Corona proef je verjaardag vieren!

corona verjaardag, verjaardag vieren corona, ideeën verjaardag corona, feetje corona,Afgelopen zaterdag was ik jarig. Vorig jaar had ik mijn verjaardag last minute afgeblazen. Toen kwam corona net om de hoek kijken en Daniel en ik waren beiden verkouden. Dit jaar dus mijn tweede corona-verjaardag. Ik heb ik er dit jaar echt iets leuks van proberen te maken, maar ik heb hier en daar ook leuke andere ideeën meegemaakt en gehoord. Ik dacht, laat ik dat even delen voor iedereen die ook een tweede corona-verjaardag tegemoet gaat.

Wat ik heb gedaan is een online feestje geven. Ik heb (een kleine groep) mensen uitgenodigd voor een online quiz en daarbij gevraagd wat ze wilde eten en drinken. Vervolgens heb ik het eten, drinken en wat leuke feest spulletjes (een feestmuts en een slingertje) in een tasje gedaan. Die heb ik, de dag van het feest, langs al mijn gasten gebracht. De avond zelf hebben we een online meeting gestart en het linkje met de gasten gedeeld. Daniel en ik hadden een quiz voorbereid en de gasten mochten de quiz doen natuurlijk. Erg leuk en toch een beetje als vanouds!

Andere leuke ideeën:
Als je niet van een quiz houdt, of geen zin hebt er een te maken, kan je ook een quiz master (met vragen) inhuren. Of je doet een online bingo, of een online escape room of een online bierproevenrij of…of… Zoveel online-opties!

Als je het geluk hebt dat je familie en vrienden in de buurt wonen kan je ook langs iedereen gaan om een taartje uit te delen. Zo zie je iedereen even en heb je toch even contact op afstand. Dit idee is ook leuk met een kind. Als je alle gasten van tevoren even laat weten dat jullie komen, kunnen ze bijvoorbeeld de tuin versieren of een cadeautje kopen!

Wat we vorige week bij de overburen zagen was ook superleuk. Een drive through feestje. Er stond een hele stoet in de straat met toeterende auto’s. Iedereen reed langs en kreeg wat te eten en te drinken. Dit was niet alleen voor de aanwezigen leuk, maar voor de hele straat!

En mocht je het nu heerlijk vinden dat je je verjaardag níet hoeft te vieren: geniet daarvan. Ondanks dat ik de visite, de gezelligheid en drukte echt heel erg miste was dit ook wel relaxt. Niet alle inkopen doen, bang zijn dat je iets niet in huis hebt én de stress eromheen vond ik wel lekker. Maar toch hoop ik volgend jaar ons hele huis weer vol te hebben!

Hoe zou jij je verjaardag vieren?

Liefs, Elize

Geplaats in categorie Personal met tags , , ,

2 reacties op “Corona proef je verjaardag vieren!”

  1. Jannienke@kenters.com schreef:

    Ik heb miijn familie op verschillende dagen uit genodigd, ook erg leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *