Recept: Speculoos tiramisu

Zoals jullie misschien wel weten ben ik dól op toetjes. Daarom schreef ik vorig jaar een heerlijk toetjes recept, speciaal voor de feestdagen. Dit was een groot succes. Het toetje zelf, maar ook het artikel. Dit jaar wil ik daarom weer een lekker toetje voor de feestdagen met jullie delen. En jullie kennen mij; het wordt niet uren lang in de keuken staan met 101 ingrediënten. Lekker easy peasy! 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

250 gram mascarpone

250 gram slagroom

Twee eetlepels suiker

125 gram speculoos koekjes

1 kopje sterke koffie

Pure chocolade

Let’s go!

Je begint met het kloppen van de slagroom. Daar mag meteen de suiker bij. Als je slagroom goed is kan je de mascarpone er voorzichtig doorheen spartelen. Na deze stap is al de helft van je toetje al af. 

Nu gaan we aan de slag met de speculoos koekjes en de koude sterke koffie. Zorg dat je iets leuks hebt waar je de tiramisu in of op doet. Ik doe het in een grote schaal, maar je kan ook voor iedereen een klein torentje op een bordje maken. 

Doop de koekjes in de koffie en bedek daarmee de bodem van de schaal. Daarover kan je het room mengsel doen. Herhaal deze stappen tot alles op is en sluit af met een laag room. 

Om het helemaal af te maken kan je de bovenkant versieren met wat geraspte pure chocolade. Zet de tiramisu nog even 2 uurtjes in de koelkast en smullen maar! 

En? Wat zij ik je? Makkelijk toch? Ik ben wel benieuwd of jij dit toetje een keer gaat proberen en wat je er dan van vindt. Laat het vooral achter in de reactie!

Liefs, Elize

Geplaats in categorie Geen categorie met tags , ,

Eén reactie op “Recept: Speculoos tiramisu”

  1. Bianca schreef:

    Hoi
    Ik heb deze ook gemaakt maar dan met sojaroom en soja kwark, ik geen melk gelukkig wel de speculooskoekjes 😉
    En hij smaakte echt super voor herhaling vatbaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *