DIY Ikea keukentje opknappen

Ikea hack, Ikea DIY, ikea keukentje,ikea speelgoed keukentje,Het leek me weer eens hoog tijd voor een DIY artikel. Een tijdje geleden heb ik een Ikea keukentje op de kop getikt en ik heb hem helemaal opgeknapt en ik ben supertrots op het resultaat. Emma speelt er heel vaak en graag mee. Een leuke tip om te delen dus!

Ik ben eerst gaan speuren op Pinterest. Daar staan echt honderden al dan niet duizenden ideeën voor hoe je het Ikea keukentje kan opknappen. Na heel wat kijken, kwijlen en pinnen heb ik de knoop doorgehakt qua materialen en kleuren.

Ikea hack, Ikea DIY, ikea keukentje,ikea speelgoed keukentje,Het leek mij heel leuk als het keukentje leuk bij haar kamer zou passen. Hij staat nu beneden, maar ik wil hem om de zoveel tijd wisselen met haar poppenhuis. Ik had nog een stukje behang van haar kamer liggen én houtverf in de kleur die ook in haar kamer terugkomt. Dat was de basis. Het behang en de verf.

Nadat ik een keukentje had opgehaald via Facebook Marketplace ben ik begonnen met schuren en verven, het stomste gedeelte. Na een aantal lagen was die klus geklaard.

Ikea hack, Ikea DIY, ikea keukentje,ikea speelgoed keukentje,Intussen was ik begonnen met alle grijze plastic onderdelen van het keukentje. Die wilde ik graag goud hebben. Ik wilde het goed doen, dus volgde alle stappen van de goude spuitverf. Schuren, ontvetten en spuiten. Maar door het schuren zaten er allemaal kleine krasjes in het plastic. Kak. Hierna heeft mijn allerliefste man het van mij overgenomen (ik was té gefrustreerd) en het is supermooi geworden uiteindelijk. Maar als je ook wil spuitverfen: NIET SCHUREN! Haha!

Na al dit klussen zijn we naar de Gamma gegaan. Daar vond ik de perfecte handgreepjes en een plaat voor achter het keukentje. Thuis heb ik de houten plaat behangen, vastgespijkerd en de handgreepjes vastgemaakt. Als allerlaatste hebben we vier haakjes opgehangen voor de koffiekopjes, de kers op de taart. En daarmee was het keukentje klaar!

Ikea hack, Ikea DIY, ikea keukentje,ikea speelgoed keukentje,Sinds ik aan het Pinteresten was heb ik van alles verzameld voor in het keukentje. Tweedehands vond ik etalagegroente en -fruit. Deze lijken net echt. Zo kan Emma ook goed leren wat wat is! Ook nam ik een mixer, broodrooster en koffiezetapparaat mee bij Kruidvat. Het servies kochten we bij Ikea. Het is van echt porselein, dus wel breekbaar. De set is ook niet helemaal meer compleet inmiddels… Ook heeft mijn moeder nog een schort en handdoekjes gemaakt. Zo kan Emma ons helemaal nadoen als wij koken of schoonmaken.

Ikea hack, Ikea DIY, ikea keukentje,ikea speelgoed keukentje,Wat echt de grootste hit is, is het wafelijzer. Elke dag krijg ik wel een wafeltje van mijn lieve dochter. Zo leuk. En ik denk dat er vast nog wel meer inhoud komt in de tijd, haha. Laat je tips vooral achter!

Ik hoop dat je het leuk vond om te zien hoe ik het Ikea keukentje heb opgeknapt. Ga je het nou ook doen of heb je het al gedaan? Tag ons vooral op instagram!

Liefs, Elize

Geplaats in categorie DIY, Kinderen met tags , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *