9 gewoontes die verraden dat ik een beetje een bejaarde aan het worden ben

Opeens kom je er achter dat je niet altijd meer zo jong en hip bent als je dacht te zijn. Dat je opeens interesses krijgt en meningen die horen bij die serieuze volwassen mensen. Dat je hobby’s hebt die een gemiddelde oma ook heeft. Dan weet je: ik word echt een beetje oud. Vandaag deel ik 9 voorbeelden van waarin ik dat bij mezelf merk. Welke dingen herken jij bij jezelf? Of heb je nog andere serieuze-oude-volwassen-mensen-interesses die niet in dit lijstje staan? (please zeg dat ik niet de enige ben)

1: Regelmatig voor 10 uur al in bed liggen, en ja, soms ook al in het weekend

Blame it on the baby en de drukke baan, maar hallo, ik ben ‘s avonds dus echt al vroeg moe. En dan komt het dus best vaak voor dat ik voor 10-en al onder de dekens duik. En ja, dit gebeurt ook wel eens in het weekend. De tijden van tot 3 uur ‘s nachts op een feestje hangen zijn wel eerder uitzondering dan regel geworden. Niets lekkerder dan een goede nacht slaap. Of een middagdutje.

2. Ik word blij van mijn lidmaatschap bij de bieb en leuke boeken die ik daar tegenkom

Ja, ik heb dus een abonnement op de bibliotheek en dat vind ik dus leuk ook. Heerlijk om bijvoorbeeld online een leuk boek tegen te komen dat ik zou willen lezen en dat ik dan kijk op de site van de bieb en ik die gewoon kan reserveren en lenen. En dan met mijn pasje die kant op en snuffelen tussen al die leuke boeken die ik nog eens zou willen lezen. En nog goedkoop en duurzaam ook, nou nou!

3. Gesprekken hebben over het nieuws, of nog erger: politiek

“Vroeger” konden nieuws en politiek mij niet veel boeien en als ik eerlijk ben, ben ik nog steeds niet een echte NOS-hoarder (omdat ik daar een beetje te gevoelig voor ben, ik word zo sip van alle ellende in de wereld, dat ik probeer mij niet teveel te laten onderdompelen in alle ellende), maar ik betrap mij er dus steeds meer op dat ik gesprekken heb met anderen over nieuwsitems en politiek. Dat ik daar dus een mening over krijg en mij op kan winden over deze zaken enzo.

4. Liever duurzame items kopen dan goedkope dingen die tijdelijk in de mode zijn

Was ik jaren geleden die-hard fan van Primark, nu merk ik dat het me niet meer kan boeien. Met meer dan wat sokken ga ik er niet meer weg, terwijl ik eerder echt met tassen vol de winkel uithuppelde. De kwaliteit is minder goed en ik koop liever 1 goed duurzaam item dat wat langer meegaat, dan 3 dingen die nu even leuk en hip zijn, maar ik over een jaar niet meer aan wil doen.

5. Blij worden van plantjes

Ik ben dus echt een planten-gek geworden. Ik heb gelukkig nog net geen geraniums, maar ik word er dus wel heel blij van om mijn huis te vullen met groene vrienden. Ik word gelukkig van elk nieuw blaadje wat aan een plantje groeit. Van een nieuw bloemetje aan mijn stippenplant. Van lekker met mijn handen in de aarde wroeten. Ik heb dus echt plantenvoeding in huis nu enzo en een strak regime in wanneer welke plant water moet. En ze gaan dus ook niet meer dood hè, die groene rakkers. Ik krijg het zowaar een beetje onder de knie.

6. De nieuwste ontwikkelingen niet altijd meer kunnen volgen en je zorgen maken over de nieuwe generatie.

Een tijdje kon ik nog meekomen, maar toen kwam Snapchat en toen haakte ik al een beetje af. Nu heb je bijvoorbeeld TikTok en ik vind dat wel grappig ofzo, maar om het nou echt heel leuk te noemen of dat ik eraan mee wil doen, nee. Tegelijkertijd merk ik dat ik mij soms zorgen maak om de jongere generatie, over wat er online allemaal gebeurd (bijvoorbeeld naaktfoto’s die rondgestuurd worden en hoeveel tijd jongeren überhaupt online zijn) en ja dan merk ik dus, ik word een beetje oud.

7. Een gezellige avond bevind zich op de bank met een kopje thee en een deken

Oke, oke, ik hou zeker van een drankje drinken ergens, een heerlijk avondje uit eten of gezellig afspreken met vrienden. Maar stiekem maak je mij dus ook echt heel blij met een dekentje, een lekker kopje thee en een leuke serie/goed boek + mijn lieve man op de bank. Net als de gemiddelde bejaarde dus ja, inderdaad. Maar ik hou er van.

8. Ik word blij van creatief bezig zijn

Stiekem word ik echt blij van creatief bezig zijn. Tekenen, borduren (echt waar!), kleuren en ander handwerk. Super leuk om zelf iets te maken met je handen en lekker ontspannen bezig te zijn. Breien en haken kan ik nog niet en doe ik nog niet, maar ik sluit niet uit dat dit in de toekomst wel gaat veranderen. Oma’s pas op: ik kom eraan!

9. Tegen kinderen zeggen dat ze groot geworden zijn

Weet je nog vroeger dat oude mensen altijd tegen je zeiden dat je zo groot was geworden, als ze je een tijd niet hadden gezien (inclusief een kneepje in je wang meestal) – ik doe dat dus nu ook. Maar serieus, die kiddo’s van tegenwoordig groeien toch zo snel?

Welke gewoontes herken jij ook bij jezelf? En heb jij nog andere dingen waaraan je merkt dat je ouder aan het worden bent?

Geplaats in categorie Personal met tags , , , , ,

2 reacties op “9 gewoontes die verraden dat ik een beetje een bejaarde aan het worden ben”

 1. Tineke schreef:

  Ik kijk tegenwoordig graag naar vogeltjes 🙈.
  Hoe suf !!!
  Met verrekijker en al…..🙄

  • Marielle schreef:

   Haha, heerlijk! Stiekem snap ik je wel hoor, ik kan ook helemaal enthousiast zijn als er een roodborstje in de tuin zit, zo gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *