Julia houdt van vrije opdrachten en geniet hier zo van! Zij maakte een kaart voor opa en oma en ook nog voor Marielle (die woont vlakbij ons). Toen de kaarten klaar waren ben ik met Julia en Samuel naar de brievenbus gelopen. Ezra bleef even alleen thuis, want hij wilde met zijn lego spelen. Samen hebben we de brieven gepost. Opa en oma waren heel blij met de leuke post en wij hadden een heerlijke creatieve middag.

2. Koekjes bakken:

Ik kocht een leuke mix van Homemade bij de jumbo met kleurenkoekjes. Je maakt ze door boter toe te voegen aan het gele, rode en groene koekjesbeslag. Dit maakte ik ‘s ochtends al even met Samuel en ik maakte ook botercreme. ‘s Middags stonden er koekjesvormpjes op tafel en pakte ik het koekjesdeeg uit de koelkast. Julia was uit spelen, dus Ezra kon lekker koekjes maken en ik deed met hem mee. Samuel zat vooral te snoepen van het deeg. ‘s Avonds aten we de koekjes als toetje. Lepeltje botercrème erop en dan versieren met van die decoratiestrooiers van Dr. Oetker. Deze staan standaard bij ons in de voorraadkast. Het deeg wat over was heb ik in de koelkast gelegd. Daardoor kon Julia de dag erna ook nog koekjes maken.

3. Picknicken in de natuur:

Het was heerlijk weer en ook echt wel heel warm. Ik besloot om tassen in de auto klaar te zetten met de zwemspullen, maar ook met een kleed en lekkere hapjes om te picknicken. Samen met de kinderen reed ik – zodra ze uit school kwamen – naar een zwemmeertje in de buurt. Daar hebben we heerlijk gepicknickt en daarna lekker gezwommen en gespeeld in het water. Het was een fijne middag. Heel simpel, maar o zo leuk! Wel ben ik in alle hectiek een foto vergeten te maken van onze gezellige picknick. Maar jullie kunnen er vast zelf een voorstelling van maken 🙂

4. Proefjes doen:

Wij hebben een geweldig boek gekregen van mijn schoonouders: ‘Ik ben een bijbelontdekker’. Dit boek is een kinderbijbel, maar bevat ook vragen en proefjes voor kinderen. Een aantal proefjes hebben we inmiddels al uitgevoerd. Op de foto zie je een proefje waarbij we skittles in een rondje hebben gelegd op een bord en er warm water bij hebben gegoten. Er ontstaat dan een regenboog. Dat past mooi bij het verhaal van Noach. Mocht dit boek je dit boek ook willen kopen klik dan hier voor een linkje naar bol.com.

5. Wafels maken met aardbeien en slagroom

Het was weer tijd om iets te lekkers te maken. Na schooltijd maken we beslag voor heerlijke wafels. Wij hebben een wafelijzer waarin we heerlijke wafels kunnen maken. Daarna snijden we wat aardbeien en spuiten we slagroom op de wafels. Een beetje poedersuiker kan ook en smullen maar!

6. Schilderen (voor Vaderdag)

Julia en Ezra maken een cadeau op school voor vaderdag, maar ik vind het leuk als Samuel nog iets voor papa maakt en we maken ook altijd iets voor opa. Daarom gaan we schilderen. Ik vond dit idee op Pinterest om een stropdas te tekenen en die door de kids te laten schilderen. Daarna lamineerde ik de stropdassen en knipte ze uit. Ik maakte met een perforator twee gaatjes in de knoop van de stropdas. Elastiekje erdoorheen en klaar! Ze zijn heel leuk geworden al zeg ik het zelf. Ik hoor trouwens regelmatig moeders zeggen dat ze nooit schilderen (of knutselen) met de kinderen, omdat het zo’n rommel geeft. Ik vind dat best meevallen. Ik leg een oud tafelkleed op tafel als we gaan verven en ben achteraf 5 of 10 minuutjes bezig om het op te ruimen. Valt mee toch? Ik vind over het algemeen dat de kinderen ook best even zoet zijn met schilderen. Dan is het de moeite wel weer waard!

7. Pompons maken en vingerhaken

Bovenstaande plaatjes komen van Pinterest. Ik struin daar regelmatig rond op zoek naar ideetjes. Ik wil heel graag een keer met de kinderen pompons maken. Gewoon omdat het leuk is en ik hier vroeger echt dol op was! Beetje nostalgie zeg maar. Binnenkort ga ik hiermee aan de slag met ze. Het lijkt me leuk om dit te combineren met vingerhaken. Een lange lijn vingerhaken en daar vervolgens de pompons aanhangen. Dan heb je een hele toffe slinger!

8. Parfum maken van rozenblaadjes of aan de slag met een bloemenpers

Dit soort dingen vond ik geweldig om te doen vroeger! Lekker knaken met water en rozenblaadjes. En uiteindelijk het parfum door een koffiefilter of zeef laten gaan. Ook had ik vroeger een bloemenpers waarin ik dan mooie bloemetjes stopte. Als ze waren geperst plakte ik ze in een boekje en kon ik ze bewaren. Dit ga ik zeker deze zomer nog met de kinderen doen!

9. Korte bezoekjes brengen aan een bos

De laatste weken gaan wij regelmatig in het weekend een boswandeling maken. Dit is zo leuk om te doen! In de natuur zijn onze kinderen vaak op hun best. We proberen hierbij ook nieuwe plekjes te ontdekken en we hebben ook zo onze favorieten waar we regelmatig terugkeren. De afgelopen weken zijn we een paar keer naar het Doornse Gat geweest, één keer naar Marienwaerdt en één keer naar de pyramide van Austerlitz. Allemaal aanraders!!

Dit waren ze. Negen simpele ideeën waar ikzelf erg blij van wordt. Wat doe jij graag met je kinderen? Zijn er ideeën bij die je zelf uit wilt proberen met je kids? Tag ons vooral op social media. Dat vinden we erg leuk om te zien!

Veel liefs, Hanneke

Geplaats in categorie Geen categorie met tags , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *