Cookie Dough Bonbons

Een tijdje terug trakteerde Hanneke mij op een heerlijk zelfgemaakt toetje waarin stukjes Cookie Dough verstopt zaten. En niet zomaar Cookie Dough, maar dé Cookie Dough naar het originele recept van Ben & Jerry’s wat zij onlangs vrij gegeven hebben. Heerlijk! Dit bracht mij aan het denken over wat je nog meer voor lekkers kan maken met dit heerlijke eetbare beslag. Zie hier het resultaat: ik maakte cookie dough bonbons!

Dit recept heb ik gebaseerd op het originele recept van Ben&Jerry, alleen dan zo gemaakt met ingrediënten die je in de dichtstbijzijnde supermarkt ook kan kopen. Zo gebruikte ik bijvoorbeeld hagelslag in plaats van chocolate-chips. Voor het chocolade-omhulsel heb ik gekeken hoe je chocolade op een makkelijke manier kan temperen. Bij Heel Holland Bakt doen ze dat zo cool uitsmeren op een marmeren plaat, maar dat leek mij nét iets te ambitieus. Gelukkig vond ik een andere manier om toch een mooi krokant chocolade-laagje te krijgen.

Ingrediënten

Voor de coockie dough vulling:

 • 130 gram bloem
 • 100 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
 • 180 gram bruine suiker
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 2 eetlepels (volle) slagroom
 • ½ theelepel keukenzout
 • 70 gram pure hagelslag

Voor het chocolade-omhulsel:

 • 300 gram pure chocolade

Bereiding

 1. De eerste stap die je moet doen, is dat je de bloem moet verwarmen. Blijkbaar kan je ziek worden als je bloem rauw eet en dat willen we niet. Als je een magnetron hebt, kan je de bloem met intervallen van 30 seconden opwarmen totdat de bloem 74 graden bereikt heeft. Heb je zoals ik geen magnetron? Spreid de bloem dat uit over een met bakpapier bedekte bakplaat en verwarm de bloem voor 5 minuten op 180 graden (hetelucht) . Pas wel op met het opendoen van de oven na het voorverwarmen, voordat al je bloem wegwaait!
 2. Mix de boter en suiker tot een luchtig mengsel.
 3. Voeg daar het vanille-extract, de room en het zout aan toe en mix goed door elkaar.
 4. Voeg er vervolgende de bloem aan toe en meng het geheel goed door.
 5. En last but not least: doe de hagelslag erbij! Nu is je cookie dough mengsel klaar.
 6. Maak kleine bolletjes van je cookie dough en zet deze in ieder geval een uur in de koelkast.
 7. Voor het chocolade-laagje smelt je 200 gram pure chocolade au-bin-marie met een schaaltje bovenop een pannetje heet water. Als alle chocolade gesmolten is haal je het schaaltje uit het pannetje.
 8. Voeg nu de overige chocolade toe en roer het er doorheen tot alles gesloten is.
 9. Dip je balletjes door de gesmolten chocolade en laat de chocolade weer hard worden.

Ik ben benieuwd of jullie dit ook lekker lijkt! Mocht je dit recept gaan maken, laat je dan weten in de comments hoe je het vond? Of tag ons op social media met @tussen3zussen!

Geplaats in categorie Food met tags , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *