Mijn planten wishlist

Ons huis staat behoorlijk vol met planten. Het afgelopen jaar is mijn collectie behoorlijk uitgebreid door het krijgen van stekjes en kopen van leuke plantjes. Zo nu en dan overlijd er ook wel eens eentje door teveel of te weinig water, maar op de een of andere manier breidt mijn collectie zich toch sneller uit dan dat ik ze om zeep help. En ik heb altijd wel weer wat planten op het oog die ik ook leuk vind om “ooit eens” aan te schaffen. Want je kan nooit teveel leuke plantjes hebben toch?
Vandaag deel ik met jullie welke planten er momenteel op mijn wishlist staan!

Stephania erecta
Dit plantje vind ik er echt te schattig uitzien met dat slanke steeltje en die schattige blaadjes. Je kan een bol van dit plantje kopen en hem dan verzorgen totdat deze grappige bladeren eruit komen. Geef nou toe, deze is toch te leuk?

Afbeeldingsresultaat voor stephania erecta kopen
Hier te koop

Begonia tamaya
De “gewone” stippenplant was een van de eerste planten die ik in mijn bezit heb gekregen en nog steeds een van mijn favorieten. Maar deze zus van de stippenplant mag er ook wezen, zo schattig op haar stammetje. Ik hou ervan!

Afbeeldingsresultaat voor begonia tamaya
Hier te koop
(bron foto)
()

Calathea Triostar
Ja, als ze planten met mijn favoriete kleur gaan combineren, dan ben ik natuurlijk niet meer te houden. Best wel een beauty vind ik deze hoor! Die zou echt niet misstaan bij ons in huis.

Hier te koop

Monstera variegata
Deze vriend, wauw! Dit vind ik me dus prachtig! Ik ben niet de enige, want deze planten gaan soms echt voor honderden euro’s over de toonbank en dat gaat mij toch echt te ver. Alleen stekjes van deze plant worden al voor tientallen euro’s op marktplaats verkocht. Deze plant zal dus voor eeuwig op mijn wishlist blijven en nooit in mijn huis komen denk ik (vooral ook omdat de verzorging ook niet perse makkelijk is. Dat lijkt me toch vreselijk dat je dan zo’n dure plant hebt en dat ie dan kei snel dood gaat). Maar zwijmelen en dromen mag altijd! Wie weet, ooit….

Afbeeldingsresultaat voor monstera variegata
Hier te koop

Calathea Rosy
Kijk, deze plant past beter in het budget. Echt een schatje toch met dat groene randje om het roze blad? Ik vind het een plaatje!


Hier te koop

Welke plant(en) heb jij op je verlanglijst staan?

Geplaats in categorie Huis met tags , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *