Mijn wensen voor het jaar 2022

Hee lieve volgers,

Het is alweer een nieuw jaar! 2022 is alweer in volle gang. Ik ben zelf niet zo van de goede voornemens. Dit omdat ik mezelf geen grote druk op wil leggen en gewoon relaxt wil kijken waar aan het einde van het jaar het schip strandt. Daarom bedenk ik voor mezelf de afgelopen jaren enkel maar wat mijn wensen zijn voor dat jaar. En dan hoop ik natuurlijk heel hard dat een paar van deze wensen uit gaan komen. Wat niet lukt, komt dan later wel of soms ook helemaal niet. Hieronder deel ik mijn 22 favoriete wensen in willekeurige volgorde.

1. Kamer van Samuel een make-over geven

Deze wens is al in vervulling aan het komen. In 2021 kochten we al een eenpersoonsbed voor Samuel en kledingkasten. Afgelopen week hebben we hard gewerkt en al het behang verwijderd op zijn kamer. Nu moet er nog gestukt worden en dan kunnen we gaan verven en inrichten (dat vind ik by far het leukste deel!). Het eindresultaat zal ik zeker gaan delen in een artikel.

2. Onze slaapkamer een make-over geven

Afgelopen week besloten we spontaan ook de muren van onze slaapkamer te strippen en het plafond te laten stucen. Na Samuels kamer gaan we meteen onze slaapkamer onder handen nemen. Ook weer leuk artikelmateriaal denk ik zo 🙂

3. Kampeervakantie in de zomer met onze leuke vouwwagen

Hier heb ik nu al zo’n zin in! Ik heb zo genoten van onze vorige vakantie. Tegen onze principes in gaan we een tweede keer naar dezelfde camping. Gewoon omdat we heel veel dingen in de omgeving nog niet hebben gezien en omdat we het erg naar onze zin hadden op deze camping. Dit keer gaan we drie weken en nemen we onze fietsen mee bovenop de vouwwagen.

4. Sparen voor een nieuwe auto

Onze auto heeft altijd trouwe dienst bewezen, maar wordt wel echt oud. Hij kan zomaar ineens kapot gaan of een grote reparatie nodig hebben. Dan is het moment daar om voor een nieuwe (tweedehands) auto te gaan kijken.

5. Sterker worden in mijn lijf door te sporten

Ik ben absoluut geen sporter. Vind het niet leuk om te doen, maar realiseer me wel dat het erg belangrijk is. Door alle lockdowns heb ik afgelopen jaar echt matig gesport. Ik kwam er gewoon niet lekker in. Ik hoop dit jaar bij een andere sportschool lekker één avond per week te gaan sporten.

6. Gezond eten en daarbij ook wat kilootjes afvallen

Anderhalf jaar geleden heb ik een goede lijnpoging gedaan. Daarna ben ik toch weer losgegaan en inmiddels zitten er wat kilootjes aan die ik liever toch kwijt ben. Dit jaar wil ik in een heel rustig tempo toch wat gaan afvallen. Dit wil ik bereiken door heel bewust te eten en keuzes te maken. En daarna is het hard hopen dat ik gezonde gewoontes heb aangeleerd en de kilo’s er niet weer bij laat komen.

7. Voor mezelf zorgen

In de breedste zin van het woord. Dit jaar gaat er een enorme verandering plaatsvinden: Samuel gaat naar de basisschool. Dit zorgt ervoor dat ik een paar dagen per week thuis ben en de kinderen alle drie op school. Natuurlijk is er genoeg te doen in huis, maar ook genoeg tijd om dingen te doen waar ik blij van word. Daar kijk ik wel naar uit!

8. Meer kopen en verkopen via Marktplaats/Vinted

Op zolder heb ik nog een hele hoop liggen wat in de verkoop kan. En daar kan nog een hoop bij als ik eens flink door het huis ga om op te ruimen. Ook pareltjes zoeken op Vinted en Marktplaats vind ik superleuk om te doen. Ik hoop hiervoor wat meer tijd te gaan vinden dit jaar.

9. Regelmatig een kringloopwinkel bezoeken

In het najaar ben ik met een vriendin naar een kringloopwinkel gegaan. Dit vonden we beiden zo ontzettend leuk dat we er een hobby van wilden maken. Zodra de kringloopwinkels weer opengaan ga ik zeker weer een aantal kringloopwinkels bezoeken op zoek naar mooie pareltjes!

10. Artikel vooruitwerken voor de blog

Begin december kreeg ik corona. Ik was daar best wel even goed ziek van en ik vergat een artikel te maken. Toen bedacht ik me dat ik het tij wil keren en altijd een artikel vooruit zou willen werken, zodat ook als er iets onverwachts gebeurt er altijd een leuk artikel voor jullie klaarstaat. Ben benieuwd of dit me gaat lukken.

11. Meer tijd doorbrengen met vriendinnen en familie

Ondanks dat ik erg geniet van tijd alleen en daar echt van oplaad kan ik ook enorm genieten van leuke dingen doen met de lieve mensen om mij heen. Dit doe ik al regelmatig, maar zou daar dit jaar nog meer tijd voor vrij willen maken.

12. Meer lezen i.p.v. Netflix en televisie

Deze spreekt voor zich en staat eigenlijk al jaren op mijn lijstje. In vakanties lukt het al aardig goed, maar ik hoop dat het ook buiten de vakanties om steeds beter zal lukken.

`13. Veel musea bezoeken met het hele gezin

Afgelopen najaar kochten wij voor het hele gezin museumkaarten. Tot nu toe zijn we naar Nemo geweest en naar het Nijntje museum. Afgelopen kerstvakantie had ik ook wilde plannen, maar toen zaten we helaas in lockdown. Als de musea weer opengaan hoop ik nog veel uitstapjes te maken met het gezin. Ook hierover kan ik weer een artikel schrijven.

14. Handwerken en bullet journalen weer oppakken

Afgelopen jaar heb ik dit zeer weinig gedaan, maar ik mis het wel. Lekker creatief bezig zijn. Ik hoop dit weer meer op te pakken dit jaar.

15. Elke dag wat uit de bijbel lezen en stille tijd

Ik ben gelovig en probeer tijd te maken en te hebben met God. Ik merk dat dit vaak tussen de bedrijven door wel even lukt, maar dat ik hier geen ritme in heb. Ik zou dit meer willen doen en op gezette tijden, omdat ik weet dat als ik het doe het me ook weer dichter bij God brengt en het me veel rust geeft.

16. Vaker wandelen, lekker in de natuur zijn

Ik geniet echt van boswandelingen met mijn gezin, maar ook een avondwandeling met een familielid of vriendin vind ik heerlijk.

17. Cursus(sen) volgen en boeken lezen

Dit is puur een wens op werkgebied. Begin dit jaar ga ik een hele leuke cursus volgen en ik heb nog wat vakliteratuur liggen die ik graag zou willen lezen. Zo hoop ik weer nieuwe dingen te leren waardoor ik groei en uitgedaagd blijf in mijn vak.

18. Vaker de leiding durven te nemen

Ik blijf het heel spannend vinden om op de voorgrond te treden. Nou hoeft dat natuurlijk ook helemaal niet, maar op sommige momenten is het wel wenselijk. Op die momenten dat het nodig is om leiding te nemen hoop ik dat ik wat meer zelfverzekerd mag zijn en minder spanning zal voelen.

19. Tijd vrijmaken om met de kinderen te spelen

Soms betrap ik mezelf erop dat ik continu bezig ben met opruimen, schoonmaken, koken en andere dingen die voor mijn gevoel ‘moeten’, maar dat ik weinig tijd écht met de kinderen spendeer. Door goed te plannen wil ik ervoor zorgen dat hier meer ruimte voor is. Van zo laat tot zo laat stop ik met alles en ga ik lekker even met hen spelen, kletsen of knutselen.

20. Weekendje weg met ons gezin

Ik kan echt genieten van weekendjes weg. Meestal doen we dit één keer per jaar. Ik vraag dit de laatste jaren standaard voor mijn verjaardag. Dit zorgt ervoor dat we in februari lekker een weekendje weg kunnen. Ook dit jaar staat dit cadeau weer bovenaan mijn verlanglijstje.

21. Fotoalbums maken

Herkennen meer ouders zich hierin…..hopeloos achterlopen met de albums van de kinderen. Ik loop echt jaren achter. Van Samuel heb ik zelfs nog geen één album gemaakt. Hoog tijd om een inhaalslag te maken dit jaar.

22. Genieten van het hier en nu

De belangrijkste voor dit jaar denk ik wel. Iets wat ik moeilijk vind, maar wel erg in gegroeid ben. Niet vooruitkijken, niet terugkijken, maar gewoon genieten van het moment dat er is en daar lekker in hangen.

Heb jij nog mooie wensen voor het nieuwe jaar? Of herken je wensen die op mijn lijstje staan? Deel vooral jouw wensen voor het nieuwe jaar in de reacties of vul de template in die op Instagram verschijnt en vergeet @tussen3zussen niet te taggen. We vinden het heel leuk om jullie wensen te zien.

Veel liefs, Hanneke

Geplaats in categorie Geen categorie, Personal met tags , ,

3 reacties op “Mijn wensen voor het jaar 2022”

  1. Jannienke schreef:

    Vooral veel bewegen
    Dingen doen die ik leuk vind, dus meer nij tjjd
    Veel in de buitenlucht
    Meer naaar familie

  2. Heidi schreef:

    Wat fijne wensen die je hebt.
    Leuk zo de kamers herinrichten, hier moeten we ook eens doen.
    Maar eerst een nieuwe woning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *