This or that vakantie editie

this or that, vakantie, this or that vakantie, keuze vakantie,

De vakantie staat voor ons al bijna voor de deur. Omdat wij in het midden van het land wonen hebben de scholen hier over een weekje vakantie, yay! Tijd om alvast de vakantie in te luiden met een this or that tag helemaal gewijd aan het thema: ‘vakantie’!

Werken of vrij?

Hanneke: Een van de voordelen van in het onderwijs werken is dat ik vijf! weken zomervakantie heb. Ik ga dus even dik genieten van die vijf weken en – pas als ik zin heb – kleine klusjes oppakken ter voorbereiding op komend schooljaar.

Marielle: Wij zijn net een weekje weg geweest en bewaren de rest van de vakantie voor het naseizoen, dus deze zomer werk ik door. Op het werk is het in de zomer wat rustiger, waardoor ik alle achterstanden weer kan wegwerken en klusjes kan doen die door het jaar blijven liggen. Stiekem is dat ook wel fijn! En als iedereen weer terug is van alle reisjes, gaan wij nog even weg!

Elize: voor mij is het 50/50! Van de zes weken schoolvakantie heb ik er drie vrij en werk ik er drie. Op de BSO waar ik werk is in een vakantie werken geen straf. We hebben een leuk programma en doen de leukste dingen. Dus ik vind het niet erg om te werken die drie weken! Daarna kan ik lekker genieten van mijn welverdiende vakantie.

Hotel of camping:

Hanneke: Voordat ik kinderen had vond ik het heerlijk om in een hotel vakantie te vieren. Nu gaat mijn voorkeur uit naar de camping. Er is dan zoveel te doen voor de kinderen en je leeft lekker buiten. Heerlijk vind ik dat. Als de kinderen blij zijn en zich vermaken, ben ik ook helemaal gelukkig.

Marielle: Lastig, het is allebei chill. Ik hou wel van de tussenvorm: een huisje of appartementje! 

Elize: Oeh… voordat we Emma hadden deden we beide, maar vooral veel hotels. Nu, met Emma erbij, zou ik voor kamperen gaan. Deze zomer gaan we twee weken kamperen met een caravan, heerlijk!

Plannen of last minute?

Hanneke: Ik geniet vaak net zoveel van de voorpret als van de vakantie zelf. Dat is de reden dat ik graag plan en al ver van tevoren boek. Dan weet ik wat ik ga doen en kan ik al leuke plannen gaan smeden en er echt naar toe gaan leven.

Marielle: Last minute denk ik. Al vind ik het wel heerlijk om op tijd te weten wanneer we waar ongeveer heen willen, want ik hou van voorpret! Maar wij zijn vaak toch van laat boeken of boeken on the road. Dat geeft wel wat avontuurlijks en verrassends!

Elize: Dit jaar gaan we last minute. We hebben zelfs nog geen concrete plannen, haha! De jaren hiervoor planden we onze reizen wel. Voordat we Emma hadden vonden wij het geweldig om lekker rond te reizen van hotel naar hotel. Dan planden we wel alles vooraf. Nu gaan we kamperen en is één hooguit twee plaatsen meer dan genoeg!

City trip of de natuur in?

Hanneke: Allebei leuk! Met kinderen ga ik voor de natuur. Alle drie onze kinderen vinden het heerlijk om de natuur in te gaan. Maar als ik met Remco wegga vinden we het ook heerlijk om nieuwe steden te ontdekken. Het liefst zou ik een mix van beide hebben als ik op vakantie ben.

Marielle: Natuur! Een stedentripje op zijn tijd vind ik leuk, maar ik kom veel meer ontspannen terug als ik een vakantie in de natuur doe dan dat ik bijvoorbeeld naar Londen ga (wat overigens op zijn tijd ook super leuk is). Strand, bergen, natuur, ik vind het prachtig!

Elize: Ik zeg een goede combi van beide. Ik vind allebei namelijk geweldig. Mijn perfecte vakantie zou een mix van van alles zijn. Strand, natuur, stad, zwembad, enz. Ik wil gewoon alles doen op vakantie!

Vliegtuig of auto?

Hanneke: Ik heb in mijn leven drie keer gevlogen. Dit vond ik best spannend, maar ook wel heel bijzonder. Voor nu vind ik de auto prima en hoef ik ook niet zo ver weg. Ook dicht bij huis kan je prima in de vakantiemodus komen.

Marielle: Ik hou echt van vliegen! Dat hoeft echt niet elk jaar, maar eens in de zoveel tijd een bijzondere reis maken, ik hou ervan! Wij hadden helemaal in ons hoofd om – voordat Boaz 2 jaar was – een keer met hem op vliegreis te gaan. Maar vanwege Corona zit dat er waarschijnlijk niet in. Maar zo nu en dan een vliegvakantie, ik geniet daar van!

Elize: Auto. Daniël en ik hebben vorig jaar besloten om minder te vliegen gezien het milieu. Niet dat we vaak vlogen, maar meestal wel 1x per jaar. Nu willen we meer auto vakanties doen en de wereld met de auto ontdekken. Ik zeg niet dat we nooit meer reizen met vliegtuig, maar voor nu zijn er nog genoeg plekken te ontdekken met de auto!

Buitenland of eigen land?

Hanneke: Voor nu ons eigen kikkerlandje. De afgelopen jaren zijn wij niet naar het buitenland geweest. Met kleine kinderen vind ik het toch wel veel gedoe zo’n hele reis en de zomers in Nederland zijn de afgelopen jaren best prima geweest. In de toekomst zouden we wel weer naar het buitenland willen: naar Zuid-Frankrijk of naar Italië.

Marielle: Buitenland. Nieuwe plekken, culturen en landschappen ontdekken vind ik heerlijk. Je bent echt helemaal weg. Maar eerlijk is eerlijk, een vakantie in Nederland is ook heerlijk en soms veel praktischer. Ik ben voor allebei wel te porren 🙂

Elize: Buitenland. Dit jaar blijven we, gezien corona, misschien wel in Nederland. Ik merk dat ik dat toch jammer vind. Het voelt meer als een vakantie als je de taal niet spreekt en niemand je kent ofzo… Het klinkt misschien gek hoor en het slaat ook nergens op, maar buitenland vind ik echt het ultieme vakantie gevoel geven.

Heimwee of nog lang niet terug:

Hanneke: Heimwee. Ik ben erg gehecht aan mijn eigen huis. Ik kan ook heel makkelijk loslaten als ik op vakantie ben en kan enorm genieten. Maar na twee weken is het ook wel weer tijd om lekker naar huis terug te gaan en te genieten van de luxe daar.

Marielle: Nog lang niet terug! Heimwee heb ik niet echt hoor. Ik vind het heerlijk om lekker weg te zijn. En als ik thuis kom weer extra blij met mijn eigen plekje en spulletjes!

Elize: Heimwee. Ik heb niet echt heimwee, maar na twee weken snak ik er wel naar om weer naar huis te gaan en in mijn eigen huis met mijn eigen spullen te zijn. Ik geniet enorm van reizen, maar niks is zo lekker als weer thuis komen van je vakantie!

Wij zijn heel benieuwd hoe het bij jullie zit! We zouden het leuk vinden als je via ons Instagram account je this or that tag wilt delen!

Liefs, de zussen

Geplaats in categorie Personal, Vrijetijd met tags , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *