Mijn favoriete kinderboeken (dreumes editie)

Ik ben dól op kinderboeken. Lang voordat ik moeder werd had ik al een boel geweldige kinderboeken in mijn collectie. Ik vind het gewoon zo leuk! Ik nam ook vaak boeken mee naar mijn werk als ik bijvoorbeeld op een peutergroep moest werken. Ik heb veel verschillende boeken in mijn collectie (of moet ik nu Emma’s collectie zeggen, haha)! Vandaag deel ik graag de boeken die we nu graag met Emma lezen. Deze boeken zijn perfect voor dreumesen of jonge peuters!kinderboeken, kinderboek, baby bijbel
Baby bijbel – Deze twee boeken wil ik toch even benoemen in dit artikel. We lezen dit boek niet heel vaak meer, maar dit boek was geweldig toen ze een stuk kleiner was. De zwart wit tekeningen zijn supergoed voor écht kleine kindjes. Toen ze wat ouder was hebben we de liedjes in het boek regelmatig gezongen en dat doen we nog steeds wel eens! Echt leuke boeken!

kinderboeken, kinderboek, rupsje nooitgenoeg,
Rupsje nooit genoeg – Dit is echt een gouden oude! Dit boek is altijd goed. De herhaling, de kleurrijke platen en als klapper op het eind de prachtige vlinder! De teksten zijn kort en er wordt veel herhaald. Ideaal bij dreumesen met een kortere spanningsboog.

kinderboeken, kinderboek, de mol,
De mol die wilde weten wie er op zijn kop gepoept heeft – het verhaal gaat over een mol die poep op zijn hoofd heeft gekregen. Hij gaat op zoek naar de dader. Er komen allemaal dieren langs met hun poep. Dit is echt een heerlijk boek. Ook in dit boek is er veel herhaling en herkenbaarheid voor de kindjes. Emma vindt het leuk om de dieren te zien en na te doen. Dit boek is ook heel leuk voor grotere kinderen, zeker als ze in de poep/plas fase zijn!

kinderboeken, kinderboek, nijntje
Nijntje – Nijntje is ook altijd leuk! De verhaaltjes zijn op rijm en super zoetsappig. Daniël en ik hebben beiden een favoriet. Ik Nijntje vliegt, Daniel Het feest van Nijntje. Beide hebben we jeugdherinneringen aan de boekjes. Lekker tijdloos ook dus, haha! Het enige nadeel is dat de bladzijdes niet van karton zijn. Emma kan steeds beter van boekjes afblijven, maar als ze er wel aan zit of een bladzijde wil omslaan moet dat met beleid.

kinderboeken, kinderboek, nog even achter mijn oortjes kriebelen,Nog even achter mijn oortjes kriebelen – Dit boek heb ik gekocht nadat ik het bij Marielle en Boaz zag staan. Dit boek is één en al interactie. Klein konijn moet naar bed. Maar daar moet je wél wat voor doen. Je moet in je handen klappen, aaien, kusjes geven en een lichtknopje uit doen. Echt heel leuk! Emma doet alles ook enthousiast mee. Wij lezen dit boek nu bijna elke dag voor het slapen gaan. Echt een aanrader!

Dit zijn onze favoriete boekjes nu. Ik zal dit artikel vast nog wel eens maken als Emma wat groter is en echte peuterboeken gaat waarderen, want daar heb ik ook een boek leuke exemplaren van!

p.s. De linkjes die ik heb toegevoegd zijn van Bol.com, maar bestel vooral je boeken bij je lokale boekhandel natuurlijk!

Welk kinderboek is jouw aanrader?

Liefs, Elize

Geplaats in categorie Kinderen met tags , , , , , ,

Eén reactie op “Mijn favoriete kinderboeken (dreumes editie)”

  1. Heidi schreef:

    • Lijk me super mooie boeken te zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *