Stimulerend speelgoed voor een baby van 1 jaar

speelgoed 1 jaar, speelgoed baby, stimulerend speelgoed baby, stimulerend speelgoed, spelen baby, spelen 1 jaar,Een half jaar geleden schreef ik dit artikel over stimulerend speelgoed, maar dan voor 4 maanden. Inmiddels is er het een en ander veranderd en het leek me leuk om een update artikel te schrijven. Emma kan sinds haar 10 maanden sprongetje zó leuk spelen. Ze is echt bezig met dingen ergens  in te doen en uit te halen, de fijne motoriek is met sprongen vooruitgegaan én ze kan iets langer zoet zijn met een speeltje. Dus dit is het speelgoed waar ze nu graag mee speelt.
Eigenlijk speelt ze bijna niet meer met de dingen die ik benoemde in het artikel van een half jaar geleden. Het speelkleed kruipt ze overheen en dat verfrommeld helemaal. Boeken leest ze liever zelf, dus dat is één grote worstelpartij, haha. Ook de rammelaars zijn minder in trek. Tijd voor nieuwe favorieten dus! Dit zijn ze:

speelgoed 1 jaar, speelgoed baby, stimulerend speelgoed baby, stimulerend speelgoed, spelen baby, spelen 1 jaar,Houten blokken: Wij hebben houten blokken van Blokker en Littele Dutch. In het begin vond ze het vooral leuk om op de blokken te bijten of om de toren die Daniël of ik hebben gebouwd in een keer om te gooien. Nu probeert ze ook zelf de blokken te stapelen en kan ze de toren ook per blok “kapot” maken.

speelgoed 1 jaar, speelgoed baby, stimulerend speelgoed baby, stimulerend speelgoed, spelen baby, spelen 1 jaar,Stapelblokken: Deze stapelblokken vind ze ge-wel-dig. Het liefst haalt ze alle blokjes een voor een uit elkaar. Ze vindt het ook leuk als Daniël of ik een toren maken, zodat zij hem om kan gooien.

speelgoed 1 jaar, speelgoed baby, stimulerend speelgoed baby, stimulerend speelgoed, spelen baby, spelen 1 jaar,Muziekinstrumenten: De tamboerijn, sambabal of kazu, ze vindt het prachtig. Ze doet iets en er komt geluid. Oorzaak-gevolg. Wij vinden het ook helemaal geweldig en we maken geregeld samen muziek.

speelgoed 1 jaar, speelgoed baby, stimulerend speelgoed baby, stimulerend speelgoed, spelen baby, spelen 1 jaar,Kralenrek: Dit kralenrek van Blokker is echt favoriet. Eerst lukte het niet helemaal om alle kralen omhoog te krijgen, maar ze heeft veel geoefend en ze kan het nu zo goed. Erg leuk. Hier kan ze ook lekker lang zoet mee zijn.

speelgoed 1 jaar, speelgoed baby, stimulerend speelgoed baby, stimulerend speelgoed, spelen baby, spelen 1 jaar,Stoffen bal: Deze stoffen bal vindt Emma leuk om samen mee over te gooien. Emma kan nog niet echt gooien, maar ze kan deze bal wel makkelijk beetpakken en bewegen tot hij ergens heen vliegt. Lachen geblazen.

 

Dit zijn de vijf speelgoedjes waar ze graag mee speelt, ik ben wel benieuwd waar jouw kindje van ongeveer 1 graag mee speelt, laat je het weten in de reactie?

Liefs, Elize

Geplaats in categorie Kinderen met tags , , ,

Eén reactie op “Stimulerend speelgoed voor een baby van 1 jaar”

  1. Rianne schreef:

    Vooral slopen is hier favoriet! (De treinbaan, autobanen van zijn broertje vooral) of iets wat maar voor handen is hard op de grond/tafel slaan 😋. Verder speelt hij graag met een spiegeltje, de ringen-stapeltoren en tijdschriften. Nu 9 maanden oud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *