Recept: Bastogne trifle

Recept Bastogne trifle, makkelijk toetje, toetje bastronge, toetje marcarpone, makkelijk desert, Tussen3zussen recept, recept tussen3zussen, tussen3zussen, Ik ben een echt toetjes persoon. Als ik naar een restaurant ga, kijk ik vooral uit naar het nagerecht. Als ik dan met mensen op pad ben die geen toetje willen, ben ik oprecht teleurgesteld. Thuis maak ik niet vaak toetjes, een pak vla is ook erg lekker. Maar toen Daniël en ik besloten met Kerst voor elkaar te koken wilde ik graag het nagerecht maken. En: ik maakte het lekkerste toetje ooit (al zeg ik het zelf). Ik wilde dit recept heel graag met andere toetjes-lovers delen. Dus vandaag deel ik het recept van deze overheerlijke Bastogne-trifle met jullie.Recept Bastogne trifle, makkelijk toetje, toetje bastronge, toetje marcarpone, makkelijk desert, Tussen3zussen recept, recept tussen3zussen, tussen3zussen,
Het allerleukste van dit recept vind ik dat het supersimpel is. Ik ben geen keukenprinses en het moet vooral niet te ingewikkeld zijn als ik kook. Ik kan je zeggen: zelfs een kind kan dit maken. Oeh! Dat is eigenlijk wel een leuk idee. Je kan dit recept ook prima met je kindje samen maken.

Ingrediënten voor 4 personen (of twee toetjes lovers!) :
100 gram Bastognekoek
250 gram mascarpone
250 gram slagroom (met suiker)
Rood fruit voor de topping

Recept Bastogne trifle, makkelijk toetje, toetje bastronge, toetje marcarpone, makkelijk desert, Tussen3zussen recept, recept tussen3zussen, tussen3zussen,Bereiding:
Als eerste verkruimel je de Bastognekoeken. Dit kan in een keukenmachine, maar ook met een plastic zak en een pollepel. Ik vind het zelf lekker als er ook nog wat grote stukken koek in het toetje zitten. Maak het dus niet té kruimelig.
Klop je slagroom, met suiker naar smaak, stijf. Daarna kan de mascarpone erbij. Mix dit voorzichtig door de slagroom.

Recept Bastogne trifle, makkelijk toetje, toetje bastronge, toetje marcarpone, makkelijk desert, Tussen3zussen recept, recept tussen3zussen, tussen3zussen,
Dan is het tijd om de lagen van het toetje op te bouwen. Je kan gaan voor kleine glazen of een wat grotere schaal, dat is aan jou. Op deze foto’s heb ik twee vrij grote glazen gebruikt. Eigenlijk zijn dit twee porties. Ik dacht: hoe meer, hoe beter, maar uiteindelijk bleek het toch wel wat veel. Zelfs voor mij als toetjesliefhebber.

Recept Bastogne trifle, makkelijk toetje, toetje bastronge, toetje marcarpone, makkelijk desert, Tussen3zussen recept, recept tussen3zussen, tussen3zussen,
Ik begin met een laag koekkruimels, dan het mascarponemengsel en dit herhaal ik. Als laatste leg ik nog wat aardbeien bovenop de Bastogne trifle om het wat kleur en smaak te geven.

Ik kan je zeggen: dit is echt smullen! Dus hup naar de winkel en maken dit toetje!

Wat vind jij van deze Bastogne trifle?

Liefs, Elize

Geplaats in categorie Food met tags , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *