3×3 favoriete (tweedehands) aankopen in 2020

Hoi lieve volgers,

Yes! Vandaag weer een gezamenlijk artikel. In dit artikel laten we jullie onze drie favoriete aankopen van de afgelopen tijd zien met natuurlijk plaatjes erbij. Dit kan een tweedehands aankoop zijn, maar mag ook iets nieuws zijn. Het mag voor onze kinderen zijn of voor onszelf. Kortom, wat hebben we gekocht dat het geld dubbel en dwars waard was.

Marielle:

Waar Elize en Hanneke vaak echte pareltjes vinden op Marktplaats of in de kringloopwinkel vind ik dat vaak nog lastiger. Ik kies dan vaak toch voor het gemak van nieuw in plaats van tweedehands. Best zonde soms misschien, omdat je tweedehands vaak veel goedkoper dezelfde producten kan vinden en het ook nog eens een duurzamer alternatief is. Wie weet dat het me in de toekomst steeds meer lukt!

Desalniettemin heb ik uiteraard ook mijn favoriete items van afgelopen tijd die ik met jullie wil delen en jawel, er zit zelfs een marktplaats-vondst bij! Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik het afgelopen jaar flink veel gekocht heb (want: nieuw huis en nieuwe baby) en dat er dus nog heel veel andere mooie spullen zijn die zeker in dit rijtje thuis horen, maar dit zijn even wat dingen die in mij op komen!

1.Tuinset en moestuinhuisje:

Als eerste twee dingen in de tuin waar ik heel blij mee ben, die via Marktplaats zijn gekocht en zelfgemaakt zijn: de tuinset en mijn moestuinhuisje. Laten we beginnen met de tuinset. Bij ons nieuwe huis hebben we een hele fijne tuin, waar we ooit nog een mooie louncheset en buitentafel in willen. Maar vanwege alle Corona-maatregelen vonden we het niet fijn en handig om samen uitgebreid naar meubelzaken te gaan om iets uit te zoeken. Vandaar dat we op zoek zijn gegaan naar een tijdelijke Martkplaats-vondst en die is eerlijk gezegd goed uitgevallen: voor 3 tientjes hebben we deze set met vier stoelen op de kop getikt en al een hoop plezier van gehad!

Daarnaast heeft Johan aan de hand van een foto die ik online vond voor mij dit moestuinhuisje gemaakt, zo blij mee! Wordt helemaal blij van mijn plantjes die steeds meer groeien. Het ziet er zo gezellig uit!

2. Mijn nieuwe jurk

327663

Bij onze shopsessie vorige week heb ik wat nieuwe kleren voor mezelf gekocht en dat was best lang geleden. Ik merkte dat na de zwangerschap ik moeite had om mij prettig te voelen in mijn kleren, ook in combinatie met borstvoeding geven waardoor niet al mijn “oude” kleren heel handig waren om aan te doen. Afgelopen week heb ik deze jurk gekocht en ik heb m nu twee keer aangehad en ik ben er zo blij mee. Hij zit lekker en ik voel mij er ook lekker in – win-win!

3. De Meleda Freestyle Flex-borstkolf

Voor en rondom Boaz heb ik uiteraard ook een hoop aankopen gedaan. Stiekem vind ik dat dus heel leuk. Soms word ik bijna nog blijer om voor hem kleertjes en dergelijken aan te schaffen dan voor mezelf (ik zit echt zo vaak op de site van Zara rond te neuzen, love it!). Nooit gedacht dat dat zou gebeuren ;-). Een aanschaf rondom Boaz waar ik wekelijks nog heel blij mee ben is mijn borstkolf. Zeker niet mijn “leukste” aankoop, maar functioneel is hij wel heel erg! Kolven is nou niet het meest favoriete onderdeel van mij wat bij borstvoeding komt kijken, maar deze kolf maakt het wel een stuk eenvoudiger. Ik kan handsfree beiden kanten tegelijk kolven zonder een hoop gedoe en lawaai. Dit maakt dat ik zo vaak denk dat ik zo blij ben dat ik deze aanschaf heb gedaan. Wie weet schrijf ik er nog een keer een artikel over, want ik ben echt enthousiast. Mocht je in de toekomst nog een fijne kolf zoeken, dan kan ik je deze aanbevelen!

Elize:

Jeetje. Wat een opgave. Mogen het er echt maar drie zijn? Daniël (mijn man) en ik zijn echt dol op tweedehands spullen. Het is zo leuk om lekker rond te snuffelen in ene kringlioopwinkel of op Marktplaats. Daarnaast vinden we het belangrijk om eerst te kijken of iets tweedehands word aangeboden en dan pas in een winkel. Dat is zoveel beter voor het milieu en ook voor onze portemonnee. Ik heb dus een boel tweedehands koopjes gedaan in 2020. Ik heb een selectie gemaakt van drie toppers uit verschillende categorieën! Let’s go!

  1. Als eerst maar de grootste en duurste. Onze kast. We wilden heel graag een retro jaren zestig kast. We hebben veel op marktplaats gekeken, maar lang konden we niet de perfecte vinden voor een kleine prijs. Tot Daniël deze parel vond. We hebben hem opgehaald ergens bij een kerkje en mee naar huis genomen. Ik vind hem prachtig. Ik kan me voorstellen dat dit niet voor iedereen is weggelegd, maar wij vinden het echt geweldig! Hij staat ook mooi bij onze landkaart (ook tweedehands;)).

2. Ik ben ook dol op tweedehands oma-blousejes. Ik kijk graag bij kringloopwinkels, maar ook op United wardrobe. Daar kocht ik meerdere blousejes, maar deze is echt mijn alltime favoriet! De kleur is prachtig, de stof is prachtig en ik vind hem heel leuk staan met een knoop erin. Ik kan je nog meer oma-blousejes laten zien, maar ik mag maar drie aankopen laten zien, haha!

3. Voor Emma kopen we ook veel tweedehands. De kinderwagen, campingbedje en de commode natuurlijk! Maar mijn laatste aankoop voor op haar kamertje was dit leuke rotan krantenbakje. We hebben hier een paar boeken in gedaan. Zo leuk! Deze kocht in bij het kringloopwinkeltje waar we de kast ook kochten. En het leukste: hij was maar twee euro! Geloof jij het? Ik eerst niet, haha!

Hanneke:

Best moeilijk hoor om drie favoriete aankopen te bedenken. Winkelen is namelijk echt een hobby van mij. Zowel tweedehands als nieuw. Ik houd ervan om nieuwe dingen te kopen. Hierbij dan maar de eerste drie dingen die me te binnen schieten. Waarvan twee dingen voor de kids zijn en maar één voor mij. Typerend is dat dan he?! Eigenlijk is winkelen voor mijn kinderen vaak nog leuker dan voor mezelf.

  1. Mijn nieuwe fiets:

Ik heb 7 jaar lang op mijn mamafiets gefietst. Deze had ik via Marktplaats gescoord en heb ik heel veel plezier van gehad. Echt een degelijk ding en ik heb er veel met twee kids (en soms nog een buggy) mee gefietst. Nu fietsen Julia en Ezra zelf en heb ik alleen Samuel nog achterop. Ik vond het tijd voor een ‘gewone’ fiets die wat lichter is dan mijn mama fiets. (dat is namelijk best een log ding en fietst best zwaar). Bij de fietsenwinkel in mijn eigen woonplaats zag ik deze mooie cortina fiets staan. Ik vond de kleuren meteen prachtig, zeker in combinatie met het zelf uitgekozen mandje en Yepp zitje. Het kinderzitje kostte ook wat, maar ben ik zo ontzettend blij mee! Oerdegelijk, ziet er mooi uit en Samuel zit er heerlijk in. De riempjes kunnen goed aangetrokken worden, waardoor hij zich er niet uit kan wurmen (dit deed hij wel in het Bobike zitje op mijn oude fiets). Elke keer als ik op de fiets stap ben ik weer blij met mijn nieuwe aanwinst en dat gaat voorlopig nog wel zo blijven.

2. Trampoline:

Al jaren heb ik gedacht: ‘Hmmm, een trampoline in de tuin zou best fijn zijn. Vooral voor Julia, want die moet echt haar energie kwijt.’ Maarja, onze tuin is niet zo groot, dus ik heb er toch altijd maar voor gekozen de ruimte voor onszelf te houden. Toen kwamen we thuis te zitten en hadden Julia en Ezra in het begin echt energie over en raasden ze als een malle door de woonkamer heen. Dat heeft mij doen besluiten om toch voor de trampoline te gaan. Hij neemt nu een groot deel van onze achtertuin in beslag, maar dat is het waard! De kinderen springen er nagenoeg elke dag op en als ik merk dat ze baldadig zijn in huis, stuur ik ze vaak even naar de trampoline. Echt top dat ding! Ook bedenken ze er allemaal spelletjes op en Julia oefent haar turnkunsten. Een super aanwinst!

3. Een bak met K’nex

Voor de lockdown speelde Ezra op school heel veel met K’nex en bouwde dan helemaal zelf grote bouwwerken. Thuis had hij alleen een paar setjes van kleine K’nex. Ezra gaf regelmatig aan dat hij zo graag ook grote K’nex wilde hebben. Dus toen we een paar weken thuis in de Lockdown zaten ben ik op Marktplaats gaan zoeken voor hem. Ik zocht in mijn eigen woonplaats en de plaats waar ik werk. Remco werkte alleen maar thuis op dat moment, dus daar hoefde ik niet te zoeken. Uiteindelijk vond ik in onze eigen woonplaats iemand die een hele grote bak te koop had staan met heel veel boekjes erbij met bouwbeschrijvingen. Ik deed een bod van 25 euro en kreeg een bericht dat ik het mocht komen halen! Yes! En het mooiste komt nog: Naast het schoolwerk dat gemaakt moest worden heeft Ezra alleen maar nog stop met zijn K’nex gebouwd en dat wel twee weken lang! Dan is het al zijn geld waard vind ik! Top investering 🙂

Wat vond je van onze aanwinsten? En wat is jouw top 3 als je kijkt naar de aankopen van de afgelopen tijd?

Liefs, de drie zussen

Geplaats in categorie Geen categorie met tags , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *