Tussen 3 vegan koekjes

tussen 3, vegan koekjes, koekjes test, vegan koekjes proeven, koekje vegan, Wij zijn dol op koekjes. Lekker een kop thee mét een koekje komt geregeld voor. Vandaag proeven we drie vegan koekjes. Koekjes zonder dierlijke ingrediënten. Wij zijn alle drie niet vegan, maar het is wel leuk, en goed voor de wereld, om af en toe iets te kiezen wat vegan is. Laten we gaan proeven.

tussen 3, vegan koekjes, koekjes test, vegan koekjes proeven, koekje vegan,

Farm Brothers Vegan brownie almond – € 2,99

Farm Brothers – Brownie Almond

Elize: Oeh. Dit vind ik lekker. Zoet, veel chocoladesmaak en aan het eind een vleugje amandel. Lekker. Dit is wel een ongezond koekje, je proeft de suiker gewoon. Ik geef hem een 7,5.

Hanneke: Dit is een lekker koekje zeg! De kinderen eten ook een hapje mee en keuren hem allemaal goed. Een heerlijke chocoladesmaak, lekker krokant en de amandel proef je ook goed terug en geeft een extra knappertje. Ik geef hem een 7.

Marielle: Deze is heel lekker, super krokant en een sterke chocolade-smaak, ik ben fan! Ik geef hem een 8!

Eindcijfer: 7,5

tussen 3, vegan koekjes, koekjes test, vegan koekjes proeven, koekje vegan,

Oreo original – € 1,79

Oreo:
Elize: Oeh, Oreo is echt een van mijn favoriete koekjes. Zó lekker. De smaak, knapperig, en romig. I like it! Oreo krijgt voor mijn echt een 8,5.

Hanneke: Deze ken ik als mijn broekzak! Ik ben gek op Oreo! Het  knapperige chocoladekoekje met romige melkvulling ertussen. Beste combi die er is als je het mij vraagt. Mijn goede oude vriend krijgt een 9 als cijfer.

Marielle: Ja, Oreo is altijd goed. Kan niet misgaan. Al ben ik geen die-hard liefhebber, maar een lekker koekje vind ik het zeker. Lekker voor de afwisseling. Hij krijgt van mij een 7,5. 

Eindcijfer: 8,3

tussen 3, vegan koekjes, koekjes test, vegan koekjes proeven, koekje vegan,

Naked Pecan pie – € 3,09

Naked Pecan pie:
Elize: Hier ben ik zó nieuwsgierig naar. Dit is echt een gezonde snack en daar ben ik altijd naar op zoek. Let’s try. Hmm.. Ik weet het niet. Het is lekker, maar niet bijzonder. Ik heb het gevoel dat ik dit zelf ook heel makkelijk kan maken. Het is lekker, maar niet spectaculair. Ik geef het een 7. Een extra puntje omdat het een gezonde snack is.

Hanneke: Hmmm, van dit koekje word ik niet zo enthousiast. Nu moet ik ook gewoon eerlijk zeggen dat ik niet van de gezonde koekjes ben. Of ik eet een ongezonde koek die superlekker is en als ik echt gezond wil doen kies ik voor groente, fruit of noten bijvoorbeeld i.p.v. koek. De ‘gezonde’ koekjes vind ik over het algemeen gewoon niet lekker genoeg. Bij deze is dat ook het geval. Ik houd niet zo van de smaak van dadel en de nootjes zijn zo fijngemalen dat je de structuur te weinig proeft naar mijn mening. Dit maakt het koekje wat saai. Ik geef hem een 5.

Marielle: Dit koekje proeft gezond (al is het soms zelfs bij dit soort koekjes de vraag of dat ook zo is). De textuur is heel anders dan de vorige koekjes, meer vochtig ofzo. De smaak vind ik wel lekker, maar niet super spectaculair. Ik heb niet zoiets, dit zou ik nog wel eens willen eten. En dan voor het feit dat deze koekjes best wel prijzig zijn, ben ik niet laaiend enthousiast. Hij krijgt van mij een 7-tje, want de smaak is prima. Maar als ik moet kiezen, kies ik liever een lekkerder koekje!

Eindcijfer: 6,3

We zijn wel benieuwd of jij een van deze drie koekjes eens hebt geprobeerd, laat het ons weten!

Liefs, Hanneke, Marielle en Elize

Geplaats in categorie Food met tags , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *