Vliegen met dreumes – deel 2

Een paar weken geleden deelde ik met jullie hoe ik mij voorbereid heb op een vliegreis met onze dreumes Boaz. Vol goede moed en volle rugtassen gingen wij naar op naar Schiphol om op vakantie te gaan. Benieuwd of mijn voorbereiding geholpen heeft? Lees snel verder!

Het vliegveld zelf is ook een dingetje
Onze vlieg-ervaring startte niet perse positief. Hoe goed ik mij voorbereid had op de vlucht zelf, ik kwam er achter dat de luchthaven ook nog best een dingetje kan zijn. We vlogen vanaf Schiphol en daar is het enorm groot natuurlijk. Dus Boaz moest stukken mee in de buggy en daar had hij nou net niet zoveel zin in. Combineer dat met wat vage communicatie van verschillende medewerkers op Schiphol, waardoor we het halve vliegveld heen-en-weer moesten en een vertaagde vlucht. Het was met vlagen pittig 😉 Ik dacht toen wel, “waar zijn we aan begonnen!”. Toen we in de rij stonden om te boarden was Boaz zo aan het huilen dat ik tegen Johan zei dat de mensen om ons heen vast hoopte dat ze niet bij ons in de buurt zaten in het vliegtuig.

De heenvlucht
Hoe intensief het op het vliegveld was, zo makkelijk ging de vlucht zelf. Het viel mij echt 100 procent mee. Boaz was het eerste stuk vooral onder de indruk en zat bij Johan op schoot met zijn fles met Fristi (blijkbaar is het onmogelijk om ergens melk te kopen op Schiphol – weer wat geleerd). Doordat de vlucht vertraging had was het al richting de bedtijd van Boaz en hij was best wel moe. Hij heeft de hele vlucht niet geslapen (terwijl we pas tegen 9 uur landde en hij normaal om 7 uur naar bed gaat), maar wel de hele tijd lief tegen me aan zitten knuffelen. Laat ik dat nou heerlijk vinden! Een super geslaagde vlucht dus zonder dat wij daar als ouders nou heel veel in hoefde te doen! Nice!

De terugreis
De terugvlucht ging vanaf het vliegveld eigenlijk heel goed. Er was een enorme rij voor het inchecken van de koffers waar Johan 1,5 uur in gestaan heeft en ondertussen heeft Boaz zich super lang vermaakt met rondbanjeren in de hal daar en met de karretjes spelen waar je koffers op kan leggen. Het boarden ging super snel en als een van de laatste stapte we het vliegtuig in en zaten we ook al vrij snel in de lucht. Er zat een Nederlandse man bij ons in het rijtje die super relaxed was en ook lief met Boaz, dus dat gaf ook een hoop rust. Boaz had wel wat meer hulp nodig om vermaakt te worden dan op de heenvlucht, dus al mijn cadeautjes en speelgoedjes en snackjes kwamen goed van pas, maar uiteindelijk zijn we de vlucht zonder drama door gekomen, score!

Conclusie
Vliegen met een dreumes is echt wel goed te doen vond ik. Vooral als je zoals wij niet echt een mega lange vlucht hebt. Vliegen rond of tijdens slaaptijd was niet helemaal wat wij van te voren gepland hadden, maar in de praktijk echt wel heel fijn. Vooral die vlucht was eigenlijk het meest relaxed. Mijn advies zou zijn, go with the flow en ga ervoor. En als je kind toch even een drama-momentje heeft, ook geen man over boord. Bij ons op de vlucht zat een ander kindje van Boaz leeftijd en die zette soms wel een keel op. Helemaal niet erg toch eigenlijk? En het stelde mij alleen maar gerust dat als Boaz ook een keer van zich liet horen, dat hij niet de enige was.

…en die vakantie in Portugal, die was echt heerlijk! Ik heb zo genoten van het weg zijn met ons gezin. Even alleen focussen op elkaar, een ander land ontdekken, het heerlijke weer, alle dagjes strand. Ik had het voor geen goud willen missen!

Heb jij wel eens gevlogen met kleine kinderen? Wat was jouw ervaring?

Geplaats in categorie Kinderen met tags , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *