10 originele thuisdate ideeën – deel 2

Hoi lieve volgers en lieve zussen

Nu we met z’n allen in lockdown zijn, is het hier in huis een stuk intensiever geworden. Overdag zijn Remco en ik of aan het werk, of met de kinderen bezig of het huishouden aan het bijhouden en meestal doen we deze drie dingen allemaal door elkaar. ‘s Avonds komt het er dan eigenlijk op neer dat we op de bank ploffen en Netflixen. De pap is dan echt op. Om deze sleur te doorbreken blijven we onze wekelijkse datenight – waar ik al in een eerder artikel verteld – heb in ere houden. We proberen er thuis hele gezellige avondjes van te maken door een activiteit te doen waarbij we ook lekker kunnen praten en lachen en even uit de dagelijkse sleur komen. Een aantal ideeën deel ik hieronder met jullie. Misschien is niet alles leuk voor jou (iedereen is immers anders) maar inspiratie gaat het je vast wel geven! Marielle plaatste tijdens de eerste lockdown ook een artikel met date ideeën. Deze kan je hier nog eens doorlezen. Je hoeft trouwens geen relatie te hebben voor veel van deze ideeën. Ze zijn ook leuk om te doen met een vriend of een vriendin.

1. Spelletjes competitie:

Dit idee zag ik bij Elize in haar vlog voorbij komen en moest ik natuurlijk ook meteen uitproberen. Ik heb alle kleine spelletjes uit de kast gepakt en klaargelegd en natuurlijk wat lekkere hapjes en een wijntje erbij. Van tevoren mochten we aangeven wat onze prijs zou zijn als je zou winnen. Daarna mochten we om beurten een spel kiezen en dit spel gingen we dan spelen. De winnaar van een spel kreeg een punt. Het is leuk om zo veel spelletjes op een avond te spelen en het wedstrijd element is ook leuk. Wat ook leuk is om te doen zijn vragenspellen om elkaar nog beter te leren kennen. Er zijn verschillende spellen en boeken op de markt met vragen die je aan je partner zou kunnen stellen.

2. Schilderen:

Lekker creatief bezig zijn is ook fijn. Wij hebben al een keer geschilderd op nummer. Er zijn hele leuke schilderijen voor schilderen op nummer verkrijgbaar via bol.com. Daarnaast hebben we weleens geschilderd rondom een bepaald thema. Wat me in de toekomst nog leuk lijkt is om samen een schilderij te maken of beiden een Bob Ross tutorial te volgen via YouTube. Schilderen is heerlijk ontspannen om te doen en je kan ondertussen gezellig kletsen met elkaar.

3. Borduren:

Remco weet dat ik erg van creatieve dingen houdt en had laatst een klein borduurwerkje (een boekenlegger) voor ons beiden besteld via internet. Hier zijn we toen een avond zoet mee geweest. Ook dit werkte heel ontspannend en we kletsten tussendoor gezellig. Leuk!

4. Puzzelen:

Ik ben niet zo geduldig aangelegd en wordt al gauw kriebelig bij het maken van een puzzel, maar Remco vindt het wel erg leuk. De afgelopen maanden hebben we dit zo nu en dan gedaan. Leuke is dat je er – net zoals met het maken van een borduurwerk – meerdere avonden zoet mee kan zijn en zo een gezamenlijk project hebt.

5: Samen iets bakken en versieren:

Ik zag een tijd terug een webshop waar ze prachtig versierde brownies verkopen en ik dacht: dat kunnen wij ook zelf. Dus we gingen aan de slag. In de middag had ik met de kinderen al de brownies gebakken, zodat we ze in de avond alleen nog maar hoefden te versieren. Het resultaat was prachtig! De volgende dag konden we de kinderen verrassen met mooie versierde brownies. Ze waren heerlijk!

6. Op zoek naar droomhuis of droomvakantie:

Samen fantaseren is ook heerlijk. En het leuke is, het hoeft helemaal geen haalbare droom te zijn. Gewoon lekker allebei op funda zoeken naar ideale huizen (ver boven je eigen budget) is heerlijk. Of op zoek gaan naar de perfecte vakantiebestemming (onbetaalbaar) en ervan dromen hoe het is om daar daadwerkelijk te zijn. Ook bezig zijn met het interieur van je huis en daarover fantaseren en nadenken is heel leuk om samen te doen.

7. Eten maken of eten bestellen:

Deze is redelijk voor de hand liggend. De meeste restaurants hebben nu afhaal of bezorgmogelijkheden. Dit vinden wij erg leuk om te doen. Vooral sushi bestellen doen we met enige regelmaat. Maar een stuk meer budget proof is het om de ander te verrassen met een driegangendiner door jou gekookt voor de ander of samen een driegangenmenu te maken. Ik vind het altijd heel gezellig om samen tijd in de keuken door te brengen en lekker eten maak je me al helemaal blij mee!7

8. Massage en badderen:

Niks fijner dan je partner na een vermoeiende of stressvolle week op een massage te trakteren. Als je hier niet zo in thuis bent zijn er veel boeken en internetsites die je de fijne kneepjes van het vak kunnen bijbrengen. Massageolie is hierbij wel een handig hulpmiddel. Als je over een bad beschikt is het ook lekker om voor of na de massage lekker samen in bad te gaan met lekkere badolie of met een bruisbal.

9. Visionboard maken:

Een aantal jaren terug hebben Remco en ik samen een visionboard gemaakt. Het was het einde van de zomervakantie en we wilden samen kijken wat onze doelen zouden worden voor het komende schooljaar. Met tijdschriften, lijm en scharen hebben we op een canvaslijst een mooie collage gemaakt. Onze doelen hebben we uitgebreid kunnen bespreken en zo kan je samen een nieuw schooljaar in en ben je op de hoogte van elkaars doelen en verlangens.

10. Kamperen in de woonkamer:

Dit was een date die Remco organiseerde. Ik had de kinderen naar bed gebracht en toen ik beneden kwam stond er gewoon een tent in de woonkamer met ons matras en beddengoed erin. Zo leuk en romantisch! We keken een film vanuit de tent. We hebben niet in de tent geslapen, maar dit kan natuurlijk wel. Ik hoorde van Elize dat zij en Daniel laatst in de woonkamer hebben geslapen op hun eigen matras en beddengoed, ook super leuk!

Dit zijn zomaar wat ideeën, maar misschien hebben jullie nog wel veel meer leuke ideeën. Deel deze dan vooral in de reacties, dan kunnen andere mensen dit ook weer lezen. Geniet van jullie dates die komen gaan!

Veel liefs, Hanneke

Geplaats in categorie Geen categorie, Personal, Vrijetijd met tags , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *