Vliegen met dreumes

Op het moment dat dit artikel online komt, zit ik als alles goed gaat met Johan en Boaz in Portugal! Een vliegvakantie met dreumes is natuurlijk wel andere koek, dan met zijn tweetjes weg. Zoals je begrijpt heb ik de nodige paklijstjes gemaakt, zenuwinzinkingen gehad en mij geprobeerd zo goed mogelijk voor te bereiden op deze trip. In dit artikel wil ik mij focussen op één onderdeel van deze vakantie: de vliegreis.

Vliegen met een dreumes, ik vind het best spannend. Ik zie toch een beetje het horrorbeeld voor me dat Boaz het vreselijk vindt, de hele tijd moet huilen en we alleen maar afkeurende blikken krijgen van de medepassagiers. Nu is onze vliegreis (bewust) niet extreem lang (ongeveer 3 uur), dus in het ergste geval worden het een paar pittige uurtjes en is dat het. Maar ik zou mijzelf niet zijn, als ik mijn best niet zou doen om in de voorbereiding niets aan het toeval over te laten en mij in te lezen wat de beste vliegen-met-dreumes-hacks zijn die er momenteel te vinden zijn. Vandaag deel ik ze met jullie:

Tips tegen oorpijn
Bij het opstijgen en landen kan dit wat druk geven op de oren. Zelf slik ik een paar keer en that’s it, maar dat wordt lastig uitleggen aan Boaz waarschijnlijk. Om pijnsteken bij hem te voorkomen heb ik verschillende dingen mee. Ten eerste neusspray; dat schijnt een goed preventief middel te zijn op klachten aan de oren te voorkomen. Ongeveer een uur voor de vliegreis spray je wat in de neus, zodat alle holtes goed open zijn.
Naast de neusspray neem ik een flesje mee waar ik melk in doe. Dit is Boaz zijn favoriete drankje op dit moment, dus geheid dat hij wat slokken wil nemen bij het opstijgen en landen. Hopelijk doet dat voldoende zijn werk!

Entertainment
Op internet las ik de tip om voor een kleintje een eigen rugtasje mee te nemen, die ze tijdens de vlucht open kunnen doen om zelf te ontdekken wat erin zit. De rugtas van Boaz heeft de volgende inhoud:

Kleine cadeautjes
Ik heb voor Boaz wat kleine cadeautjes ingepakt in inpakpapier. Die kan hij dan eerst uitpakken (voor extra lang vermaak) en daarna kan hij er mee spelen. Ik heb kleine cadeautjes zoals een opwindspeelgoedje en een klein magnetisch tekenbordje. Voor de terugweg houdt ik nog wat andere cadeautjes achter de hand, zodat ik dan ook nog wat heb.

Favoriet (klein) speelgoed en boekjes
In de tas voor Boaz zit zijn lievelingsboekje en wat van zijn lievelingsspeelgoed, waar hij zich thuis vaak goed mee vermaakt. Lezen is momenteel de bom, dus hopelijk vindt hij dat tijdens de vlucht ook even leuk!

Klein snackje
In zijn tasje doe ik een doosje rozijntjes: dat vindt Boaz altijd lekker en daar kan hij lekker mee priegelen.

Huis-tuin-en-keukenspullen
Het leukste speelgoed is geen speelgoed zeggen ze wel eens en thuis kan Boaz zich soms een eeuwigheid vermaken met spullen die eigenlijk (nog) niet voor hem bedoeld zijn. Ik heb voor Boaz een klein zakje gemaakt met wat van zulke spulletjes: muntjes, een zakje paperclips en een klein lampje dat hij aan en uit kan doen.

Raamstickers
In het vliegtuig zitten we aan het raam en ik las ergens als tip om raamstickers mee te nemen. Toevallig zag ik bij Action een setje liggen voor 80 cent, dus die gaan zeker ook mee! Heeft Boaz wat te plakken!

Wat ik verder meeneem
In onze eigen rugtas doe ik nog wat extra speelgoed voor achter de hand, wat meer eten en drinken, wat luiers en doekjes, een setje schone kleren. Wie weet blijft er ook nog ruimte over voor iets te eten en drinken en vermaak voor onszelf 😉

Voor de noodtoestand
Voor achter de hand in geval van nood heb ik een filmpje gedownload op Netflix. Boaz kijkt eigenlijk nog geen filmpjes en ik weet ook niet zeker of hij het leuk vindt, maar dat denk ik wel. Verder heb ik nog een afspeellijst van Juf Roos gedownload op Spotify en een koptelefoon mee. Daarnaast heb ik nog – voor het geval dat het handig is – de draagzak mee.

Let’s do it!
Nou, aan de voorbereiding zal het niet liggen toch? We gaan er gewoon het beste van maken! Ik zal jullie over een paar weken wel bijpraten over hoe het geweest is, zo’n vliegvakantie met een dreumes.

Heb jij nog handige tips voor andere ouders die met een baby/dreumes/peuter gaan vliegen?

Geplaats in categorie Kinderen met tags , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *