Tussen 3 kruidnoten

Vorig jaar proefden wij al eens paaseitjes van de Hema en gaven ons ongezouten oordeel. Dit jaar doen we dat uiteraard weer, maar dan met kruidnoten. Ja, je kan hier niet vroeg genoeg mee beginnen is onze mening. We bestelden kruidnoten bij Van Delft via www.depepernotenfabriek.nl. Dit gaat supermakkelijk en je hebt ze met een dag of twee in huis. Lees je mee wat ons oordeel is over deze kruidnoten?

Lemon-Cheesecake kruidnoten:

Marielle: Als iemand houdt van lemon-smaak ben ik het wel, dus de buitenkant van deze kruidnoot maakt mij helemaal blij. Alleen de binnenkant vind ik het wat minder. Waar de andere twee kruidnoten lekker knapperig van binnen zijn, is deze dat niet. Super jammer, want dat maakt de pepernoot echt minder lekker dan hij had kunnen zijn. Deze had van mij zeker een 8 gekregen als er zo’n lekker kruidnootje als bij de andere twee in zat. Nu wordt het cijfer iets lager.

Cijfer: 7

Elize: Ja! Dit vind ik lekker! Het zoet/ zure laagje om de kruidnoot is echt heerlijk. Wat een toppertje deze! Hier lust ik wel meer van.

Cijfer: 8,5

Hanneke: Deze is zo goed! Ik ben echt een zoetekauw, dus wordt over het algemeen niet zo blij van een zure citroensmaak. De pepernoot is heerlijk zoetzuur en romig en de lemon cheesecakesmaak komt er heel goed uit. Leuk dat de buitenkant geel is met hele kleine bruine spikkeltjes. Wat ik ook geweldig vindt aan deze kruidnoot is dat de binnenkant anders smaakt dan gewoonlijk. De binnenkant doet me namelijk denken aan de bodem van een echte cheesecake. Dat maakt het plaatje voor mij compleet!

Cijfer: 9

Appeltaart kruidnoten:

Marielle: Deze kruidnoot ruikt naar taartdeeg en smaakt zó lekker. Het doet me denken aan zo’nn typisch herfst-, kerstsmaakje. Echt, I love it. Dit is overduidelijk mijn favoriet van de drie. Heerlijk kruidig appel-achtig knapperig kruidnootje!

Cijfer: 8,5

Elize: oeh, deze vind ik niet lekker. Het is me net iets te nep. De smaak doet me denken aan het tuincentrum hier in de buurt. Daar verkopen ze van die geur zakjes. Vroeger rook ik graag aan de kaneel geur. Precies dat proef ik. Niet mijn ding in een kruidnoot.

Cijfer: 6

Hanneke: Kaneel is het eerste wat ik proef en ik houd van kaneel! Daarna proef ik ook wel een duidelijke appelsmaak. Een beetje chemisch, maar niet storend. Ik vind deze lekker, maar niet heel bijzonder lekker. Gewoon prima!

Cijfer: 7

Zure matten kruidnoten:

Marielle: Ik moet zeggen, de buitenkant van deze kruidnoot is inderdaad echt zuur. De binnenkant is een heerlijke knapperige kruidnoot en de combinatie is apart maar lekker. Niet de beste pepernoot-combi ooit geproefd, maar zeker wel een van de meest verrassende. Ik vind ‘m niet verkeerd!

Cijfer: 7

Elize: Deze is in het begin een beetje zuur. Daarna proef ik witte chocolade, dat is altijd goed. Ik vind deze smaak lekker en verrassend, maar ik zou er geen hele zak van weg kunnen werken. Hier word je snel misselijk van denk ik.

Cijfer: 7,5

Hanneke: Ik vind deze smaak al bij voorbaat briljant bedacht. Dat zorgt al voor een pluspunt van mijn kant! De pepernoot zelf kan mij niet zo bekoren. Ik proef even het zure, maar verder is het gewoon een witte chocolade pepernoot. De combinatie is ook niet echt geweldig. Deze pepernoten gaan bij ons thuis het minst hard merk ik. Samuel zegt zelfs: ‘Bleh!’, als hij deze pepernoot ziet.

Cijfer: 6

Zijn jullie ook zulke kruidnoten fans? Hebben jullie nog aanraders voor ons? Wij eten nog even lekker door tot vijf december. Heerlijk!

Liefs, de zussen

Geplaats in categorie Food met tags , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *