App tip: canva

app tip, app tip canva, canva, disigh app, thumbnail maken, kaarten maken,Al eerder deelde ik een app tip met jullie en vandaag heb ik er weer een. Deze app gebruik ik echt wekelijks. En misschien denk je wel dat je verzadigd bent in je app behoefte, maar deze app gaat echt iets toevoegen in je leven. Ik garandeer het je! Lees maar snel verder.

app tip, app tip canva, canva, disigh app, thumbnail maken, kaarten maken,

Voorbeeld van een thumbnail.

Het gaat over de app Canva. Een app waar je van alles op kan ontwerpen. Ik leerde deze app kennen toen ik mooie thumbnails (dat is het plaatje wat je ziet voordat je een youtube-video aanklikt) wilde maken. Toen ik daar naar opzoek was kwam ik al snel Canva tegen. Ik heb toen de hele dag zitten spelen in de app en ik was meteen om. De keuze is echt reuze. Er zijn heel veel opties en al snel merkte ik dat je veel meer kan met deze app dan alleen een mooie youtube thumbnail maken.

app tip, app tip canva, canva, disigh app, thumbnail maken, kaarten maken,
Wat ik al snel ontdekte is dat je er ook leuke fotocollages ik kan maken. Ik heb dat bijvoorbeeld gebruikt voor kerstkaarten of verjaardag uitnodigingen. Hierboven zie je ook dat ik Emma’s uitnodiging van haar verjaardag. Te leuk.

app tip, app tip canva, canva, disigh app, thumbnail maken, kaarten maken,
Je kan een design helemaal vanaf nul beginnen of je kan een bestaand design aanpassen. Net wat jij wilt dus. Ik gebruik het liefst een bestaand format en pas die helemaal naar mijn smaak aan. Maar voor Emma’s traktatie heb ik een document helemaal vanaf nul gemaakt. Ze trakteerde knijpfruit en ik wilde er een wikkel omheen maken. Dat was in Canva ook zo gepiept.

Naast dat deze app heel leuk is voor privégebruik kan het ook heel leuk zijn voor werk. Ik heb laatst mijn CV in Canva gemaakt en ik zie ook dat je presentaties en andere documenten kan maken in de app. Zo zie ik voorbeelden van een brief, facturen, kalenders, noem maar op. Echt heel erg leuk en ik krijg meteen zin om van alles te gaan maken.

De app is gratis en betaald. Ik heb de gratis variant en daar kan je echt superveel mee. Je hebt ook een aantal opties die je alleen kan doen als je een betaalde klant bent, maar voor nu kom ik niks te kort met de gratis variant. Ook een pluspunt vind ik dat je Canva zowel op je mobile device als op je PC kan gebruiken. Als ik iets begin op mijn telefoon kan ik het gemakkelijk afmaken op mijn vaste computer.

Ik denk dat ik nog niet eens de helft heb benoemd van wat je met deze app kan, maar zoals je leest ben ik super enthousiast. Ik denk echt dat deze app een super leuke en makkelijke manier is om van alles op te maken.

Wat zou jij maken in Canva?

Liefs, Elize

Geplaats in categorie DIY, Vrijetijd met tags , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *