Stille tijd op je mobiele telefoon

Het geloof is heel belangrijk voor ons als zussen. We zijn hier alle drie op onze eigen manier mee bezig en vinden het een belangrijk element in ons leven. Zelf merk ik alleen vaak dat ik er minder tijd mee bezig ben, dan ik zou willen. De drukte van alle dag – werk, sociale contacten, huishouden – slokken een hoop van je tijd op. Daarnaast merk ik ook dat mijn mobiele telefoon een sterke afleider is om regelmatig met het geloof bezig te zijn. Ik heb daarvoor voor mijzelf wat kleine trucjes bedacht om er automatisch toch wat meer mee bezig te zijn. Benieuwd wat dat zijn? Lees dan snel verder

Het idee

Misschien voor jou ook wel herkenbaar, maar ik pak mijn mobiel er onbewust toch vaak bij op een dag. Even mijn mail checken, WhatsApp beantwoorden of op social media scrollen. Bij elkaar kost dat toch heel wat tijd op een dag. Ik dacht op een gegeven moment, kan ik niet zorgen dat mijn ‘stille tijd’ hierin verweven zit? Dat het net zo verleidelijk wordt om even met God bezig te zijn, als het is om door Instagram te scrollen. Mijn idee was dus om zoveel mogelijk leuke, interessante, leerzame dingen op mijn telefoon te zetten die mij op God laten focussen. Hieronder lees je mijn favoriete apps!

1.De Bijbelapp

De Bijbel app is mogelijk ook gelijk de meest bekende optie. De bijbelapp zet je op je telefoon en daarmee kan je online een bijbelboek of bijbelvers opzoeken om te lezen, te markeren of naar te luisteren. Zelf heb ik ook een widget van de tekst van de dag op mijn telefoon, zodat ik elke dag als ik mijn telefoon open een nieuwe bijbeltekst te zien krijg. Zo kom ik elke dag makkelijk in de verleiding om kort uit het Woord van God te lezen!

2. Podcast: Eerst Dit

Als ik ergens fan van ben is het wel van ‘Eerst Dit’. Dit is een postcast waarin je in 7 minuten een overdenking te horen krijgt van elke dag een verschillende spreker. De opbouw is elke dag hetzelfde. Er wordt een bijbeltekst voorgelezen waarna je een korte uitleg of overdenking krijgt, afgerond met een vraag en/of kort gebed. Zelf luister ik deze podcast elke ochtend in de auto als ik naar mijn werk ga. Niet elke dag spreekt het mij even veel aan, maar meestal vind ik het heel fijn en zit er wel iets in de podcast wat me raakt of aan het denken zet. Ik luister deze podcast via Spotify, maar je kan ook de Eerst Dit-app op je telefoon zetten of je abonneren op deze podcast via whats app (voor meer info: zie
https://portal.eo.nl/bijbelpodcast-eerst-dit/ )

3. Zij Lacht

Een andere site die ik super vind is de site Zij Lacht. Daar zijn onder andere christelijke blogs op te vinden. Daarnaast komen er soms podcast online, kan je er boekjes bestellen en hebben ze een speciale Zij Lacht-bijbel ontwikkeld. De vormgeving van deze blog vindt ik fantastisch (heb ik toch stiekem wel een zwak voor), de blogs regelmatig heel fijn. Ik moet eerlijk bekennen dat ik niet een heel trouwe lezer ben, maar door Zij Lacht te volgen op Social Media zie ik vaak het thema van de dagelijkse overdenking van die dag voorbij komen en als dit mij aanspreekt, dan klik ik door. Zeker de moeite van het bekijken waard als je het mij vraagt. Zie
https://zijlacht.nl/blog/

4. Spotify

Ik ben echt een liefhebber van goede muziek. Het liefste heb ik zoveel mogelijk uren van de dag muziek om mij heen. Ik gebruik mijn Spotify dan ook met grote regelmaat en ik heb dan heel vaak een christelijke afspeellijst aan. Ik maak graag mijn eigen afspeellijsten met mijn favoriete christelijke nummers, waarbij ik dan onderscheid maak ik wat meer rustige worship lijsten en meer up tempo muziek. In de auto van en naar mijn werk staan deze lijsten vaak op en zit ik hardop mee te zingen en worshippen in de auto.

5. Christelijke accounts en personen volgen op social media

Dit is ook wel een truc waar ik blij mee ben. Regelmatig scrol ik namelijk door Instagram en/of Facebook. Op een gegeven moment begon ik mij eraan te ergeren dat ik zoveel tijd besteedde aan het bekijken van content van mensen wat niet zoveel aan mijn leven toevoegde. Heel leuk al die “influencers” die een prachtig leven leiden en drankjes drinken op een terras, maar word ik er echt gelukkig van om dat allemaal te volgen?

Ik heb op een gegeven moment een filtering gedaan en ben wat mensen gaan ontvolgen. Wat ik juist wel ben ga zoeken is naar ‘christelijke influencers’ om te volgen (al moet ik zeggen dat ik er daar nog niet heel veel van heb kunnen vinden). Zo volg ik wat personen die ik inspirerend vind, christelijke muzikanten en blogs (zoals Zij Lacht) die dagelijks iets posten.

6. Preken luisteren op YouTube

Laatst vertelde een collega mij dat ze soms preken terug luisterde van de Mozaïek-kerk in Veenendaal. Op hun site kan je preken terugkijken en -luisteren en ik heb dat laatst een keer geprobeerd en vond het briljant. Deze zit nog niet heel lang in mijn systeem en kost wat meer ‘actief’ tijd maken, maar is wel heel fijn. Zie:
https://www.mozaiek0318.nl/go/media/preken/

Dit waren mijn tips, maar wellicht heb jij ook nog ijzersterke ideeën hiervoor. Deel je ze in de comments of op social media?

Geplaats in categorie Personal met tags , , , , , , ,

Eén reactie op “Stille tijd op je mobiele telefoon”

  1. Heidi schreef:

    Fijn dat je der toch nog mee bezig bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *