10 herkenbare gedachtes tijdens het kamperen

kamperen, 10 herkenbare gedachten tijdens het kamperen, gedachtes kamperen,, camping,

Foto’s uit het archief, kamperen vorig jaar.

Daniël (mijn man) en ik zijn dol op kamperen! Heerlijk in de natuur, niet zoveel luxe en ultiem ontspannen! De afgelopen twee weken hebben we ook heerlijk genoten van het mooie Friesland en Drenthe vanuit een caravan. Maar deze tien gedachtes zijn de afgelopen twee weken door mijn hoofd geschoten. Herkenbaar?

Niet genoeg onderbroeken – Deze gedachte schoot me meteen binnen tijdens het inpakken. Ik heb nooit genoeg ondergoed voor 14 dagen. 14 dagen!! Ik heb snel nog even wat onderbroeken besteld voor vertrek!

Regen? Geen probleem – Het regent vaak in Nederland, daar kunnen we het wel over eens zijn. Maar als je aan het kamperen bent heb je veel minder last van de regen. “Oh, het is maar miezer, geen probleem!”.

Ritme gevonden in het douchen – Toilettas, handdoek, schone kleren, check! Eindelijk heb je het goede ritme gevonden voor het douchen én je weet jezelf aan te kleden zonder dat al je kleding nat wordt. Het voelt toch elke keer weer als een overwinning!

Spelletjes spelen – Wat heerlijk. Voor het slapen gaan, in de schemer, nog even een spelletjes spelen. “Dit moeten we thuis ook vaker doen, schat!”.

Wasjes doen – Eindelijk hebben we vakantie. Niet stofzuigen, schoonmaken en de was. Of toch wel? Na lang uitstellen toch maar een klein (hand)wasje doen? Want ja, we hebben geen schone handdoeken en onderbroeken meer!

Boek lezen – Het hele jaar door heb je nul boeken gelezen, maar tijdens het kamperen verslind je er zo een half dozijn! Eindelijk de rust om even te zitten en een boek open te slaan. Je voelt je een heel ander mens!

Zijn er ook nog andere schoenen mee dan alleen slippers? – Na dagen geleefd te hebben op je teenslippers kom je tot de schokkende ontdekking dat je ook nog andere schoenen mee hebt. Zonde eigenlijk, je voeten zijn helemaal versmolten met je teenslippers. Die sneakers zijn niet nodig.

Afwas doen – “Gelukkig hebben we thuis een vaatwasser”. Dit denken én zeggen doen we toch allemaal? Het blijft een rotklusje!

Droog de voortent inpakken – De dag voor vertrek check je Buienradar al meerdere malen. Want: als het maar niet gaat regenen, dan kunnen we de (voor)tent droog inpakken en hoeven we hem thuis niet uit te hangen!

Oost, west, thuis best – Als je eenmaal thuis bent lijkt je huis zo mooi en groot! Na twee weken op 4 vierkante meter geleefd te hebben is je huis in vergelijking een heel kasteel!

Ik ben heel benieuwd! Welke vind jij het meest herkenbaar?

Liefs, Elize

Geplaats in categorie Personal, Vrijetijd met tags , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *