Tussen 3 vega rookworsten

Hee lieve volgers,

Zoals sommigen van jullie misschien wel weten eten Marielle en Elize geen vlees. Het leek ons dus leuk om eens wat vleesvervangers te testen en we bedachten al gauw dat we wilden beginnen met rookworsten. Het kan nog net zo aan het prille begin van het voorjaar. We zullen onze ongezouten mening geven en natuurlijk geven we de worsten ook een cijfer. Zo weet je precies welke worst je uit het schap moet trekken als je weer gaat winkelen.

Valess rookworst:

Elize: We gaan lekker proeven. Daniël test ook mee, dus twee meningen in één. De structuur doet me niet veel, niet echt een geweldige structuur. De rooksmaak daarentegen… Daar ben ik dol op. Of dit echt een rookworst is, weet ik niet. Ik vind het meer een worst voor op de barbecue. Daniël was echt niet fan van deze worst. Hij vond het melig en te rokerig. Voor ons een 5,5.

Marielle: Deze worst ziet er mooi uit, als een verse worst. De textuur voelt wel een beetje vreemd aan, heel zacht als een spons. De worst ruikt sterk gerookt. Zo smaakt hij ook. Je proeft vooral een rokerige smaak (een beetje bbq-achtig) en dat is het wel. Het geeft mij niet het echte rookworst-gevoel. Verder voelt de worst een beetje droog, maar dat kan ook zijn omdat we ‘m in de oven hebben opgewarmd. Maar al met al ben ik geen fan. Een droge worst die smaakt naar gerookte spons. Mwah. Hij krijgt van mij een magere 5.

Hanneke: Als ik de ingrediëntenlijst bekijk van deze worst zie ik niet echt definieerbare ingrediënten. Daar zet ik dan altijd meteen al mijn vraagtekens bij. De looks van deze rakker zijn best oké. De typische rookworstkleur heeft hij sowieso wel. Toen ik hem uit de verpakking haalde voelde ik al dat de worst heel zacht en sponzig aanvoelt. Er komt wel meteen een lekkere rokerige geur vanaf. En die rokerige geur proef je goed terug. Verder is deze worst niet echt bijzonder vind ik. Ik geef hem een 7,5.

Gemiddeld: 6

Unox rookworst:

Marielle: Ik vind deze worst er het beste uitzien. Het heeft de echte rookworst-dikte en een mooi glanzend velletje. De smaak vind ik ook echt heel goed. Het is de echte rookworst smaak. Die heb ik echt gemist de afgelopen jaren! Hij is wel beduidend minder sterk dan bij een echte rookworst. Als ik het meng met mijn stamppot valt hij een beetje weg. Ook is deze worst wat minder sappig dan het echte werk. Maar bij gebrek aan een echte worst, is dit echt een top-keuze als vervanging vind ik. Deze ga ik vaker halen. Hij krijgt van mij een 8,5!

Hanneke: Ik vraag me af of Marielle en ik echt dezelfde worst hebben geproefd 😉 Bij mij gaat het namelijk helemaal mis bij deze worst. Ik kan echt niet tegen deze structuur en krijg de worst echt niet weg gekauwd. Ik gruwel nog steeds na als ik aan deze worst terugdenk. De worst en ik zijn geen match blijkt wel. Na één hap was ik er klaar mee. Wat een teleurstelling! Qua looks doet hij het wel goed. Een lekker stevige worst die oogt als een echte rookworst, alhoewel ik hem wel wat bleekjes vindt ogen. Hij krijgt van mij een 1.

Elize: Oh, dit is echt een goede kopie! De vorm, de smaak, de structuur! Geweldig! Het is inmiddels al een hele tijd gelede dat ik een echte rookworst op heb, maar dit doet me wel sterk denken aan de tijd dat ik nog the real deal at! Ook Daniël vond hem lekker. “Niet zo lekker als de echte”. Dat dan weer wel. Wij geven deze een 8!

Gemiddeld: 5,8

De vegetarische slager:

Hanneke: Ik voel al meteen dat deze worst lekker zacht aanvoelt. Ook heeft hij een mooi vliesje, dat lijkt op het vlies van een echte rookworst! Het uiterlijk geeft de burger moed! Deze worst vind ik prima smaken en heeft best een goede nasmaak ook. Ik vind dat deze vriendelijke vriend lekker gekruid is en makkelijk weg eet. Deze worst is gemaakt op basis van soja en is dus een prima vleesvervanger. Dat vind ik ook erg fijn om te weten. Ik geef hem een dikke 8!

Elize: Oeh, het velletje is niet aan mij besteed. Ik hou niet van de harde velletjes. De smaak is lekker, maar niet heel uitgesproken. Daniel vond het vooral erg saai! We geven hem een 6, prima, maar niet heel overweldigend.

Marielle: Deze worst is de smalste van de 3. Ook zie je aan de buitenkant wat vlekken in de worst zitten, daarom ziet hij er iets minder echt uit. Hij voelt wel lekker stevig, een beetje als een braadworst. Het velletje heeft echt de bite van een echte rookworst. Verder vind ik de smaak wel lekker, maar niet in de buurt komen van een rookworst-smaak. Wel een prima worstje dus. Hij krijgt van mij een 6.4.

Gemiddeld: 6,8

Hoe zit dat bij jou? Eet je vlees of eet je vegetarisch? Heb jij deze rookworsten ook al eens geprobeerd? Heb je nog meer vegetarische aanraders?

Veel liefs van de zussen

Geplaats in categorie Food met tags , , , , ,

2 reacties op “Tussen 3 vega rookworsten”

  1. Heidi schreef:

    • Ziet er heerlijk uit.
    Hier in België vind je niet rap zo worsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *