Ik ben zwanger!

Eindelijk kan ik het delen: ik (Marielle) ben zwanger van baby nummer 2! Momenteel ben ik 15 weken zwanger, het schiet al aardig op! Ik praat jullie graag even bij over deze zwangerschap tot nu toe en mijn gedachten over de komende tijd!

Super dankbaar

Wauw, ik voel me zo dankbaar dat ik zwanger mag zijn van ons tweede kindje. Ik weet dat het alles behalve vanzelfsprekend is om een kindje te kunnen krijgen en dan komt er een tweede aan. Wat een geluk. We waren dan ook super blij toen we een tweede streepje op de zwangerschapstest zagen verschijnen: zo leuk een broertje of zusje voor Boaz!

Kwaaltjes

De kwaaltjes in het eerste trimester waren deze keer ongeveer gelijk aan die ik had toen Boaz zwanger was: misselijk, stemmingwisselingen en moe. Die vermoeidheid was echt wel weer even een eye-opener: oja, dat was zo erg. Echt next level vermoeidheid. Maar nu ik in het tweede trimester zit, ben ik bijna niet meer misselijk en wel echt weer een stuk minder moe. Genieten! Heerlijk dat tweede trimester, de kwaaltjes vallen mee en de buik is nog goed hanteerbaar. Even extra genieten!

Een tweede kind

Ik vind zwanger zijn van een tweede kind voor mijzelf mentaal gezien een stuk relaxter. Je weet wat er gaat komen, hebt het hoognodige al in huis. Ik heb veel meer vertrouwen dat het allemaal wel los gaat lopen, wat betreft de komst van dit kindje. De tijd lijkt op de één of andere manier ook sneller te gaan, de weken vliegen een beetje voorbij. Ik ben gewoon alweer bijna 4 maanden zwanger! Zwanger zijn met nog een dreumes die rondloopt, is van tijd tot tijd wel even een tandje pittiger. Vooral toen ik zo moe was, vond ik het wel heftig te combineren met een blije dreumes die de hele tijd aan de wandel gaat. Maar aan de andere kant smelt ik ook als Boaz naar mijn buik wijst en “baby” zegt.

De komende tijd

De komende tijd staat in het teken van lekker genieten van mijn zwangerschap. Nog even genieten met zijn drieën samen en alle tijd hebben voor Boaz en voorbereiden en fantaseren over ons nieuwe kindje. Zal het weer een jongetje worden? Ik denk het wel heel sterk, maar we gaan het zien of dat ook klopt!
Daarnaast komt bij deze zwangerschap een tijd van extra voorbereiding en begeleiding zoeken voor de bevalling. De bevalling van Boaz is voor mij best wel een negatieve ervaring geweest en ik merk dat dit mij angst en onzekerheid inboezemt voor een volgende bevalling. Daar is dus nog wat werk aan de winkel! De komende tijd zal ik daar misschien nog wel meer over delen, hoe ik mij na een negatieve eerste bevalling probeer voor te bereiden om (toch) met vertrouwen de tweede bevalling in te gaan!

Wat lijkt jou leuk om te lezen over de zwangerschap en voorbereiding op de komst van ons tweede kindje?

Geplaats in categorie Kinderen met tags , , , ,

4 reacties op “Ik ben zwanger!”

  1. Geertje Vermeulen schreef:

    Wat leuk. Van harte gefeliciteerd.. Fijne zwangerschap verder en succes met de bevalling.

  2. Jannienke kenters-Breman schreef:

    super gefeliciteerd , wat leuk voor jullie

  3. Jolanda schreef:

    Gefeliciteerd! Ik wist het nog niet en lees het nu. Wat Leuk voor jullie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *