De 3 zussen ontdekken: 16 smaken macarons

Deze ontdekking moest er gewoon een keer van komen. We zijn alle drie gek op eten uitproberen en dol op macarons. Op instagram en in YouTubefilmpjes zagen we vaak de macarons van Tout Patisserie terug. De ‘macarons onder de macarons’ (schijnt…). Dat maakte ons nieuwsgierig. Tout Patisserie is gevestigd in Amsterdam. Niet bij ons om de hoek, maar gelukkig bezorgen ze door het hele land. Feestdag! Hanneke gooide dus 16 macarons in haar winkelmandje en korte tijd daarna kwamen we bij elkaar voor dit grote avontuur. Dit was tevens weer de eerste keer dat we als drie zussen samen waren na de lockdown. Een bijzonder gezellig moment dus! Alleen Hanneke wist de smaken van de macarons, dus Marielle en Elize konden eerst nog gaan raden naar de smaak. Dat hebben we natuurlijk meegenomen in het artikel. Veel leesplezier!

Salmiak:

Kijken, ruiken en proeven: Aan het uiterlijk te zien zou het wel drop kunnen zijn of sesamzaad. Hij heeft een bijzondere grijszwarte kleur. Na het proeven is het meteen duidelijk: drop of salmiak.

Smaakoordeel: Lekker zeg! Wel een subtiele smaak, dat maakt hem erg lekker. Eentje is wel genoeg, ik zou er niet zo snel drie achter elkaar van opeten.

Gemiddeld cijfer: 7

Tomaat en Basilicum:

Kijken, ruiken en proeven: Deze macaron viel Marielle meteen op al voordat we gingen proeven. Marielle gaf aan dat dit weleens een caprese macaron kan zijn.

Smaakoordeel: ‘Ja, ik ruik en proef het meteen’, zeggen we alle drie tegelijk! Wat ontzettend knap gedaan. De vulling lijkt zelfs wel wat kazig te smaken. Deze macaron is wel heel speciaal en zou je leuk cadeau kunnen doen aan iemand die van bijzonder eten houdt.

Cijfer: 7,5

Rozen en Lychee:

Kijken, ruiken en proeven: Leuk, de glitters op de macaron. Dat maakt hem meteen heel feestelijk! Wij kunnen de smaak niet plaatsen, maar het smaakt heel bekend! Marielle haalt de lychee eruit. Elize denkt dat er lavendel in zit. Hiermee zit ze wel dichtbij de rozensmaak.

Smaakoordeel: De rozensmaak haalden we er in eerste instantie niet uit, maar we herkenden het wel toen we wisten dat dat de smaak was. Dit is echt een heerlijke macaron met bijzondere smaken!

Cijfer: 8-

Vijgen – hazelnoot:

Kijken, ruiken en proeven: De vulling is donkerbruin, wat kan duiden op chocolade. Het proeft wel zo.

Smaakoordeel: De hazelnoot hebben we er niet uit gehaald. De vijgensmaak is gewoon lekker zoet, niet heel speciaal ofzo. Een prima macaronnetje!

Cijfer: 7-

Champagne:

Kijken, ruiken en proeven: Dit is iets met een alcoholisch tintje, dat proeven we meteen! Zou het oranjebitter zijn vanwege de kleur. Marielle denkt dat het advocaatsmaak is.

Smaakoordeel: Wanneer we horen dat het champagne is wat we moeten waarnemen, proeven we het wel terug. De kleur van de macaron is niet echt passend bij champagne. Maar in dit geval maakt dat niet uit, want hij is gruwelijk lekker!

Cijfer: 8

Licht gezouten karamel met Zeeuwsche zouten:

Kijken, ruiken en proeven: Het ruikt naar karamel…. Hmmm, die vulling! Duidelijk karamel zeezout!

Smaakoordeel: Deze is echt zo onwijs lekker. Het koekje heeft niet heel veel smaak, maar de vulling des te meer. Goeie shit dit!

Cijfer: 9+

Argan – olie:

Kijken, ruiken en proeven: Hmmm….stroopwafel? We weten niet wat de smaak moet zijn….

Smaakoordeel: Hij is wel oké, maar niet onze favoriet. Argan olie haalden we er echt niet uit. Eigenlijk hebben we ook geen idee hoe argan olie moet proeven. We doen het eigenlijk alleen maar in ons haar 😉

Cijfer: 7,5

Truffel (Zwarte paddenstoel):

Kijken, ruiken en proeven: Dit proeft een beetje naar koffie, maar dan met een weeïge nasmaak. Ook doet het ons aan maanzaad denken.

Smaakoordeel: De truffel proeven we niet terug. Dat is jammer. Hij is wel lekker, maar niet heel bijzonder vinden wij.

Cijfer: 6

Koffie (krachtige Aficionado koffie van Brandmeesters):

Kijken, ruiken en proeven: Hmmm, dit is duidelijk koffie!

Smaakoordeel: Deze is echt zo lekker! Echt een goede krachtige koffiesmaak. Top!

Cijfer: 9

Hazelnoot – Praliné:

Kijken, ruiken en proeven: Dit smaakt naar Nutella en naar Kinderchocolade.

Smaakoordeel: Lekker is hij zeker, maar niet heel speciaal.

Cijfer: 7

Citroen:

Kijken, ruiken en proeven: Dit smaakt naar citroen en ruikte naar Dreft afwasmiddel.

Smaakoordeel: Hij is echt heel lekker! Echt een hele goede vulling.

Cijfer: 8,5

Yoghurt met framboos:

Kijken, ruiken en proeven: Deze is wel lekker fris. Sowieso framboos en later proeven en ruiken we ook de yoghurt.

Smaakoordeel: Elize en Hanneke vinden hem best lekker, maar Marielle vindt hem niet zo lekker. Zij gaf hem een 5.

Cijfer: 7-

Framboos en kers (met een vleugje munt):

Kijken, ruiken en proeven: Deze is echt zo lekker!! Goeie smaak zeg. Ik proef bosvruchten.

Smaakoordeel: Dit is echt een intens goede smaak. Het vleugje munt proeven we echter niet terug. Van deze macaron zijn we echt onder de indruk!

Cijfer: 9-

Munt en olijfolie:

Kijken, ruiken en proeven: Bijzondere smaak. Is het basilicum? Of is het munt?

Smaakoordeel: Nadat we weten welke smaak het is proeven we de munt en olijfolie wel terug. Elize vind het wel een lekkere frisse macaron voor tussendoor. Marielle zou hem wel bij een kopje verse muntthee willen eten en Hanneke vindt eentje wel oké, maar zou er geen drie achter elkaar van opeten. Dit is wel weer een hele speciale met bijzondere smaken.

Cijfer: 7,5

Pure chocolade:

Kijken, ruiken en proeven: chocoladesmaak, we ruiken en proeven het meteen!

Smaakoordeel: Deze heeft echt een goede chocoladesmaak. Hij is zo lekker! Heerlijk bij een kopje thee.

Cijfer: 9

Wij zijn enorm onder de indruk van de macarons van ‘Tout Patisserie’. Ze zijn echt enorm lekker en divers qua smaken. De macarons komen in een mooie giftset, dus het is ook enorm leuk om ze iemand cadeau te geven. Vooral de bijzondere smaken zijn dan leuk om weg te geven aan foodliefhebbers! Een dikke aanrader dus! Ze zijn niet heel goedkoop: ik kocht nu een giftbox met 16 stuks voor 21,95 en het verzenden kost 5,95. Wij hadden dit er wel voor over! En jij? Ben jij net zo gek op macarons als wij? En waar haal jij ze het liefst?

Veel liefs van de drie zussen

Geplaats in categorie Food met tags , , , , ,

2 reacties op “De 3 zussen ontdekken: 16 smaken macarons”

  1. Jannienke schreef:

    Vind de prijs nog mee vallen, voor 16 macarones, ik heb ze een keer in een theetuin in Ootmarsum gehad zo lekker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *