Recept: Kokos-banaan koekjes

banaan kokos koekjes, recept banaan, recept. makkelijk koekjes recept, gezonde koekjes recept, recept kokosrasp,Yes! Ik heb weer eens een recept voor jullie. Jullie weten misschien wel dat je voor simpele recepten bij mij aan het juiste adres bent. Dit recept kan echt niet simpeler. Je hebt twee ingrediënten en je hoeft ook niet veel te doen om deze kokos-banaan koekjes te maken. Ik zeg: geweldig! Lees snel verder voor dit megasimpele én gezonde recept.
Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar wij hebben altijd bananen in huis. Wij alle drie vinden ze heerlijk en eten best vaak bananen. Het komt wel eens voor dat ze niet opkomen en wat bruin worden. Dan gebruik ik ze het liefst om iets anders mee te maken. Bananenpannenkoekjes zijn hier in huis ook favoriet, maar deze koekjes komen zeker op de tweede plaats.

banaan kokos koekjes, recept banaan, recept. makkelijk koekjes recept, gezonde koekjes recept, recept kokosrasp,Wat heb je nodig:
2 bananen
70 gram kokosrasp

Wat je doet:
Als eerste prak je de bananen. Ik doe dat met een vork, maar het kan ook in een blender. Als de bananen een goed prutje zijn voeg je de kokos toe. Even roeren en het “deeg” is klaar.
Verdeel het mengsel over een bakblik met bakpapier en na 15 minuten bakken op 175 graden zijn je koekjes al klaar. Ik heb vrij bolle koekjes gemaakt, als je ze iets platter maakt zijn ze wat sneller gaar van binnen. Al is een beetje rauw niet heel erg bij deze koekjes!
Nu denk je: zijn deze koekjes ook echt lekker? Ja. Ze zijn zeker lekker. Niet zo lekker als Oreokoekjes (maar zijn er koekjes die Oreo’s kunnen overtreffen?), maar ze zijn een heel goede vervanger ervoor. Ze zijn een stuk gezonder en vullen goed!

banaan kokos koekjes, recept banaan, recept. makkelijk koekjes recept, gezonde koekjes recept, recept kokosrasp,
Variatietips:
– Voeg een beetje kaneel toe aan het “deeg”
– Dip de koekjes in pure chocolade
– Voeg wat havermout toe zodat de koekjes nog beter vullen

Ga jij deze easy peasy koekjes maken?

Liefs, Elize

Geplaats in categorie Food met tags , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *